ZOOM: Sortebakkeskolen

Direkte fra nord: Se, hvordan pigerne fra Sortebakkeskolen tordnede igennem efteråret

- Smilene er næppe stivnet siden første kamp for Sortebakke-pigerne. (Foto: Egon Hansen).
- Smilene er næppe stivnet siden første kamp for Sortebakke-pigerne. (Foto: Egon Hansen).

Endnu et hold sættes under luppen. Denne gang er fokus på Sortebakkeskolens pigehold, der igennem efteråret både hev storsejre hjem og vandt tætte, tætte opgør. De viste Nordjylland, hvordan fodbold spilles.

Sikker start
De lagde ud med en stensikker udebane-sejr på 11-0. Det var Solhverv Privatskole, der fik ørerne i maskinen der. Og allerede da sprang en bestemt pige i øjnene: Tinna Taasti Jensen. Hun tegnede sig for fire mål og viste et utal af prøver på sit uomtvistelige talent. Hvilken måde at komme fra land på. Siden har Tinna gået forrest og er fortjent på en delt 3. plads på pigernes topscorerliste med 17 kasser.

Hun er uden tvivl en af holdets største profiler, så hende sætter skolen virkelig deres lid til.

LÆS OGSÅ: Vil længere i år!

Med krop og sjæl
Men hun er selvfølgelig langt fra den eneste på holdet, der kan lidt af hvert med en fodbold. Kollektivitet fungerer til et 12-tal, og det taler en målscore på 30-4 sit tydelige sprog om. Blandt andre angiber Malene Portefée Lex og forsvandsklippe Majken Østergaard Sørensen viste også glimrende spil efteråret igennem.

Selv på sidelinjen har de en ildsjæl.

- Jeg lever da med i det. Jeg har selv spillet fodbold på pænt niveau, indtil jeg var 36 år. Jeg spillede endda, selv om jeg i slutfasen var gravid i 8. måned, forklarede holdleder Bente Christiansen under en af holdets kampe.

Holdet måtte efter 2. runde - de sad en kamp over - sande, at de ville få mere modstand fremover. Det betød stadig sejre - men med færre mål. Du kan se de enkelte kampe ude til højre.

Kender hinanden ud og ind
Holdet drager stor fordel af, at pigerne kender hinandens fodboldevner fra fritiden af. Til daglig spiller de nemlig JBU-regi for Rebild Syd - og der kører de også al modstand over.

LÆS OGSÅ: Hvor fanden er Hvidbjerg?

I specielt en kamp kørte Sortebakke-tøserne dog langt fra deres modstander over: kredssemifinalen mod Hvidbjerg Skole, Mors på udebane. Den kamp havde stort set alt, en kamp kan have. Den husker de to hold formodentlig stadig. Først kunne udeholdet ikke finde vej og dernæst kom de i strid modvind med et hurtigt indkasseret mål. Sortebakkeskolen skulle altså lige bruge lidt tid ovenpå den lange rejse.

De kom flot igen og endte med at vinde kampen efter et drama af en afslutning. 4-3 stod der på måltavlen, da støvet havde lagt sig. En ren gyser. Og endnu en sådan kan de nok godt berede sig på, når de i kvartfinalen tager imod Stjernevejskolen hjemme.

Ekstra Bladet Skolefodbold ser dem Tinnas tøser som favoritter.

LÆS OGSÅ: Formen i top