Alt om finalerne 11/12

Toppen var lilla: Hunderupskolen og Kolind Centralskole var de bedste

De orange-klædte Kolind-fans fik masser at juble af. (Foto: Thomas Sjørup)
De orange-klædte Kolind-fans fik masser at juble af. (Foto: Thomas Sjørup)

Så har røgen lagt sig. Lagt sig efter to hæsblæsende finaler, hvor der var masser af drama, fight og mål. Her kan du få et resume af, hvad der egentlig skete 26. april i Parken.

Pigerne lagde for
Dørene åbnede 12.00, og så kunne de mange ventende fans endelig lukkes inden for. Uden for Parken var der en helt særlig fanzone, hvor interessede fans kunne få lidt sjov og spas.

Eksempelvis ved at spille lidt bold selv.

LÆS OGSÅ: TV: Michael Laudrup i Parken

13.10 begyndte pigekampen. De lilla-klædte Kolind-piger og Nexø i hvidt kom gående ind nede fra det ende hjørne. Med panderne rejste og klar til deres livs oplevelse. Da alt det formelle var overstået, fløjtede kampens dommer Betina Norman, op til kamp.

Jannes jagt
Og så gik topscorer-dronningen ellers i gang. Janne Brouer fra Kolind havde inden finalen nettet 22 gange. Det skulle blive meget bedre for hende. På gyldne 17 minutter fik hun nemlig lavet et vaskeægte hattrick. Så var jyderne foran 3-0, og det lukkede sådan set pigekampen.

Nexø havde ikke fået et ben til jorden i kampens indledende fase, men begyndte lidt efter lidt at få bedre fat i kampen. De bed sig gradvist bedre fast over hele linjen.

LÆS OGSÅ: Det største man kan nå i pigefodbold

Nexø-tøserne hang lidt med skuffen, da de gik mod omklædningsrummet til pause, men de havde bare været oppe imod en overmagt i de første 30 minutter.

I pausen underholdte jonglør-kongen Michael Toft i flot Carlsberg Sport-outfit midt på Parkens flotte græsplæne. Ikke længe efter var de to pigehold så klar til de sidste 30 minutter.

Lidt inde i anden halvleg fik Kolind annulleret et mål for hands. Det havde med sikkerhed lukket kampen, hvis den da ikke var lukket i forvejen.

Bornholmerne kom meget bedre med i anden halvleg og havde blandt andet et udmærket skudforsøg ved Aja Skafte. De kunne dog ikke få bolden i kassen, så efter spil, der bølgede, frem og tilbage mellem holdene, sluttede kampen. Efter en lidt tam anden halvleg.

Vinderne blev fortjent Kolind Centralskole, der havde en trumf i topscorer-Janne. Stort tillykke til dem!

Tid til underholdning
Efter kampen skulle der uddeles medaljer og priser. Og så var det tid til det store show i Parken. Ved Burhan G., Christopher og Svenstrup & Vendelboe. De mange fans skrålede med på alle de hits, de så godt kendte, og stemningen var på kogepunktet. Når man kiggede ned over Parken, var der larm og bevægelse alle steder.

LÆS OGSÅ: Parken spillet op

Da uret stod på 15.25, var det drengenes tid. Deres tur til en kamp i Parken. Det er ikke mange, der prøver det i deres liv. Og slet ikke som folkeskole-elev. Man kunne også se på dem, at de var spændte. Præcis ligesom pigerne havde været det et par timer forinden.

Og de var klar. Efter blot 2:10 lå bolden i nettet for første gang. I Ellemarkskolens net. Det var hundenes Casper Borgaard, der havde sparket den flot derind - på en ripost. Resten af første halvleg levede dog ikke op til den vilde start. Der var et par chancer her og der. Blandt andre Jonas Rohde fra Hunderup spillede glimrende. Men det blev ikke til de store oplagte chancer. I slutningen af halvlegen kom der et grimt sammenstød mellem Ellemark-keeper Fredrik Larsen og Hunderups Amir. Efter at have sundet sig lidt, var Fredrik dog klar igen. Klar til pause.

LÆS OGSÅ: TV: Reaktioner fra pigernes finale

I de sidste 30 mintuter sker der meget mere end i de første. Friløbere, kort, mulige straffespark og meget mere. Amir spillede fremragende og ragede mange bolde til sig oppe foran. Og otte minutter inde gav det bonus. Han fik bolden i Ellemark-feltet og stod ansigt til ansigt med tre modstandere. Det tog han sig dog ikke af. Han afdriblede dem og fik efter lidt klumperi bolden i nettet. Med hiv og sving.

Ville også noget
Men så vågnede Ellemarkskolen lige pludselig op efter 2-0-scoringen. Lidt sent, men bedre sent end aldrig. Og hvilken perle, de så diskede op med. Efter små snævre kombinationer landede bolden ved farlige Sadik, der rev sig fri af en modstander i feltet og sendte bolden fladt indover til en helt fri Stefhane Frederiksen, der let kunne sende bolden i nettet. Så var der spænding igen. Men der kom ikke flere mål. I stedet kom der et gult og et rødt kort. Helt rigtige beslutninger, og det kunne alle parter se.

Dermed endte drengekampen med sejr til Hunderupskolen, der nok får en god tur hjem til Fyn!

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere