Fem år efter finalesejr: Debut for AaB i Superligaen

Indfriet talent: Jannik Pohl er gået fra skolefodbold til landets bedste række

Jannik Pohl (hvid) i flot løb med bolden i farligt angreb. (Foto: Rene Schütze)
Jannik Pohl (hvid) i flot løb med bolden i farligt angreb. (Foto: Rene Schütze)

Det var ingen tvivl om, at han kunne noget ganske særligt tilbage i 2010/11-sæsonen. Jannik Pohl var en af de bærende kræfter på det hold fra Hjørring Private Realskole, som løb med guldet dengang.

Jannik Pohl (hvid) i flot løb med bolden i farligt angreb. (Foto: Rene Schütze) Jyllandmidt Kreatøren

Ville egentlig bare slippe for timerne
Han var omdrejningspunktet. Kreatøren. Ham, der satte angrebene kløgtigt i gang. Selvom målet med Ekstra Bladet Skolefodbold var mere ydmygt i starten, tromlede den nordjyske maskine over modstander efter modstander. Især på grund af samspillet mellem Jannik og Jakob Torp.

- Vores mål var jo bare at spille fodbold i stedet for at have timer, og nu står vi så her, sagde den gang 14-årige Jannik Pohl efter semifinalen mod Grønvangskolen, der blev vundet knebent med 2-1.

Fem år efter han stod på en jysk græsplane og udtalte dette foran et par hundrede tilskuere, har han fået debut i Superligaen. Således blev han skiftet ind efter 81 minutter i AaB's kamp mod FCN. En kamp, nordjyderne vandt 1-0 på et tidligt mål af Thomas Enevoldsen, som i starten af 2000 spillede for Gl. Hasseris Skole.

De danske skoledrenge havde meget svært ved at holde Markus - det bliver et hollandsk problem fremover. (Foto: Henrik Schou) Nyheder Skolefodbold i 2012 - nu solgt til Ajax

Joiner et fornemt selskab
Med debuten i Superligaen melder Jannik Pohl sig i den lange række af spillere, der er gået fra skolefodbold til en professionel karriere i enten Danmark eller i udlandet. En af dem er Markus Bay, der i 2012 spillede for Brøndbyvester Skole og i 2013 skiftede til Ajax.

Du kan læse om flere af dem i vores jubilæumsavis HER.

1 af 2 Den dynamiske duo: Jakob Torp og Jannik Pohl. (Foto: Rene Schütze)
2 af 2 Jannik Pohl (hvid) i flot løb med bolden i farligt angreb. (Foto: Rene Schütze)