Super-Nadia nedlagde drengene

Landsholdsspiller: Dansk-afghanske Nadia Nadim husker hver eneste kamp for Skørping Skole

Selv om Nadia Nadim ikke spillede skolefinaler, så har hun oplevet jubel i Parken. Her scorede hun på det afgørende straffespark for Skovbakken i pokalfinalen sidste år. Foto: Lars Poulsen
Selv om Nadia Nadim ikke spillede skolefinaler, så har hun oplevet jubel i Parken. Her scorede hun på det afgørende straffespark for Skovbakken i pokalfinalen sidste år. Foto: Lars Poulsen
Måske har Nadia Nadim en tidsmaskine gemt i baghaven lige bag ved målet og den slidte læderbold, der er banket mør af utallige spark og jongleringer fra Danmarks måske største kvindelige fodboldtalent.

For der burde ikke være timer nok i døgnet for den kun 22-årige superheltinde, der ud over bolden også dribler med medicinstudiet på Aarhus Universitet, integrationsprojekter i kommunen og en udefrakommende titel som rollemodel for indvandrere.

Hvordan holder hun hovedet koldt?

– Det er umuligt at forklare, men der sker noget, når jeg spiller fodbold. Hele verden forsvinder – der er kun mig og bolden. Fodbold er min meditation, og sådan har det været, lige siden jeg var lille, fortæller Nadia og åbner op for en livshistorie, som Hollywood ikke kunne have skrevet bedre.

En historie, der strækker sig over de afghanske sletter og med lastbil til et asylcenter i Danmark, hvor Nadia fik lov til at spille med pigerne i den nærliggende fodboldklub.

– Jeg kunne ikke tale dansk, men det lærte jeg hurtigt, for jeg var omgivet af danske piger i klubben. Efter min første træning fik jeg en seddel med hjem om, at jeg var udtaget til kamp i weekenden. Det var en kæmpe succes-oplevelse, husker Nadia.

Stort at spille for skolen
Et andet vigtigt minde er deltagelsen i Ekstra Bladet Skolefodbold for Skørping Skole. Imponerende nok husker Nadia hver eneste skolekamp tydeligt og har både resultatet, modstanderskolens navn og en dugfrisk kampanalyse klar.

– Da min idrætslærer, Jørgen Bakholt, udtog mig til holdet, blev jeg så stolt. Jeg fik lov til at repræsentere skolen – og så skulle jeg endda spille med drengene!

– Det var mega fedt, siger Nadia og griner.

Den største oplevelse var 2-0-sejren over Gug Skole i første runde, hvor hun også satte et mål ind.

– De havde nogle stjerner fra AaB’s juniorhold i truppen, og vi var virkelig bange. Jeg scorede et mål og lagde op til det andet, så efter kampen modtog jeg fidusbamsen, som stadig står hjemme i mit trofæ-skab. Jeg er mega glad for den, fortæller Nadia og forklarer, hvordan sejren kom i land:

– De havde et bedre hold, men vi havde den fordel, at vi havde spillet sammen på skolen hver dag i årevis. Min klassekammerat Nikolai Schrøder lå på toppen, og jeg kendte hans løbemønstre, så jeg kunne fodre ham med bolde konstant. Det var vores forståelse for hinanden fra skolegården, der sikrede os sejren.

Eventyret sluttede desværre alt for tidligt. I tredje runde ramlede Skørping ind i Skipper Clement Skolen, hvor en ny flok talenter fra AaB slog Nadia ud af turneringen med en sejr på 7-1.

Interessen for Ekstra Bladet Skolefodbold er dog langtfra forsvundet:

– Jeg ser stadig finalerne i Parken på tv. Det er imponerende, hvor gode spillerne faktisk er. Finalerne i Ekstra Bladet Skolefodbold er jo en fantastisk oplevelse, SOM JEG IKKE FIK, småvrisser Nadia misundeligt, inden hun bryder ud i en smittende latter.

For selv om Nadia joker med, at skolefodbold er den største oplevelse i hendes karriere, kan intet overgå kampene i den rød-hvide landsholdstrøje for Danmark.

Næste stop: VM
– EM i fodbold var en kæmpe oplevelse, selv om vi rent sportsligt skuffede. Men det danske kvindelandshold er blandt de seks bedste i verden, så næste mål er at kvalificere os til VM i Tyskland til næste sommer, lyder det målbevidst fra Nadia.

Og til de tusinder af forventningsfulde piger, der om få dage løber på banen for deres skoler i verdens største skolefodboldturnering, har Nadia et godt råd:

– I skal aldrig opgive drømmen. Følg jeres mål og træn sindssygt hårdt!