ZOOM: Kalbyrisskolen - Nexø Skole

Piger: Årets sidste kvartfinale kan blive en kamp om midtbanen

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Et rutineret hold, der står i slutspillet for tredje gang, møder et hold, der kun kender én vej, og det er mod målet.

God stil i pigekampen. (Foto: Lars Poulsen) Skolefodbold Sådan gik finalerne i 2014

Det sker torsdag 27. marts på Herlufsholm Stadion.

Se de to hold

Se vejret for kampen

Kalbyris

Kalbyrisskolen viste utrolige styrker på deres målfarlighed i efteråret. Det skal blive spændende at se, om de har holdt farligheden ved lige over vinteren.

Find al info om Kalbyris her:

Den klassiske jubel og Carlsberg Sport-sprøjt. (Foto: Henrik Schou) Sjaellandsyd Kvartfinalist: Kalbyrisskolen (piger)

Pigen med de to støvler
Kalbyris' målscore lyder på imponerende 54-5. Og en af de helt aførende årsager er pigen med to forskellige støvler, nemlig Louise Nielsen.

Ene pige har hun stået for lige under halvdelen af målene, nærmere præcist imponerende 26 af slagsen.Louise Nielsen (hvid) er ikke til at stoppe. 26 mål er det blevet til fra hendes fod. (Foto: Henrik Schou)
Louise Nielsen (hvid) er ikke til at stoppe. 26 mål er det blevet til fra hendes fod. (Foto: Henrik Schou)


Louise Nielsen har virkelig vist sig helt afgørende for Kalbyris-pigerne, da hun evner at spille på et teknisk højt niveau, men samtidig er hendes samspil med de andre hurtige og tekniske gode spillere, som Kalbyris har på midtbanen og i angrebet, helt fantastisk.

Hvem gemmer sig bag støvlerne? Og hvem ender som årets totale topscorer? Der er i hvert fald stadig kamp om pladsen på pigesiden. (Foto: Ekstra Bladet) Nyheder Dronninge-dyst: Fiona Hjartvad skal igen kigge sig over skulderenSofie Morgenstjerne og Emilie Bybjerg fra en tidligere kamp. I dag kom de begge på måltavlen i 10-0 sejren over Uglegårdsskolen. (Foto: Ekstra Bladet) Sjaellandsyd Vanvittigt: Kredsfinalernes største sejr!

Louise er en konstant angrebslysten og farlig spiller, der har et rimelig stort fodbold- og skudrepetoire. Det er altså ikke nok bare at sidde tæt på hende og forhindre hende i at løbe ind i feltet. Louise Nielsen skal bare slet ikke have bolden, for så scorer hun. Senest i kredsfinalen, hvor Kalbyris vandt 10-0, scorede Louise de fem af dem.

Strategen
En anden af Kalbyrisskolens mange dygtige profiler hedder Katja Nielsen. Udover at spille fodbold, kan hun også tænke fodbold, så det ofte hende, der er med, når der skal lægges planer om de kommende modstandere.Katja Nielsen holder styr på tropperne. (Foto: Henrik Schou)
Katja Nielsen holder styr på tropperne. (Foto: Henrik Schou)


Hun er spilleren, der kan lede og fordele spillet, samtidig med at hun går forrest, når der skal tackles igennem.

Katja Nielsen alene med bolden. (Foto: Henrik Schou) Sjaellandsyd TV: Kalbyris-strategen

Udover at have det kølige overblik og det taktiske oplæg, så kan hun faktisk også selv finde vejen til nettet. Syv mål er det blevet til fra hendes fod, hvilket bringer hende op som holdets anden mest scorende.

Når hun ikke spiller skolefodbold, spiller hun på 10. år i den lokale klub, hvor hun spiller på U16-eliteholdet - på alle mulige måder en virkelig erfaren og vigtig spiller for holdet.

Plankeværket
Som sidste skanse på et frygtindgydende Kalbyrishold står en høj, langbenet og meget sikker målpige med navnet Christina Jensen. Hun bestemmer i feltet. Hver gang bolden nærmer sig feltet, er hun klar. Hun er ikke bange for at bevæge sig langt ud, og når hun gør det, så er det fordi hendes teknik med fødderne er langt over, hvad vi normalt ser hos pigekeepere.Christina Jensen er sjælden god med fødderne, af en målmand at være. (Foto: Henrik Schou)
Christina Jensen er sjælden god med fødderne, af en målmand at være. (Foto: Henrik Schou)


Og selvom der er gået fem mål ind på Christina, så er det nok i virkeligheden et udtryk for, at defensiven hos Kalbyris er langt fra lige så stærk som offensiven. Her skal Kalbyris virkelig have forbedret sig, hvis de skal være helt sikre på videre avancement.

Helena fik en hilsen fra tøserne. (Foto: Henrik Schou) Sjaellandsyd TV: Sikker sidste skanse

Christina er målmand i den lokale klub HG på syvende år, og hun har næsten altid stået på mål, hvor hun befinder sig godt. Måske fordi hendes tvillingsøster, anfører Helena Jensen, spiller i det centrale forsvar lige foran hende.

Morgenstjernen
Louise Morgenstjerne er ikke Kalbyris' største spiller, men måske den kvikkeste - med både hovede og fødder.Louise Morgenstjerne er dybt koncentreret - både på og uden for banen. (Foto: Henrik Schou)
Louise Morgenstjerne er dybt koncentreret - både på og uden for banen. (Foto: Henrik Schou)


Louise har, som Katja, både styr på taktik og teknik og udgør en del af Kalbyris farlige midtbane, der, udover hende selv, tæller Katja Nielsen, Katja Mikkelsen, Emilie Bybjerg og topscorer Louise Nielsen. Og netop den formation mener hun, er årsagen til, at Kalbyris har så stærkt et hold. Og netop de fem skal man holde øje med og passe på, hvis ikke man vil være offer for Kalbyris-maskinen, der kun én gang har scoret under fem mål i en kamp.

Sofie Morgenstjerne lægger an til skud. Det blev til to mål fra hendes fod i kredsfinalen. (Henrik Schou) Sjaellandsyd TV: Morgendagens stjerne

Nexø

Så er de her igen, klippetøserne. For tredje år i træk er Nexø-pigerne i slutspillet. Skal tredje gang blive lykkens gang, hvor de lyserøde djævle skal stå med den største pokal til sidst. Det bliver spændende at se, hvordan de kommer ud til forårets kamp.

Find al info om Nexø her:

Storkøbenhavn Kvartfinalist: Nexø Skole (piger)

Anføreren
Én af dem der skal sikre, at bornholmer-festen ikke slutter, før den for alvor er kommet i gang, er anfører Aja Skafte. Og lige som skolen, er det også den rutinerede piges tredje slutspil.Aja (lyserød) afviser endnu engang modstanderen på midten. (Foto: Henrik Schou)
Aja (lyserød) afviser endnu engang modstanderen på midten. (Foto: Henrik Schou)


Fra midtbanen har Aja det perfekte overblik, så hun både kan deltage i spillet frem ad banen og tage den lange tur ned og dække af. For hun er virkelig en anfører, der konstant går forrest.

Aja Skafte er blændende på jorden, i luften og....ja, over det hele.  (Foto: Henrik Schou) Storkøbenhavn TV: Skaftet helt i bund

Men ofte når bolden slet ikke ned til den bagerste halvdel af banen. For Aja evner virkelig at få stoppet spillet på midtbanen, og vende spillet til Nexøs fordel. Med sin fysik og talent for at holde i bolden, er hun svær at stoppe. Da hun samtidig også kan drible og tage de nødvendige træk selv, ligner det nærmest en umulig opgave.

Og med tre år på bagen er dette Ajas sidste år i turneringen, og hun er da heller ikke selv i tvivl om, hvad succeskriteriet er:

- Den semifinale sidste år var en streg i regningen, forklarer 15-årige Aja og fortsætter målrettet sin tale:

- Jeg skal slutte med min anden finale.

Så simpelt kan det siges.

Lille frontløber
Og lige så simpelt, som det kan siges, lige så simpelt lader det til at kunne gøres for Nexø Skole. For når Aja har stoppet spillet på midtbanen, er planen som oftest den samme. Caroline Jacobsen skal spilles dybt. Det lyder banalt, men det virker.Caroline Jacobsen (lyserød) er med for tredje gang og holdets topscorer - og så har hun endda et år endnu. (Foto: Henrik schou)
Caroline Jacobsen (lyserød) er med for tredje gang og holdets topscorer - og så har hun endda et år endnu. (Foto: Henrik schou)


Den lille 13-årige pige er, trods sin unge alder, også med i sit tredje slutspil - og så har hun endda et år endnu. Men det er ikke for ingenting, at hun debuterede på skoleholdet allerede som 11-årig - for hun er virkelig talentfuld. Og så har hun samtidig vist sig at være lidt af en måltyv. 16 mål er det blevet til i dette års turnering, 33 mål i alt.

Caroline Jacobsen - en af de lyserøde darlings fra Bornholm. (foto: Henrik Schou) Storkøbenhavn Lille pige - store traditionerLærke Hansen (lyserød) var ikke tilfreds til trods for en 5-1 sejr. (Foto: Henrik Schou) Storkøbenhavn TV: - Vi lossede jo bare bolden op til CaroHun ser op og leder ofte efter Aja eller målet. En af de to.  (Foto: Henrik Schou) Storkøbenhavn TV: 13-årig scorede fire mål og kom i sit tredje slutspil på stribe

Og det er netop samspillet med Aja, der er helt afgørende for Carolines succes. De forstår bare hinanden, så Aja altid ved, hvor Caroline er, og Caroline altid ved, hvilken aflevering Aja lægger. Deres indbyrdes forståelse er vigtig for Nexø.

Træner-duoen
Én ting er, at Nexø-pigerne har et rutineret hold med dygtige individualister, men når det kommer til taktik og opsætning af holdet, så er klippe-tøserne også beriget med to trænere, der i den grad brænder for skolefodbold.

For tredje år i træk hedder makkerparet nemlig Thomas Frandsen og Therese Olsen. Begge har de dermed stået i først en finale og året efter i endnu en semifinale. De supplerer hinanden godt og leder holdet med kyndig hånd fra sidelinjen. Hele tiden opmuntrende og motiverende.

Det betyder, at pigerne på banen ikke skal bekymre sig om andet, end det de er bedst til: Fodbold.

Det betyder også, at selvom Nexøs forsvar ikke altid har set lige heldige ud i turneringen, så formår de alligevel at for sat og motiveret holdet så godt, at alle kæmper for alle, hvilket har været en af de helt store styrker.

Trænerduoen, da de sidste sæson også førte Nexø Skole i slutspillet. (Foto: Henrik Schou) Storkøbenhavn TV: Skønheden og udyret fører bornholmere til endnu et slutspil

Holdet vandt i kredsfnalen med flotte 5-1, men det var ikke en tilfreds trænerduo bagefter:

- Det skal ikke være enkeltmands-præstationer men fællesskabet, der bærer det frem, fortalte Therese.

- Det var for meget individuelle præstationer.

Når man kan sige det efter en 5-1 sejr, så vidner det om et hold, der konstant kigger fremad og bare vil i endnu en finale.

Plads til forbedringer
Rigtig mange ting fungerer hos Nexø-pigerne, men skal man pege på et sted, hvor der er plads til forbedringer, så er det i forsvaret. Skulle Aja en enkelt gang glippe på midten, så har forsvaret ikke endnu vist total sikkerhed og tryghed. Samtidig har holdet også fået ny mål-vogter i år, hvilket gør, at Nexø på den bagerste halvdel af banen slet ikke er oppe i samme gear, som på den forreste.

Hvad kan vi forvente os
Det bliver i den grad en kamp om midtbanen. Begge hold råder over nogle rutinerede og kloge midtbanespilllere, der hele tiden formår at tænke to træk frem. Og så råder Kalbyris altså over en af turneringens farligste mål-næser i Louise Nielsen. Ud over at kunne score mål, så er hun stærk på bolden, hvilket kan gøre hende svær at stoppe. Til gengæld råder Nexø over to piger, hvis samspil er i så høj klasse, at de næsten ville kunne gøre det i blinde.

Lad os håbe, at ét af holdene tør satse, så det ikke bliver en kedelig kamp på midten, så vi kan få gang i den målfest, som begge hold tidligere har været garanter for.

Ekstra Bladet Skolefodbold byder op til lækker bold i 2014. (Foto: Henrik Schou) Nyheder De mødes i kvartfinalerne

Se maser af billeder fra de to holds tidligere kampe her:

Kalbyrisskolen (hvid) sad på det meste og vandt kredsfinalen over Uglegårdsskolen hele 10-0. (Foto: Henrik Schou) Gallerier Galleri: Kalbyrisskolen - UgelgårdsskolenGallerier Galleri: Kalbyrisskolen - Uglegårdsskolen (kredsfinale)De lyserøde bold-darlings fra Nexø Skole spillede sig i tredje slutrunde i træk, da de vandt 5-1 over Brøndbyøster Skole i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou) Gallerier Galleri: Brøndbyøster Skole - Nexø Skole (kredsfinale)(Foto: Mogens Dam) Gallerier Galleri: Nexø Skole - Bagsværd Skolenada

Følg kampen med live updates fra kick-off af her på sitet.

Bliv fan på Facebook