Kongerne af Fyn er fundet

Kredsfinalen på Fyn var et opgør mellem øst og vest. Nemlig Kerteminde ud til Storebælt og det absolut vestligste Strib ud til Lillebælt

Den store bamse skiftede plads mellem de to anførere. Nu holder den jul i Kerteminde på vej til Parken. Foto: Preben Nielsen
Den store bamse skiftede plads mellem de to anførere. Nu holder den jul i Kerteminde på vej til Parken. Foto: Preben Nielsen

Strib skole var i modsætning til sidste uges kamp mod Fredericia Realskole igen i stærkeste opstilling. De to spillere, der af klasselærer og holdleder var blevet idømt karantæne, var med på holdet igen. Det gav umiddelbart Strib skoles holdleder flere strenge at spille på, bl.a. en styrkelse af fløjspillet. Men det lod Kerteminde Skoles hold sig åbenbart ikke påvirke af. De åbnede kampen bedst og pressede spillet mere og mere op på Stribs banehalvdel.

Først mål til sidst

Stribs forsvar med krumtappen Tobias Clement holdt dog godt stand, og var tydeligt helt bevidste om, at Kertemindes topscorer Hadi Ali ikke skulle levnes meget plads. Ind imellem viste Strib Skole også angrebsmæssige tænder, og især den hurtige og målfarlige Alexander Stenholdt voldte ind imellem det stærke Kerteminde forsvar vanskeligheder. Uden at det kom til specielt farlige situationer.

Først i de allersidste sekunder af halvlegen lykkedes det drengene fra Kerteminde at få scoret. Det skete efter et pænt gennemspillet angreb, hvor der kom et perfekt indlæg fra venstre side ind i Stribs straffesparksfelt og for en gangs skyld fik Kertemindes uhyre målfarlige angriber Hadi Ali plads og kunne heade det smukke indlæg i nettet til en ikke ufortjent føring på 1-0.

Det var en ønskesituation for det godt organiserede Kerteminde hold - l-0, ca. 10 sekunder før pausefløjtet.

Peptalk i pausen

Det gav anledning til en kraftig peptalk hos Strib. De kom da også ud til 2. halvleg med den faste overbevisning, at det kunne vendes endnu, men Kertemindes forsvar stod fortsat godt og solidt på banen og overlod sjældent meget plads til Stribs angribere.

Bortset fra et par enkelte farlige opløb, hvor det lykkedes den hurtige Alexander Stenholdt at vriste sig fri af opdækningen var det småt med målchancer. Det lykkedes dog Strib Skole at få bolden i modstanderns mål, men målet blev korrekt anulleret for offside.

Kerteminde Skole fik i det 47 minut fik tilkendt et straffespark, for hands i feltet begået af Stribs solide sidste mand, Tobias Clement. Det udnyttede Kertemindes Rasmus Schmidt. Da så Tobias Clement i samme forbindelse pådrog sig en ti minutters udvisning, var det som om kampen var afgjort.

Satsede butikken

Bagud 2-0 og med en mand i undertal i 10 minutter så det noget håbløst ud for Strib Skole. Fire-fem minutter efter blev der da også lukket helt, da Kertemindes Mathias Bærentsen scorede på et godt skud fra kanten af straffesparksfeltet.

Selvom Strib skole nu satsede hele butikken og sendte Tobias Clement op i front, da hans udvisning var ovre, var det for sent at vende kampen.

Fuldt fortjent sejr til Kerteminde Skole, der nu spændt må vente og se, hvem modstanderen i forårets slutkampe vil blive. Givet er det, at Parken er rykket nærmere for de raske drenge fra Kerteminde.

Efter kampen blev der uddelt medaljer til begge hold. Den store bamse skiftede igen opholdssted og får nu lov til at overvintre i Kerteminde. Firdusbamserne gik til Strib skoles Frederik Andersen og Kerteminde skoles Rasmus Møller. Fair play gik til Strib skoles målmand Nicolaj Nielsen.

Sagt efter kampen

Alexander Stenholdt om den manglende scoring

-Vi mødte bare et bedre hold, der var rigtig heldige at få scoret på et vigtigt tidspunkt

Tobias Clement om straffesparket og udvisningen

-Det var helt uforsætligt, at bolden ramte min hånd. Jeg havde været ude ved et indkast og på vej tilbage rammer bolden min hånd og desværre var det inde i feltet

Casper Taul om at være tilbage efter karantæne

-Det er dejligt at kunne spille på holdet igen

Også Strib skoles holdleder Gorm Nielsen var helt på det rene med, at Kerteminde Skoles hold i dag var bedre end hans hold. Og at sejren dermed var fuldt fortjent.

1 af 4 Solid opbakning til hjemmeholdet hjalp desværre ikke. Foto: Preben Nielsen
2 af 4 At være i top 16 i Danmark er også flot. Medaljerne om halsen skal nok blive gemt i mange år, trods alt. Foto: Preben Nielsen
3 af 4 De glade kredsvindere fra Kerteminde Skole med velfortjente medaljer om halsen. Foto: Preben Nielsen
4 af 4 Den store bamse skiftede plads mellem de to anførere. Nu holder den jul i Kerteminde på vej til Parken. Foto: Preben Nielsen
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere