De er vågne i Vejen

De effektive vandt: Uden at sidde på spillet gik Grønvang Skole videre

Andreas Kjær måtte skrive autografer efter kampen som dagens mand i skysovs. (Foto: Claus Bonnerup)
Andreas Kjær måtte skrive autografer efter kampen som dagens mand i skysovs. (Foto: Claus Bonnerup)

Det er målene, der tæller. Det ved de i Vejen, hvor Grønvang Skole diskede op med norsk inspireret fodbold i kvartfinalen mod gæsterne fra Agedrup Skole. Høje bolde, solid defensiv og fokus på ikke at begå fejl.

Effektivt, men langtfra kønt.

Holdets topscorer Andreas Kjær snorksov sig gennem første halvleg, hvor han kun rørte bolden to gange. Begge gange uden succes. Men som en ægte angriber slog han til, da første blottelse kom i det fynske forsvar. Og stik imod enhver sund fornuft var de lokale helte foran. Efter ellers at være totalt presset ned og heldige med at undgå at indkassere mål.

– Vi er der, når vi skal være der, siger den 14-årige målmager, der nu har ni scoringer på kortet.

LÆS OGSÅ: Temperaturforskel

Lune Larsen
– Men det var lige ved at blive lidt for spændende. Vi ville bare for alt i verden undgå at komme ud i straffe, så det var fedt at putte den sidste ind, siger han.

Agedrups bedste var topscorer Rasmus Larsen, der lavede sin 20. kasse, men det var ikke nok. Han havde to kanon chancer og var en arbejdshest i sit holds forsøg på at sikre det fynske forår.

– Hele 1. halvleg var jo vores, vi var bare ikke effektive nok, sagde en slukøret Larsen efter en kvartfinale, han og holdet burde have vundet.

Grønvang Skole møder nu Hjørring Private Realskole i semifinalen tirsdag.

FAKTA:
0-1 Andreas Kjær (36) 1-1 Rasmus Larsen (39) 2-1 Andreas Kjær (57)

Bliv ven på Facebook