Dødsstødet

’Gårdejeren’ gjorde det igen: Ingen slinger i valsen, da Mathias ’Gårdejeren’ Virkelyst fortjent lukkede finaleopgøret med sin scoring kort før slutfløjt

Jublen var stor, da Mathias Virkelyst satte dødsstødet ind i finalen. (Foto: Claus Bonnerup)
Jublen var stor, da Mathias Virkelyst satte dødsstødet ind i finalen. (Foto: Claus Bonnerup)

– Hvor er det stort det her! Det er en super følelse at vinde finalen og så endda score sejrsmålet to minutter før tid. Det er den fedeste afslutning på folkeskoletiden, lød det fra Borupgårdskolens matchvinder i drengenes finale, Mathias ’Gårdejeren’ Virkelyst, kort tid efter at 1-0- sejren over Karensmindeskolen var sikret på Odense Stadion.

Midtbaneslideren Mathias Virkelyst viste finalen igennem, at han er en vigtig brik på det hold, der nu kan kalde sig for mestre i Ekstra Bladet Skolefodbold. ’Gårdejeren’ lå på midtbanen og styrede spillets gang både offensivt og defensivt for drengene fra Snekkersten.

Tæt affære
Finalen mod Karenmindeskolen, der har hjemme i den nordjyske by Støvring, var en tæt affære fra start til slut, og det var ikke et sandt chancehav, som de mange tilskuere var vidne til. Før de sidste få minutter.

Alligevel skabte Borupgårdskolen de fleste muligheder både i første- og anden halvleg, og sjællænderne spillede klogeligt og ofte bolden ud på kanten uden om Casper ’Pandebåndet’ Dyrholm og resten af de store Karensmindeskole-spillere i midten. Det gav flere farlige indlæg og deraf muligheder, som Nicolai Mouritsen i målet måtte tage sig fornemt af.

For anden gang i træk
– Jeg synes, vi er bedst kampen i gennem. Men vi vidste, det var et svært mandskab at bryde op, og de havde kun lukket tre mål ind inden finalen. Men derfor er det også superfedt, at vi får scoret og undgår straffesparkskonkurrence. Og det er bare ekstra fedt, at det er mig, der får lov at score målet, sagde Mathias Virkelyst.

’Gårdejeren’ sikrede sig også rollen som matchvinder i semifinalen, da han smukt sendte et direkte frispark fra kanten af feltet i nettet efter at have spottet et hul i muren. Igen i finalen blev den hårdtarbejdende midtbanemand altså hovedpersonen, selv om han ikke var meget for at tage hele æren:

– Vi lukkede et hav af mål ind i de første kampe, men der er ikke blevet scoret på os de sidste tre kampe inklusive finalen – så forsvaret betyder rigtig meget for, at vi kan stå her i dag. Så har vi også været rigtig gode til at holde hovedet koldt, da vi har været på vippen mange gange i turneringen, sagde Mathias Virkelyst og hentydede til, at Borupgårdskolen har været ude i tre gange straffe og to omkampe – både i kvart- og semifinalen – i turneringen.

Hårdtkæmpende
De hårdtkæmpende knægte fra Karensmindeskolen havde kun en stor chance for at løbe med sejren. Holdet, der inden finalen havde en målscore på 22-3, ramte stolpen sidst i første halvleg, da Malthe Christiansen afsluttede flot efter nogle finurlige driblinger i højre side.

– Men så har de heller ikke mere. Vi har lært at lukke godt af i vores forsvar, og jeg kender min makker i forsvaret, da vi har spillet sammen seks-syv år efterhånden. Jeg synes, vi har styr på dem, og det er både fedt og fortjent, vi står med pokalen, lød det fra forsvarsgeneral Lukas Gerhardt.