'Danmarks bedste skole': Det bliver ikke så let

Interview: Andrea Hornsleth: Det bliver en hård kvartfinale

Andrea Hornsleth (th) scorede sejrsmålet i kredsfinalen i efteråret. (Foto: Henrik Schou)
Andrea Hornsleth (th) scorede sejrsmålet i kredsfinalen i efteråret. (Foto: Henrik Schou)

- Vi har lejet kunstgræsbanen i vores lokale klub, hvor vi træner en gang om ugen. Sådan lyder det ambitiøse svar fra Andrea Hornsleth fra Kragelundskolen, når hun bliver spurgt til, hvordan holdet har trænet og forberedt sig til slutspillet hen over vinteren.

 

- Vi har særligt fokus på afslutnings-spillet og løb i feltet, da det har været en af vores svagere sider, når niveauet har været højere, tilføjer Andrea, der i efteråret førte sit hold igennem samtlige sejre med stiv arm. Blandt andet scorede hun sejrsmålet til 1-0 over Marienhoffskolen i kredsfinalen. Hende og Kragelundskolens samlede målscore er indtil videre 62-4, hvoraf Andrea har lavet 11 af dem.   

Det bliver en hård kamp
Torsdag 9. april klokken 11.00 skal Kragelundskolen møde Kroggårdsskolen i kvartfinalen. Andrea er ikke i tvivl om, at hende og kragerne vil få kamp til stregen.

- Jeg tror, vi får det en del sværere, end vi haft det indtil videre, da jeg ikke er i tvivl om, at det er et rigtig godt hold, vi skal møde, lyder det fra Andrea, som fortsætter:

- Det bliver helt sikkert en meget jævnbyrdig kamp, hvor begge hold skal yde 100 procent for at vinde.

Andrea har en stor del af æren for, at holdet er kommet så langt. (Foto: Henrik Schou)
Andrea har en stor del af æren for, at holdet er kommet så langt. (Foto: Henrik Schou)

Fokus på profilerne
Af denne grund har Andrea og hendes hold da også udset sig nogle særlige spillere, som de vil have ekstra fokus på under kvartfinalen.

- Vi er særligt opmærksomme på Julie Hansen, som skulle være rigtig farlig oppe i angrebet. Hvis vi ikke er 100 procent over hende, lukker hun mange mål ind. Målmanden Louise Jensen bliver også svær at udplacere nede i målet. I de tidligere kampe har det ikke været det store problem at få bolden i nettet, hvilket nok også kan ses på vores målscore. Men nu er vi også bevidste om, at vi skal op i mod en dygtig målmand. Derfor er det endnu mere vigtigt, at vi har styr på vores afslutningsspil, fortæller Andrea.

Her spilles finalen 2015  

Ikke de store forventninger
Andrea Hornslet ved godt, at de ikke får det lige så let, som de havde det i adskillige kampe i efteråret. På trods af at Andrea sidder med en følelse af, at det var 'let som en leg' i efteråret, var det ikke, fordi hende og kragerne havde de største forventninger, da de startede på turneringen. Alligevel gik de hen og vandt kredsfinalen ligesom skolens drengehold, hvilket gav Kragelundskolen titlen som 'Danmarks bedste skole'.

Læs alt om slutspillet  

- I starten af året spillede vi egentlig bare skolefodbold for at hygge os, men jo længere vi kom hen, og jo flere kampe vi vandt, jo mere tændte blev vi ved tanken om at vinde det hele. Det kom nok lidt bag på os alle, at vi pludselig var nået så langt i turneringen. Vi begyndte alle at arbejde benhårdt, hvilket resulterede i en sejr i kredsfinalen. Vi var alle helt vildt stolte, og der var en god opbakning fra hele skolen og ikke mindst drengeholdet, som jo også vandt kredsfinalen, fortæller Andrea.

'Danmarks bedste skole'
Titlen som 'Danmarks bedste skole' betyder da også noget for de to holds omdømme, hvis du spørger Andrea.

- Jeg tror, at folk frygter os noget mere, når de går ind og læser om det på Ekstra Bladet Skolefodbold. De tænker måske, at vores skole har et rigtig højt niveau, og at alle vil det 100 procent, afslutter Andrea Hornsleth.
Mon ikke denne titel vil give Kragelundskolen en lille fordel, når Kragelunds-pigerne spiller årets anden pigekvartfinale 9. april.

AFSLØRING: Sådan spilles kvartfinalerne