Fest og farver i Farsø

Pyha: Farsø-tøserne kom videre med stort besvær

Der var grund til glæde i Farsø efter kampen. Sofie til venstre og Sara til højre. (Foto: Henrik Schou)
Der var grund til glæde i Farsø efter kampen. Sofie til venstre og Sara til højre. (Foto: Henrik Schou)

Masser af fans var troppet op på stadion ved Dronning Ingrid Hallerne i Farsø for at støtte deres lokale pige-helte fra Farsø Skole. Der manglede heller ikke støtte til gæsterne fra Agerbæk Skole. De havde nemlig sendt to turistbusser med elever og forældre afsted på den lange tur nordpå for at se kampen. Imponerende.

Rammerne var altså flotte til den første kvartfinale i årets jubilæumsturnering.

LÆS OGSÅ: Farsø-tøser klar til semifinalen

Tung favoritrolle
Farsø var inden kampen blevet gjort til klare favoritter af Ekstra Bladet. 80-20 i deres favør. Men fodbold er uforudsigeligt, og det blev langt fra så nemt for Farsø, som de tal vidner om. Det blev faktisk rigtig svært for dem.

Gæsterne fra Agerbæk var nemlig sat godt op til kampen. De var klar fra første fløjt af. Måske på grund af, at de kun blev levnet 20% for at gå videre. De satte sig på kampen fra start af, og hjemmeholdet fra Farsø virkede både skræmte og nervøse.

Se stort galleri fra kampen

Med Agerbæk pigerne mest på bolden og spilstyrende foregik det meste af spillet midt på banen i de første minutter. Det blev kun til få målchancer i den periode - mest til til Agerbæk Skole. Først i det 10. min. bed Farsø-pigerne fra sig i angrebet. En friløber til Cathrine Gested Hansen, som blev spillet flot i dybden af Sofie Thrige, endte uden scoring.

Holdt hovedet koldt
Agerbæk-pigerne lod sig ikke ryste af det. De fortsatte deres fight og spillemæssige dominans. Farsø havde nok i at forsvare sig, men som halvlegen skred frem, kom de lidt længere frem på banen. Dog uden at komme frem til større chancer. Det gjorde Agerbæk til gengæld. På en kæmpechance midt i 1. halvleg burde holdet have bragt sig i front, men Farsø-keeperen Line Petersen viste sit format og klarede mesterligt.

SE FAKTA OM KAMPEN

Mod slutningen af 1. halvleg kom også Farsøs midtbane, anført af søstrene Sofie og Sara Thrige, mere med i kampen. Nogle dybe afleveringer fra dem ind omkring Agerbæks midterforsvar var lige ved at give bonus. Men også kun lige ved, for et dygtigt Agerbæk forsvar red stormen af.

Første forårskasse
Og pludselig skete der noget i den anden ende af banen. Efter et godt gennemspillet angreb af Agerbæk havnede bolden foran Farsø-målet - oppe i luften. Agerbæks Marie Christensen satte hovedet på, og bolden sejlede flot i mål. 1-0 til Agerbæk Skole! I det 28. minut. Det var fuld fortjent efter spil og chancer.

Lige inden pausen kom der for alvor drama i den ellers fair spillede kamp.

LÆS OGSÅ: Rødt kort satte Farsø-pigerne i gang

Farsøs Emma Skammeritz tumlede rundt med en forsvarer på kanten af Agerbæks straffesparkfelt. Hun rejste sig op, måske i frustration over dommerens tavse fløjte, og slog ud efter sin modstander. Det takserede kampens dommer til direkte rødt, og Farsø var ved pausen reduceret til 10 spillere og bagud 0-1. Det så svært ud for favoritterne.

Gløden tændt
Det var dog som om, udvisningen for alvor satte gang i Farsø. Efter pausen var de som forvandlet. Da først Agerbæk havde misbrugt en stor chance i det 34. minut, tog Farsø fat. På mindre end tre minut var stillingen pludselig ændret til 2-1. Kampen var vendt på hovedet. I det 37. minut scorede Sara Thrige på et flot langskud fra 30-35 meter - med lidt hjælp fra den kraftige medvind. Og i det 39. minut scorede Cathrine Gedsted Hansen på en ripost.

Det ville Agerbæk dog ikke lade sig slå ud af. De var trods alt kun nede med en enkelt. Deres varemærke er fight og god moral, og det fik de nu brug for. Lidt efter fik de da også en kæmpechance til en af holdets profiler - Elisa Thomsen. Senere blev det til en lidt mindre oplagt chance til frontløber Johanne Jørgensen. I begge tilfælde slap hjemmeholdet med skrækken.

LÆS OGSÅ: Agerbæk Skole

LÆS OGSÅ: Agerbæk Skole

Mod slutningen overtog Farsø-pigerne mere og mere af spillet. De syntes ligeglade med kun at være 10 på banen. De gav flere prøver på deres flotte kombinationsspil. Gæstene var løbet tør for benzin, men brugte de sidste dråber til at kæmpe til dommerens sidste fløjt.

Agerbæk Skole skal have stor ros for en glimrende kamp. De kæmpede flot, men var bare oppe imod en bedre modstander. Agerbæk-tøserne kan slutte turneringen med æren i behold. Og så kan de blære sig med at være det eneste hold, der indtil videre har kunnet score på Farsø.

Farsø er nu kun én kamp fra Parken. Én sejr.

Bliv fan på Facebook

1 af 6 Der blev fightet til den store guldmedalje. Sofie Thrige (i blå) sender et skud afsted. (Foto: Henrik Schou)
2 af 6 Farsøs føringsmål fejres af deres talent-tvillinger. (Foto: Henrik Schou)
3 af 6 Agerbæk har netop sendt det første mål ind på Farsø. (Foto: Henrik Schou)
4 af 6 Koncentration hos Agerbæk. De var fokuserede og gik flot ind til opgaven. Til venstre ses Farsøs træner Tanja. (Foto: Henrik Schou)
5 af 6 Mååååål! (Foto: Henrik Schou)
6 af 6 Der var grund til glæde i Farsø efter kampen. Sofie til venstre og Sara til højre. (Foto: Henrik Schou)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere