Go'nat til stjernerne

Ud med jer: Sortebakkeskolen sendte modstander ud i mørket

- Så kom endestationen for de dygtige Stjernevej-tøser. (Foto: René Schütze)
- Så kom endestationen for de dygtige Stjernevej-tøser. (Foto: René Schütze)

Foråret viste sig fra sin gode side, da Sortebakkeskolen lagde græs til i kvartfinalen mod Stjernevejskolen. Blæsten bed fra sig i Nørager, hvor dysten skulle stå, men overordnet set var det lækkert fodboldvejr.

Nervøs omgang
Stjernevejskolens spillere var mødt tidligt frem. Der var nervøsitet at spore blandt de ellers sejrsvante piger, som havde spillet sig vej frem til kvartfinalen ved at score et hav af mål i efteråret. I de afgørende kampe er der dog ikke noget at sige til, at sommerfuglene er lidt større end normalt.

Det hjalp ikke just på Stjerne-tøsernes nervøsitet, at der var massiv opbakning til hjemmeholdet på sidelinjen. En flok elever var mødt op med en stortromme, som kampen igennem kunne høres over banen.

LÆS OGSÅ: ZOOM: Sortebakkeskolen

Skulle spilles væk
Ikke desto mindre var det udeholdet, der kom bedst fra land. Nerverne var kastet eftertrykkeligt væk. Allerede kun fire minutter inde i kampen kom Stjernevejskolen froan. Emma Bruhn satte hovedet på en flot aflevering fra Natascha Brandt. 1-0. Nu havde stjerne både bogstavelig og overført medvind.

Den stilling holdt imidlertid ikke længe. Kun fem minutter. Sortebakkeskolens Majken Sørensen sendte et brag af et langskud afsted, som overrumplede Christina Tryk i Stjerne-målet. Udligning til 1-1.

Det gav pigerne fra Sortebakkeskolen blod på tanden, så de intensiverede presset på deres modstandernes banehalvdel. Det gav pote, da en af profilerne i Malene Lex blev fældet i det kriminelle felt. Straffe til Sortebakkeskolen. Tinna Taasti Jensen eksekverede dette uden at blinke. 2-1 til hjemmeholdet.

LÆS OGSÅ: ZOOM: Stjernevejskolen

Gik død
Malene Lex fortsatte med at arbejde stenhårdt i forreste kæde. Det medførte, at hun fik flere knubs, men det lod hun sig ikke påvirke af. I det hele taget blev der gået til stålet med mange hårde herretacklinger. Det betød mange spilstop i 1. halvleg. Derfor havde dommeren lagt en del tillægsminutter til, og netop disse skulle vise sig at blive kampens absolut mest underholdende minutter. Først scorede Malene Lex til stillingen 3-1, men minuttet efter satte Line Schrøder den ind bag målmand Pernille Holm i den anden ende. To hurtige kasser at gå til pause på.

I 2. halvleg skete der ikke det store. Spillet bølgede frem og tilbage, men der blev ikke scoret flere mål. Trods mere pres fra begge hold var de sidste 30 minutter fuldstændig jævnbyrdige med få lige-ved-og-næsten-chancer - i begge ender. Tempoet gik ned, og der kom ikke rigtigt gang i den. Dermed endte kampen 3-2 til hjemmeholdet, der nu kan glæde sig over at være én kamp fra Parken. Sortebakke-tøserne slukkede lyset hos Stjernevejskolen.