ZOOM: Farsø Skole

Holder nullet: Pigerne fra Farsø har endnu ikke lukket mål ind

Farsø til venstre og deres kommende modstandere til højre. (Foto: Ekstra Bladet)
Farsø til venstre og deres kommende modstandere til højre. (Foto: Ekstra Bladet)

27-0. Sådan lyder Farsø-tøsernes imponerende målscore fra efteråret. I deres seks indledende kampe fejede de al modstand af banen. De har hverken prøvet at indkassere mål eller selv score mindre end to i en kamp. Sådan kommer man i kvartfinalen i Ekstra Bladet Skolefodbold. Med stil.

Det er dog første gang, skolen er kommet så langt. De plejer at få et par kampe i turneringen, og så er det det. I år er anderledes.

LÆS OGSÅ: Forrygende Farsø

Kollektivet kører
Der er kvalitet hele vejen rundt på holdet.

Bagerst er Line Pedersen sikker på kassen. Hun havde ikke meget at lave i efteråret, men hun var klar hver gang. Hun har endnu ikke prøvet at hente bolden ud af nettet. Og det er den fremragende forsvarskæde også en stor del af grunden til.

LÆS OGSÅ: Happy Hour

Her er de fem dygtige piger: Mette Due-Hansen, Rikke Kristensen, Julie Nyby, Mathilde Støttrup og Mathilde Dam. De har været med i alle kampene og holder angriberne godt væk. Modstanden i slutspillet bliver formodentlig hårdere end tidligere, men det er stærkt at gå igennem seks kampe uden at lukke mål ind.

Tvillingerne styrer
I offensiven har holdet et par tvillinger, der kan gøre forskellen: Sara og Sofie Thrige. Sara (3 mål) i angrebet og Sofie (7 mål) på midtbanen. De er utrolige til at finde hinanden. Og de andre på holdet for den sags skyld.

- Hvis jeg ikke kan få den ind over, så forsøger jeg at finde Sara inde på midten. Vi spiller også tit et-to med hinanden, fortalte Sofie om søstrenes sammenspil efter kredsfinalen.

LÆS OGSÅ: Flot Farsø

- Vi spiller jo sammen i Viborg, laver alt andet sammen og er hinandens bedste venner. Så hun ved jo, hvad jeg vil gøre med bolden, tilføjede Sara lige efter.

En anden profil er Cathrine Gedsted Hansen, der styrer på midtbanen. Hendes ustandselige løb flænser gang på gang modstandernes forsvar op. Der er fart over hende. Som hun selv siger:

- Jeg øver mig på at rykke mig fra side til side og få spillet bolden hurtigt videre.

Og det må man sige, hun gør. Med stor succes.

Slaget om midten
På midtbanen er der også Sisse Bojer, der også kan lidt af hvert. Hun har nogle dødbringende afleveringer, forsvarerne først ser, når det er for sent. Når kuglen ligger hos de hurtige fløje eller angriberne. En tredje vigtig brik på midtbanen er Emma Skammeritz. Hun løber og løber og er rigtig målfarlig.

LÆS OGSÅ: Fantastiske Farsø

Midtbanen står godt placeret, og spillerne forener deres forskellige styrker flot. I forreste kæde er det Sara Thrige og Pernille Thomsen, der er bomberne. De er altid gode for et par mål eller to. De er næsten umulige at holde fra chancer.

Det er altså et rigtig stærkt hold, vi har med at gøre her. Som Ekstra Bladets mand i marken, Henrik Schou, bemærkede i forbindelse med holdets kredsfinale: De her piger spiller guddommeligt.

De fire skarpe
Spillet flyder bare for dem, og de spiller på højde med rigtig mange drengehold. Ingen forskel der. Specielt Cathrine, Sissel, Sara og Sofie springer i øjnene. Til tider er modstanderne statister, når firkløveret brillerer. Det er flot at se på, når bolden ruller for Farsø.

Se billeder af spillerne

LÆS OGSÅ: Syngende lussing

I kvartfinalen skal Agerbæk Skole forsøge at stoppe dem. Det bliver en rigtig svær opgave. Bare det at score et mål mod Farsø-tøserne har ingen kunne gøre i årets turnering. Agerbæk skal tage sig sammen, hvis de skal videre.

Følg kampen her på siden i dag. Farsø lægger græs til. Tjek vejret her.

Se de to hold

Bliv fan på Facebook

1 af 7 Holdbillede af succes-pigerne inden første kamp. Da drømte de nok bare om slutspillet. Nu er det en realitet. (Foto: Ekstra Bladet)
2 af 7 Emma Skammeritz (til venstre) gør det også fremragende. (Foto: Henrik Schou)
3 af 7 Der er skolefodbold-feber hos Farsø. (Foto: Henrik Schou)
4 af 7 Efter en 6-0-sejr i kredsfinalen brød jublen løs. (Foto: Henrik Schou)
5 af 7 Cathrine Hansen (i blåt) er en fighter for Farsø. (Foto: Henrik Schou)
6 af 7 To af Farsøs stjerner i lyseblåt: Tvillingerne Thrige - Sofie til venstre og Sara til højre. (Foto: Henrik Schou)
7 af 7 Farsø til venstre og deres kommende modstandere til højre. (Foto: Ekstra Bladet)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere