De har vundet VIP-billetter til en landskamp

Årets topscorere fundet: Agnes Høybye og Benjamin Hampen var skarpest i 2014-15

Årets målkonge og måldronning i Ekstra Bladet Skolefodbold 2014-15 har hver især vundet fire VIP-billetter til landskampen i Parken mellem Danmark og Serbien, hvor Pierre Emile Højbjerg og resten af de danske landsholdsspillere skal kæmpe om kvalifikation til EM i Frankrig (Foto: Lars Krabbe)
Årets målkonge og måldronning i Ekstra Bladet Skolefodbold 2014-15 har hver især vundet fire VIP-billetter til landskampen i Parken mellem Danmark og Serbien, hvor Pierre Emile Højbjerg og resten af de danske landsholdsspillere skal kæmpe om kvalifikation til EM i Frankrig (Foto: Lars Krabbe)

Endnu en fantastisk sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold lakker mod enden, og vi mangler nu kun finalerne, som spilles torsdag på TRE-FOR Park i Odense.

Du kan læse alt om finalerne her. Der er tale om et brag af en festdag, hvor Wafande og Pharfar blandt andet kommer og spiller. Husk også, at du kan deltage i Carlsberg SPORT's konkurrence om at flyve ind til finalen i en helikopter og overrække bolden til finalisterne.

Benjamin og Agnes var giftigst i år
Hele vejen igennem har vi med stor spænding fulgt udviklingen på både drengenes og pigernes topscorerliste.

Begge topscorere kom flyvende fra start. Så flyvende, at ingen af deres rivaler kunne nå at hente dem efterfølgende.

Hos pigerne scorede Johannesskolens Agnes Høybye 35 mål i Johannesskolens seks første kampe. I både kredsfinalen og kvartfinalen scorede 'Dronningen' dog ikke. Dermed må hun vente til næste år med at jagte all-time-rekorden, som indehaves af Fiona Hjartved, der har scoret 72 mål i sin skolefodbold-karriere. Agnes står i skrivende stund noteret for 65 kasser (og ligger dermed på en delt andenplads med Rie Grinderslev) og mangler altså otte mål for at blive den mest scorende nogensinde.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Årets topscorer-titel er dog Agnes', og hun er dermed vinder af fire styks VIP-billetter til landskampen mellem Danmark og Serbien, som spilles lørdag 13. juni i Parken.

Vi har fanget den glade vinder for at høre, hvordan det er at være årets pige-topscorer.

Hvordan i alverden kan man score 35 mål på seks kampe?

- Det er først og fremmest holdets fortjeneste. Som hold har vi spillet rigtigt godt, men selvfølgelig har jeg også skabt nogle kasser selv og lavet nogle flotte mål, sagde måldronning Agnes, som ikke har et favoritmål, da hun ikke kan skelne de mange kasser fra hinanden.

Hvad betyder det for dig at blive årets måldronning?

- Det er klart, at det er en rigtig fed ting. Det har også været fedt med al den omtale, der har været i Ekstra Bladet.

Du mangler jo kun otte kasser næste år for at blive den mest scorende spiller nogensinde i Ekstra Bladet Skolefodbold. Den rekord tager du vel?

- Ja det gør jeg. Det er jeg overbevist om.

Bliver du også topscorer næste år?

- Nu må vi se, men det håber jeg selvfølgelig på.

Hvem skal du have med i Parken?

- I hvert fald min far og så to af mine venner, slutter Agnes med et grin.

Troede ikke på det
Hos drengene har der været en del mere spænding om hvem, der skulle blive årets målkonge. Mange forskellige spillere landet over kom godt fra start og fik banket en masse kasser i nettet. Benjamin Hampen fra Sejs Skole i Silkeborg var dog den af alle, der kom mest flyvende fra start. I første kamp blev det til fem mål, mens det i anden runde blev til hele 10 mål.

I tredje runde røg Sejs-drengene så ud på straffespark, men Benjamin nåede at score en enkel kasse i den kamp. Det skulle vise sig at blive en vigtig scoring, for den bragte Benjamin op på 16 kasser i alt, hvilket i sidste ende var en enkelt mere end nummer to på topscorerlisten, Ahmad 'Lyntoget' Al Hardan, som scorede sin sidste kasse i Husums kvartfinale-nederlag.

Derefter var det kun Sjælsøskolens 'Lord Madsen', der kunne true Benjamin Hampen, men han fik ikke scoret i kvartfinale-nederlaget til Borgerskolen, og dermed var topscorertitlen Benjamins.

Hvordan lykkedes det dig at score 16 kasser på tre kampe?

- Jeg kan godt lide at stå forrest. Meget af ansvaret lå på mig. Det var mig, bolden blev slået frem til.

Det må have været sjovt at score 10 kasser i en kamp?

- Ja, det var en rigtig sjov kamp at spille. Især fordi det var den eneste på hjemmebane.

Troede du på at du kunne holde førstepladsen, da I røg ud i tredje runde?

- Nej, det gjorde jeg ikke. Jeg vidste ikke helt, hvor mange mål det ville kræve at blive topscorer. Jeg vidste ikke, hvor mange mål sidste års topscorer havde scoret. Så jeg tænkte ikke mere på det, indtil vi kom nærmere og nærmere. Til sidst gik jeg ind og tjekkede, hvor mange mål sidste års topscorer havde scoret, og han havde scoret 17.

Har du siddet og bidt negle under forårets slutspil?

- Ja, det har været rigtigt spændende. Familien har også fulgt med.

Hvad betyder det at blive årets målkonge? Det var jo hele 790 drengehold, der stillede til start i årets turnering.

- Det er en rigtig fed fornemmelse. Fodbold betyder rigtigt meget for mig. Normalt spiller jeg på Silkeborg IF's U16-hold.

Hvem skal du have med i Parken til landskampen?

- Jeg tager min far og to venner med, tror jeg, sagde en glad målkonge.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Skal se Højbjerg og landsholdet kæmpe om EM-kvalifikation
Både Agnes Høybye og Benjamin Hampen kommer altså til at sidde på nogle af de bedste pladser til landskampen mod Serbien. Her skal de se en tidligere skolefodboldstjerne, Pierre Emile Højbjerg, og de andre landsholdsspillere kæmpe om en plads ved næste sommers EM i Frankrig.

Landsholdsspilleren Pierre Emile Højbjerg (th) i aktion for Heibergskolen tilbage i 2010 (Foto: Henrik Schou)
Landsholdsspilleren Pierre Emile Højbjerg (th) i aktion for Heibergskolen tilbage i 2010 (Foto: Henrik Schou)
 

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere