Sidste store skridt

Parken venter næste gang: Ekstra Bladet Skolefodbold er nået til semifinalerne

Johannesskolen i rødt skal op med Strøbyskolen. (Foto: Linda Johansen)
Johannesskolen i rødt skal op med Strøbyskolen. (Foto: Linda Johansen)

Hvis de 112 tilbageværende spillere i den 49. udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold lukker øjnene og snuser dybt ind, kan de lugte græsset i Parken. De kan høre suset fra larmen, når tilskuerne byder dem velkommen og deres navne råbes op af speakeren, som var det til en landskamp. Og de kan mærke de mange kameraer fra TV2, der ser alt og sender det hele live. Men åbner de øjnene, så er virkeligheden grum. For der er kun plads til fire hold i finalerne 28. april, hvor vest og øst altid mødes i slutkampene.

De kæmpe store skridt skal tages i en 60 minutter lang semifinale, der for de fleste er den vigtigste kamp i deres unge liv. I august startede 24.000 drenge og piger, i morgen eftermiddag er de bedste 56 tilbage. Fire dramaer rundt i landet venter.

LÆS OGSÅ: Hele programmet her

Store forskelle
Det er blevet til 284 mål for de otte hold tilbage i turneringen. Men der er kæmpe forskel på aktiviteten i netmaskerne. I bunden ligger Grønvangskolen med en målscore på 18-2 og Himmelev med 20-4. Havrehed er noteret for 64-9 og Brøndbyvester for 59-7. Semifinalerne byder på store målslugere, dygtige teknikere og kæmpe talenter fra den fabrik, der har været leverandør til dansk fodbold siden 1961.

Til sommer skal det store 50-års jubilæum for Ekstra Bladet Skolefodbold fejres, men først skal de sidste skridt tages. En fodboldkamp er små skridt for de fleste, men en sejr i semifinalen er kæmpe store skridt for de udvalgte helte fra de otte skoler. Belønningen er en oplevelse for livet, når de træder ind på det hellige græs og tilbedes med skrig af deres skoler og hele Danmark, der ser med på TV2.

Bliv ven på Facebook