Flyvende forårsstart

Bang bang: Slutspillet blev bombet i gang med manér

- Hjørring-angriberne slappede aldrig af. De var her, der og alle vegne. (Foto: René Schütze)
- Hjørring-angriberne slappede aldrig af. De var her, der og alle vegne. (Foto: René Schütze)

Forud for den første kvartfinale havde de tilbageværende hold ventet måneder på at komme på skolefodboldgræs igen. Det havde Hjørring Private Realskoles Jannik Pohl tydeligvis glædet sig til, og det viste han, da hans hold på hjemmebane mødte Risskov Skole.

Kølig afslutter
Således skulle han blot bruge to minutter på at åbne ballet. Han modtog bolden lige udenfor straffesparksfeltet, og efter et par finurlige træk sende han et pragtfuldt skud afsted. Få sekunder efter var hans hold foran. 1-0.

Dermed undgik tilskuerne en stillingskrig med defensiven i højsædet. Nu skulle Risskov-drengene frem på banen, og det åbnede kampen.

Og lige dét kunne udeholdet godt finde ud af. De var meget tæt på at udligne af to omgange - Jens Stoklund og Frederik B. Andersen havde et par farlige hovedstød tæt på mål, men 1-1-træfferen lod vente på sig.

LÆS OGSÅ: ZOOM: Hjørring Private Realskole

Pres på
Den kom ikke i 1. halvleg. De to mandskaber måtte gå til pause med ét mål mellem sig. Det skyldtes blandt andet Hjørring Private Realskoles Emil Munk (fidusbamse-modtager), der havde utrolig godt styr på hjemmeholdets defensiven. De gav ikke meget væk.

Efter pausen fortsatte Risskov Skole deres pres. Hjørring-keeper Søren Aggebo måtte diske op med en fremragende redning, da Troels Hindkjær (modtager af fairplay-prisen) hamrede på kassen. Ren verdensklasse.

En anden farlig herre hos Risskov-holdet var Michael Knudsen. Han havde gode forsøg, men helt farligt blev det ikke.

LÆS OGSÅ: ZOOM: Risskov Skole

Kontra-kanonen
Risskov-drengenes satsning fremad banen gav plads i deres forsvar. Det udnyttede hjemmeholdet kynisk, da de bragte sig foran 2-0. Det var virkelig som at få en kold klud i Risskov-hovedet.

Målet blev sat ind af evigt farlige Jakob Torp. Angrebskollega Jannik fandt ham på fornem vis i et kontraløbet, og så blev Jon Dahl-indersiden brugt til at score med. Kampen syntes dermed lukket, men udeholdet nægtede at give op.

Med blot tre minutter igen fik de da også reduceret. Christian Kirketerp Krussel stod for scoringen. Nu kom der drama igen. Hjemmeholdets straffesparksfelt blev med ét område for kaos og panik. De var dog i stand til at afværge gang på gang, og da dommeren fløjtede af, var der ikke blevet scoret yderligere.

2-1 endte hjemmeholdet dermed med at vinde i en god kvartfinale-åbner. Den var ellers startet en smule uheldigt, da undertegnede måtte træde til, da dommeren var forsinket. Dommerens forsinkelse fik de to holds spillere dog gjort mere end op for.

Bliv fan på Facebook.