ZOOM: Stavnsholtskolen - Sjølundsskolen

Drenge: Første kamp på Sjælland er mellem to hold med stærke offensive kræfter

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Det bliver de nordsjællandske drenge, der starter kvartfinale-festen på Sjælland.

Se også: Sådan gik finalerne i 2014

Det sker mandag 24. marts på kunststofsbane ved Farum Arena.

Se de to hold

Se vejret for kampen

Det skal blive interessant at se, hvilke af de to hold der kommer bedst ud fra vinterpausen. Vi har sat de to hold under luppen.

Stavnsholtskolen

Stavnsholtskolen sluttede efteråret af med noget af en kredsfinale. Faktisk efterårets aller sidste kamp, så i princippet har de haft kortest pause af alle.

Find alt om Stavnsholt her:

Se også: Kvartfinalist: Stavnsholtskolen (drenge)

Svagest i de bagerste rækker
Stavnsholtskolen har tidligere i turneringen fået ros for deres defensive kræfter. Men der er alligevel gået syv mål ind på holdet. Senest i holdets kredsfinale kom de på 2-0, hvorefter Vedbæk Skole udlignede, men til sidst trak Farum-dregenen fra og vandt 4-2. Så der er altså en lille svaghed helt bagerst på banen.

Den defensive ros og kæmpe indsats skal nemlig tilegnes lidt længere fremme på banen. Her råder Stavnsholt over en helt uundværlig midtbanegeneral i Daniel Gal On.

Se også: TV: Helt Gal af drama

Daniel har evnerne til at holde hovedet koldt i tilspidsede situationer, og så arbejder han benhårdt til sidste fløjt.

Daniel Gal on er derudover helt utrolig løbestærk og eminent til at få ryddet op. Til gengæld blander han sig ikke ret meget i det offensive.

- Jeg arbejder hårdt og rydder op - så må Thomas ( Jørgsholm, red.) og Andreas ( Kjældgaard, red.) lave målene, lød det fra Daniel i efteråret.



Daniel Gal On (grøn) er ikke verdens største, til gengæld er han usandsynlig sikker på midtbanen. (Foto: Henrik Schou)
Daniel Gal On (grøn) er ikke verdens største, til gengæld er han usandsynlig sikker på midtbanen. (Foto: Henrik Schou)


Stærke drenge
Og Daniel kan roligt holde sig til midtbanen, for oppe i front råder Stavnsholtskolen over to stærke drenge. Anfører Thomas Jørgsholm og Andreas Kjældgaard.

Tilsammen har de scoret 12 af holdets 17 mål. Seks styks hver.

Tidligere i turneringen har Thomas Jørgsholm dog manglet en smule effektivitet foran mål. Stavnsholtskolen har gennem turneringen været dygtige til at få spillet sig frem til chancer, men da det meste afhænger at Thomas og Andreas, har holdet i nogle kampe været i problemer, hvis ikke de har fundet dagen.

Se også: TV: Thomas tryllede

Men i kredsfinalen fandt de begge dagen - og scorede to mål hver.

Særligt Thomas spillede årets bedste kamp. Her sprudlede han af selvtillid og var en konstant trussel for modspillerne og en endnu større underholdning for tilskuerne.

Det er absolut en af mine bedste kampe

Kommentaren fra anføreren efter kampen

Jørgsholm spiller, når det kører, med stort overblik, og jo mere der fungerer, jo mere spiller han også med tydelig selvtillid og autoritet. I holdets kredsfinale var han da også involveret i samtlige fire mål.



Thomas Jørgsholm i fuldstændig kontrol med bold og situation. (Foto: Henrik Schou)
Thomas Jørgsholm i fuldstændig kontrol med bold og situation. (Foto: Henrik Schou)


Med sig på toppen har han den høje og fysisk stærke Andreas Kjældgaard. Også han sluttede efteråret af med to kasser. Første og sidste mål. Og det er ikke for ingenting, at Ekstra Bladets Mr. Skolefodbold har døbt Andreas Kjældgaard for 'Dåseåbneren'. Seks kampe har Farum-drengene spillet, og i fem af kampene har Andreas åbnet mål-ballet.

Se også: TV: Dåseåbneren



Andreas Kjældgaard har lukket munden på de fleste. Så længe han scorer, kan de bare tie stille (Foto: Henrik Schou)
Andreas Kjældgaard har lukket munden på de fleste. Så længe han scorer, kan de bare tie stille (Foto: Henrik Schou)


Så med begge topscorere oppe i gear i efteråret, kan Stavnsholtskolen bare håbe på, at de kan holde momentum efter så lang en pause. Så ser det bestemt positivt ud. Men det kræver, at forsvaret og keeper kommer en smule mere op i gear, for er bolden først en sjælden gang sluppet igennem Daniel på midten, så har Stavnsholt set noget mere usikre ud.

Sjølundsskolen

Sjølundsskolens drenge har ikke de helt store traditioner i Ekstra Bladet Skolefodbold, men efter at have ekspederet sidste års mestre fra Strandskolen ud i kredsfinalen, er de bestemt overraskelsen, man skal tage seriøst.

Find alt om sjølunds her:

Se også: Kvartfinalist: Sjølundsskolen (drenge)

Gode offensive kræfter
Særligt én spiller har gennem hele turneringen skilt sig ud på Sjølunds-holdet. Christoffer Klink er holdets midtbanegeneral og absolutte topscorer med ti mål ud af 28. Christoffer har et særligt godt blik for spillet og ikke mindst sine medspillere.

Se også: Klinkevals Se også: Klinken: - Jeg lovede godt nok tre kasser



Christoffer Klink (blå) i hård fight i kredsfinalen mod de regerende mestre fra Standskolen. (Foto: Henrik Schou)
Christoffer Klink (blå) i hård fight i kredsfinalen mod de regerende mestre fra Standskolen. (Foto: Henrik Schou)


Men det helt særlige sammenspil finder man mellem Christoffer og Jeppe Larsen. Jeppe er lynhurtig og har i flere kampe vist, hvordan han med en dyb stikning kan løbe fra de fleste forsvar. Både i det dybe angreb og på kanterne. Og netop fra kant-positionen har Jeppe Larsen flere gange vist sig dygtig i oplæggerens rolle til Christoffer Klink. Jeppe Larsen har derudover stået for seks mål i turneringen.

Kanin op ad hatten
I kredsfinalen mødte Sjølunds-drengene som sagt de regerende mestre, og på papiret lignede det en rimelig overkommelig opgave for Strandskolen. Men Sjølunds har gennem hele turneringen vist en enorm gejst, og selvom meget af holdets succes kan tilegnes Christoffer Klink, så dukkede der i efterårets sidste kamp en anden spiller op, som man bestemt skal holde øje med. Jacob 'The Hoff' Helsinghoff.

Se også: TV: The Hoff som livredder Se også: TV: Med for første gang - viste kølighed

Jacob er blot 14 år, og faktisk var kredsfinalen kun hans anden kamp overhovedet, nogensinde, i Ekstra Bladet Skolefodbold

- Jeg har ikke har fået lov af klubben til at spille. Både sidste år og i år har det ikke kørt så godt på klubholdet for os, så de har ikke været glade for det, lyder det fra Jacob.

Men hold da op en debut, han så har fået efterfølgende. To kampe og fire mål.



Jacob 'The Hoff' (blå). To kampe, fire mål. Sådan træder man ind i verdens største skoleturnering. Han blev Sjølundsskolens redningsmand i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)
Jacob 'The Hoff' (blå). To kampe, fire mål. Sådan træder man ind i verdens største skoleturnering. Han blev Sjølundsskolens redningsmand i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)


I den anden ende af banen kniber det lidt mere. Hele ti mål er gået ind på Sjølunds-drengene.

Hvad kan vi forvente os
Sjølunds-drengene er ikke de største fysisk, hvor Farum-drengenes to angribere er det stik modsatte. Så vil vi nok komme til at se en kamp, hvor Stavnsholt vil forsøge at dominere spillet fysisk. Til gengæld har Sjølunds-holdet et stærkt kollektiv, med nogle virkelig dygtige individualister

Derudover bliver det klart en kamp om midtbanen og en offensiv præget kamp, da det er her, begge hold har vist deres styrke.

Se også: De mødes i kvartfinalerne

Se maser af billeder fra de to holds tidligere kampe her:

Se også: Galleri: Vedbæk Skole - Stavnsholtskolen



Se også: Samlede fotos: Vedbæk Skole vs. Stavnsholtskolen (kredsfinale)



Se også: Galleri: Sjølundsskolen - Strandskolen







nada

Følg kampen med live updates fra kick-off af her på sitet.

Bliv fan på Facebook