'Dronningen' er klar til at snuppe vild rekord

Topscorer: Agnes er klar til at tage titlen som den mest scorende pige i turneringen nogensinde

Agnes Høybye vil være den mest scorende pige nogensinde i verdens største skolefodboldturnering. (Foto: Henrik Schou)
Agnes Høybye vil være den mest scorende pige nogensinde i verdens største skolefodboldturnering. (Foto: Henrik Schou)

Hun skal i aktion torsdag. 'Dronningen'. Agnes Høybye er vant til at score mål i verdens største skolefodboldturnering. I år vil hun tage en vild rekord.

Se også: 'Måldronningen' klar til kamp

Vil slutte skolefodbold-karrieren af med rekord
Agnes har i sine tre år i turneringen hidtil, scoret hele 65 mål. Alene i sidste sæson fik hun netmaskerne til at blafre 35 gange, og fik dermed tilnavnet 'Dronningen'.

Men for at blive den mest scorende pige nogensinde i Ekstra Bladet Skolefodbold, skal hun slå Fiona Hjartveds imponerende rekord på 72 mål. Agnes mangler derfor syv scoringer for at tangere rekorden og otte for at tage den selv.

— Jeg vil rigtig gerne tage rekorden. Nu har jeg været med i tre år, så det ville være en fed måde at slutte min skolefodbold-karriere af på ved at slå all-time målscorer-rekorden, siger hun da Ekstra Bladet fanger hende.

Agnes 'Måldronningen' Høybye med sit karakteristiske løse hår og fantastiske drev med bolden. (Foto: Henrik Schou)
Agnes 'Måldronningen' Høybye med sit karakteristiske løse hår og fantastiske drev med bolden. (Foto: Henrik Schou)
 

Skal gøre ligesom sidste år
Agnes og hendes holkammerater fra Johannesskolen skal i kamp torsdag. Allerede her har 'Dronningen' altså muligheden for at snuppe den eftertragtede rekord. Hvis hun altså går mål-amok.

— Jeg kender ikke skolen, vi skal spille mod, men hvis det udvikler sig sådan, at jeg kan score mange mål, så vil jeg prøve alt hvad jeg kan at tage rekorden allerede i morgen. Men hvis bare vi går videre, så tager vi den derfra og så prøver jeg at score flere.

— Der er selvfølgelig mange, der kommenterer det og det ligger i baghovedet. Men jeg vil bare gøre ligesom sidste år og spille mine medspillere. Så kommer målene automatisk.

Se også: TV: 'Dronningen' i kvartfinalen trods sjælden fridag

Udskiftning på holdet
Agnes spiller i år med i Ekstra Bladet Skolefodbold for sidste gang. Hun ser Johannesskolens hold som på nogenlunde samme niveau som sidste år, hvor hun bankede det ene mål ind efter det andet.

— Vores hold er selvfølgelig lidt svækket, fordi halvdelen af vores hold er gået ud. Men der er også kommet nogle nye, stærke kræfter til. Jeg tror vi er på nogenlunde samme niveau som sidste år. Vi har ikke rigtig snakket om det endnu, men det kunne være fedt at nå kredsfinalen igen. Så tager vi den derfra.

— Jeg har glædet mig sindssygt meget til at komme i gang. Det bliver fedt. Jeg skal spille med og er ikke skadet eller noget. Jeg er fit for fight.

Agnes er en spændende spiller. Ud over at være kendt for sine mål, er hun også kendt for, som en af de eneste piger, at spille med løst hår. (Foto: Henrik Schou)
Agnes er en spændende spiller. Ud over at være kendt for sine mål, er hun også kendt for, som en af de eneste piger, at spille med løst hår. (Foto: Henrik Schou)
 

Ingen væddemål endnu
Sidste år væddede Agnes med en af sine venner. Hvis hun kunne score 10 mål i en kamp, ville hun få en ramme energidrik.

Scorer hun i de tal i torsdag, så snupper hun rekorden. Men der er endnu intet væddemål aftalt.

— Jeg lavede et væddemål med en af mine gode venner sidste år, om at hvis jeg scorede 10 mål, så fik jeg en ramme energidrik. Det kan være vi finder ud af noget i år også, men vi har ikke fundet på et endnu, siger en smilende måldronning afslutningsvis.

Hør Agnes fortælle om kredsfinalen sidste år i videoen herunder

1 af 4 Agnes er ikke lige til at skubbe væk fra bolden. (Foto: Henrik Schou)
2 af 4 Agnes 'Måldronningen' Høybye med sit karakteristiske løse hår. Hun er klar til at blive den mest scorende pige nogensinde i turneringen. (Foto: Henrik Schou)
3 af 4 De flotte præstationer sidste år, blev selvfølgelig hyldet. Blandt andet med fidusbamsen. (Foto: Henrik Schou)
4 af 4 Agnes Høybye vil være den mest scorende pige nogensinde i verdens største skolefodboldturnering. (Foto: Henrik Schou)