Agedrup skal over bæltet

Kvartfinale: Grønvang Skolen støder sammen med Agedrup-drenge

- Agedrup Skoles Rasmus Larsen, der har nettet 19 gange indtil videre i årets turnering. I foråret skal han forsøge at nappe topscorerlistens 1. plads. Han er blot tre mål fra den. (Foto: Henrik Schou)
- Agedrup Skoles Rasmus Larsen, der har nettet 19 gange indtil videre i årets turnering. I foråret skal han forsøge at nappe topscorerlistens 1. plads. Han er blot tre mål fra den. (Foto: Henrik Schou)

Nu har vi næsten fået løftet sløret for, hvordan alle forårets kredsfinaler ser ud. Vi mangler kun to. En hos drengene og en hos pigerne.

Den næstsidste afsløres lige her, og er en drengekamp: Grønvang Skole tager imod Agedrup Skole på hjemmebane. Dermed er der tale om en kamp mellem kredsvinderne af henholdsvis Jylland Syd og Fyn. Agedrup skal sig en tur over bæltet.

Og det bliver til et slag af de helt store.

Nye boller på suppen
Hjemmedrengene fra Grønvang Skolen fra Vejen var sidste gang i slutspillet i 2004. Siden har de måtte tage til takke med højest et par kampe, før det var farvel og tak. Sidste år røg de i 3. runde, så det er noget stort, de har sat i værk.

Og det skyldes ikke mindst en intet mindre end glimrende defensiv. De har en målscore på 16-1 efter syv spillede kampe. Så er man altså gode til at lukke af i forsvaret. I hele seks af kampene har de nøjedes med at nette to gange, men mere er vel heller ikke nødvendigt, når man alligevel ikke selv lukker mål ind.

Men det er nu ikke udelukkende italiensk kynisme, der præger holdet. De har nemlig en helt bestemt profil.

Afrikansk islæt
Sulanji Mwabala hedder han. Eller som Ekstra Bladet Skolefodbold har døbt ham: Mini-Zuma. Og det er ikke uden grund. Den 15-årige Sulanji stammer fra Zambia, og den flair for boldleg og kreativitet, som man tit ser hos afrikanske spillere, er også at finde i Mini-Zuma. Fra sin position på højrefløjen driver han gang på gang gæk med sine modstandere, så han kan sende millimeterpræcise afleveringer lige ind i støvlerne på specielt målmaskinen Andreas Kjær.

De to er virkelig en fryd for øjet, når de finder hinanden på banen.

Kan blive endnu bedre
Grønvang-mandskabet virker homogent. Forsvarskæden står solidt, pasningsspillet flyder på midtbanen, og i forreste geled har de et par afsindigt farlige herrer. Ikke desto mindre er der stadig plads til forbedring i følge holdets træner.

- Der er ting, vi kan forbedre, og det vil vi naturligvis forsøge her i vinterpausen, sagde Jan Van Woerkom.

Om de er blevet endnu mere frygtindgydende henover vinteren, må vi vente til foråret med at finde ud af.

De får i hvert fald en oplagt mulighed for at vise det mod et fremragende Agedrup-hold.

Skolegårdens bølle
Lig deres modstandere har Agedrup Skole nemlig også været beskedne med resultaterne i de seneste mange års turneringer. Og de har sågar aldrig været i slutspillet før. Det er der dog blevet lavet gevaldigt om på i år.

De har nemlig vist fremragende spil i løbet af efteråret og har undervejs delt et par alvorlige øretæver ud. Det vidner deres 46-7-målscore tydeligt om. Men det er også lidt nemmere at vinde storsejre, når man har en skarpretter som Rasmus Larsen.

Han ligger nr. 2 på drengens topscorerliste med 19 mål. Han er dermed kun tre mål efter duksen Jovan Bandovic.

Profil på profil
Agedrup Skole startede ellers en smule sløvt i årets turnering. De fik med besvær vundet 6-4 i 1. runde mod Abildgårdskolen, men siden har de virkelig foldet sig ud med en omgang seværdig fodbold.

I alle kæder har de utrolig dygtige fodboldspillere. Yunus Civelek tager jeg sig kyndigt af målmandsposten, hvor han et hav af gange har hevet pragtredninger ud af ærmet. I forsvaret huserer stærke Emil Sternkoff. Han er god til at få lukket af og er i tilgift en trussel i modstandernes straffesparksfelt. Således har han nettet hele fem gange. Imponerende af en forsvarsspiller.

På midtbanen er Ahmed El-haj kreatøren, der gang på gang lægger sukkerballer i dybden til Rasmus Larsen. Achmed kan dog også godt selv. Har har nemlig stået for seks fuldtræffere indtil videre.

Topscorer mod muren
Som det fremgår bliver kvartfinalen i Vejen altså en kamp mellem to mandskaber, som langt fra er havnet, hvor de er, pga. tilfældigheder. Begge hold lader til at være fællesskaber, der så er krydret med et par afgørende profiler.

Ikke desto mindre kan man nok godt sige, at det samtidig bliver en kamp mellem Grønvang Skolens defensive bolværk og Agedrup-holdets målmagere.

Hvem tror du mest på? Topscorer-Larsen eller Mini-Zuma? Du må vente et par måneder med at få spændingen udløst.

Bliv fan på Facebook.