Snurretoppen

Realskolens helt: OB’s halvt argentinske Mads Rodriguez fra U17- landsholdet er hurtigere end de fleste

Lynhurtige Rodriguez i kamp om bolden: Foto: Ernst Van Norde
Lynhurtige Rodriguez i kamp om bolden: Foto: Ernst Van Norde

U17-landstræner Thomas Frank beskriver Mads som hurtig og god til at udfordre, især med sit venstre ben.

Det var hjemmeholdet fra Taulov Skole forberedt på. De havde sat to mand på den offensive midtbanespiller fra Fredericia Realskole. Men Taulovs træner, Ole Jensen, var alligevel nervøs.

– I kan ikke bare satse i tacklingerne med to mand, så bliver der jo bare overskud et andet sted på banen, sagde han til spillerne.

Måske var der for stor fokus på Rodriguez i starten af kampen, første scoring kom nemlig allerede efter sølle 15 sekunder. Og få minutter senere prikkede topscorer Troels Jensen sit andet kludemål ind.

Kælent ben

Mads Rodriguez har et kælent venstreben, der nærmest nusser bolden fra side til side i driblingerne. Modspilleren aner ikke, hvilken vej han om lidt tørres.

– De aner slet ikke, hvad de skal gøre ved dig, sagde træner Anders Jensen til Mads i pausen.

Og det havde han ret i, for den 16-årige stjerne kunne stort set gøre, som han ville.

Den eneste modstand kom fra den stærkt spillende og teknisk dygtige anfører fra Taulov, Jacob Kühl.

– Vi havde en herrefight, jeg fik også næseblod efter fem minutter. Men Mads er bare god, siger Jacob.

Trænede med neger

Hurtigheden er varemærket for Mads.

– Det er lidt, som om jeg er et skridt foran de andre inde i hovedet, siger Mads, der spiller de farlige bolde i dybden, der gør så ondt på et forsvar. Hurtigheden er ikke kun medfødt.

– En af mine venner, der er neger, ville have noget modstand i sin atletiktræning, så jeg trænede sprint med ham et halvt år, siger Mads.

Men efter at karrieren som 13-årig gik fra Fredericia til OB, har der kun været plads til fodbold og atter fodbold. Fire til seks træninger om ugen. Det har betydet mange køreture for far Henrik, der atter stod på linjen og så sønnen spille.

Pachu

Når man på spansk siger Mads, lyder det som ordet mere. Det er lidt dumt, når familien er samlet ved bordet, så tror folk, alle siger mere og mere. Derfor fik Mads kælenavnet Pachu af sin moster. Det stammer fra en argentinsk tv-serie, hvor hovedrollen er en lidt forvirret mand.

Mads kan kun være forvirret over, hvor langt han skal nå med sit åbenlyse talent.

– Jeg havde valget mellem Vejle og OB, da jeg skiftede som drengespiller. OB er en stor klub, hvor jeg kan udvikle mig bedst som spiller, siger Mads.

– Selvfølgelig vil gerne være professionel, men det er der så mange, der vil. Jeg må bare træne hårdt og gøre mit bedste, siger den yderst sympatiske knægt fra 10. klasse, der blev skiftet ud efter 55 minutter, hvor sejren var i hus. Det er succesen på skoleholdet allerede.

Skolen er nemlig allerede længere end i mands minde, selv om Mads er med for fjerde år i træk. Og det kan sagtens blive til mere for Fredericia-holdet.

Mads skal bare fortsætte med at lægge boldene op til Troels Jensen, der nu har seks af holdets 10 mål på samvittigheden.

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen