Den store fangst

Generalen: Sille Fuhlendorff gik forrest i Brændkjærskolens sejr

Sille Fuhlendorff var suveræn i finalen. Foto: Ernst van Norde
Sille Fuhlendorff var suveræn i finalen. Foto: Ernst van Norde

Med et hattrick i bogen og guldmedalje om halsen må man gerne være kæk. Sille Fuhlendorff kunne ikke dy sig for at sende en hilsen op til kvindelandstræner Lars Søndergaard. Han fulgte med fra lægterne og tog noter på pigerne i Brændkjærskolens overbevisende finalesejr.

- Landsholdet er min store drøm, men jeg blev ikke udtaget til U16-landsholdssamlingen. Jeg håber, jeg i dag har sendt et signal om, at jeg fortjener chancen, sagde Sille Fuhlendorff og knækkede nakken, så hestehalen slog et smæld op mod tribunen.

Forinden da havde Brændkjærskolen leveret en af de mest overbevisende sejre i turneringens historie. Godt hjulpet på vej af mere end 1.000 højtråbende skolekammerater - størstedelen iklædt skinnende nye skole-t-shirts – tromlede Kolding-pigerne over Københavns Skole & Idrætsakademi (KSI).

Se også: De løb med priserne

Ulve på jagt
Fem minutter var der gået, da Brændkjærskolen åbnede målfesten. Vævre Ajla Julardzija helflugtede et perlemål ind i venstre side af målet, som var umulig at nå for KSI’s målmand Rosa-Marie Hannested.

Det skulle blive en lang dag for Hannested.

Brændkjær fortsatte i et højt pres, som de noget yngre KSI-piger sjældent formåede at spille sig udenom. Københavnerklubben forsøgte i stedet med lange stikninger op til teknisk stærke Mille Bech, men Brøndby IF-profilen blev pakket ind i Kolding-vat.

Pigerne fra Brændkjær jagtede til gengæld i flok. En stærkt spillende Clara Kristensen sendte igen og igen knivskarpe stikninger op til de sultne jyske ulve Sille Fuhlendorff, Sofie Hornemann og Laura Faurskov.  

Først modtog Fuhlendorff bolden uden for feltet og hamrede bolden i mål. 2-0. Holdkammeraterne løftede deres general som en sprællende trofæfisk – den store fangst. Kort efter driblede Laura Høgh sig fri i boksen. 3-0. Faurskov fortsatte op af kanten og skød frækt bolden under målmand Hannested. 4-0.

- BRÆNDKJÆR! BRÆNDKJÆR BRÆNDKJÆR, jublede skolen, mens spillerne satte sig i en fiktiv kano og ’sejlede op ad åen’. De sortklædte KSI’ere kiggede opgivende mod kampuret. Der var kun gået 21 minutter. Av!

Se også: TV: Se Brændkjær gå amok over mesterskabet

En ny Pernille Harder
I anden halvleg hamrede Sille Fuhlendorff videre med mål til 5-0 og 6-0, der blev fejret med nye farverige jubeldanse.

- Vi lavede en, hvor en jæger skød til måls mod os andre, sagde Fuhlendorff efter kampen.

- Vi blev enige om til morgentræning, at vi ville lave noget sjov for fansene. De har hjulpet os hertil.

I kampens døende minutter fik KSI pyntet på nederlaget med en reducering ved Anna Walter.

Men det var ligegyldigt – dertil var klassen for stor på Brændkjærskolen.

Fra Sille Fuhlendorff var det landsholdsklasse. Intet mindre.

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen