'Fighter-Vilja': Vi giver aldrig op

Optakt: Vilja Pedersen er klar til kamp i kvartfinalen

'Fighter-Vilja' i vild jubel efter scoring i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)
'Fighter-Vilja' i vild jubel efter scoring i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)

Tirsdag 5. april spilles pigernes første kvartfinale i dette års udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold. Kampen står mellem Ungdomsskolen Ry og Vester Hassing Skole.

Hos Ungdomsskolen Ry huserer Vilja Pedersen, også kaldet 'Fighter-Vilja'. Hun kan godt mærke, at kvartfinalen nærmer sig med hastige skridt.

- Jeg er rimelig nervøs. Det er jeg ret sikker på, at resten af holdet også er, siger hun da Ekstra Bladet Skolefodbold fanger hende.

Vilja Pedersen på bolden i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)
Vilja Pedersen på bolden i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)

Skriget kunne høres i Klellerup og omegn, da Vilja Pedersen alt for let scorede til 1-0 efter kort tid i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou) Jyllandmidt TV: 'Fighter-Vilja' smed den bedste ud

- Jeg tror det bliver en meget tæt kamp. Nu er det jo kvartfinalen, så man går ikke bare lige ind og vinder 5-0. Jeg er nervøs, ja, men det bliver mega fedt at komme ud og spille igen.

- Det begyndte for en uges tid siden. Der begyndte man at tænke: 'Åh, nu er der ikke ret lang tid til vi skal spille'. Vi har været ude og spille nogle træningskampe og vi har også trænet en smule, så vi er kommet i gang igen.

Gallerier Årets STØRSTE galleri: Kjellerup Skole - Ungdomsskolen Ry  

6-0 og træningsweekend
Pigerne har da også fået en fin optakt til kvartfinalen. De har både spillet træningskamp og har været på en træningsweekend sammen, hvor både fodbolden og det sociale blev plejet.

- Vi startede med at spille en træningskamp, helt uden at have trænet, og der vandt vi 6-0, så det er gået rimelig godt. Vi har også været på en træningsweekend, hvor vi bare hyggede os og spillede noget fodbold.

Vilja i fuld galop. (Foto: Henrik Schou)
Vilja i fuld galop. (Foto: Henrik Schou)
 

Hun har også opskriften klar på kvartfinale-sejr og hvodan hun og holdkammeraterne skal smide nervøsiteten.

- Vi skal ryste nervøsiteten af os og turde gå ind i bolden, i stedet for at trække os tilbage. Vi skal ikke være bange for at lave fejl. Men det skal vi nok klare, for vi plejer at være ret gode til at lægge nervøsiteten bag os, når først vi går på banen. Det er nok mest noget der fylder noget op til kampen, for man ved der kommer så mange og kigger. Men når først kampen er i gang, spiller man bare, lyder det fra Vilja.

Johanne Søndergaard holdt masken hele kampen. (Foto: Henrik Schou) Jyllandmidt TV: Om at holde masken  

Holdet der aldrig giver op
Navnet 'Fighter-Vilja' kan godt fungere som et kendetegn for holdet, som over hele linjen altid fighter til dommerens sidste fløjt.

- Vi har altid haft troen på at vi kan komme igen, også selvom vi kommer bagud. Kommer vi bagud med to mål, må vi blive ved med at tro på det. Den tro hjælper, og det kan også betyde noget for modstanderne, når de ser et hold, som aldrig stopper med at kæmpe.

Sammenholdet er rigtig godt hos pigerne fra Ungdomsskolen Ry. (Foto: Henrik Schou)
Sammenholdet er rigtig godt hos pigerne fra Ungdomsskolen Ry. (Foto: Henrik Schou)

Karoline Thorpstrup leverede en pragtpræstation i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou) Jyllandmidt TV: Vilje og sammenhold  

- Det tror jeg er vores største styrke. Det er ikke bare en person, det er hele holdet der træder i karakter, fortæller hun.

Ungdomsskolen Ry lavede blandt andet et vildt comeback, da de slog Stjernevejskolen i femte runde. Læs om den kamp her. Det var tredje kamp i træk, de fik vendt truende nederlag til sejr.

En glad Vilja får overrakt medalje i kredsfinalen sammen med holdkammeraterne. (Foto: Henrik Schou)
En glad Vilja får overrakt medalje i kredsfinalen sammen med holdkammeraterne. (Foto: Henrik Schou)

En flok glade Ry-piger efter kredsfinalesejren. (Foto: Henrik Schou) Jyllandmidt TV: Kollektivets sejr  

Støvlen skal pudses
I Ekstra Bladet Skolefodbold er vi vilde med lir. Også under kampene. Sjove, tossede og specielle jubelscener falder altid i god jord hos tilskuere og holdkammerater.

Ungdomsskolen Rys piger lover en sjov jubelscene, hvor målscoreren skal serviceres lidt.

- Vi har faktisk engang lavet en, hvor målscoreren får pudset sin støvle af de andre. Den kan vi godt lave i kvartfinalen, siger Vilja afslutningsvis.

Vilja Pedersen er holdets topscorer med 11 fuldtræffere.