Mestrene med lektier over vinteren

Fortsætter marchen: Hunderupskolen bliver bedre og bedre - undtagen på toppen

Frederik Klitgaard med teksten ´Hvorfor så god?´ efter sin scoring kort efter at være sat på banen. (Foto: Henrik Schou)
Frederik Klitgaard med teksten ´Hvorfor så god?´ efter sin scoring kort efter at være sat på banen. (Foto: Henrik Schou)

ODENSE (Ekstra Bladet): Sejrens sødme smager skønt. De forsvarende mestre fra Hunderupskolen kender ikke til smagen af nederlag. Der er fire-fem gengangere på banen, der i april vandt finale nummer 50 i Parken. Resten er er nye. Men alle er ubesejrede.

Fynboerne tog på OB´s baner i mod Vejle Midtbyskole i en kanon fight, de med garanti kan mærke i kroppen efterfølgende. Ikke en meter blev givet gratis uden kamp. Også den fysiske kamp klarede hjemmeholdet bedst.

Publikum skulle dog vente på målene, for her kniber det for mestrene. I sidste sæson havde de glæde af en rigtig angriber, der konstant lå og lurede - og som afgjorde meget. En sådan findes ikke i år. Her er det lidt lige som ældre mænd, der er tyndt på toppen.

LÆS OGSÅ: Rutinen gav 16. sejr i træk

Fokus på startplads
Vejle havde virkelig et par store chancer, der kunne have skabt en helt anderledes kamp, som havde tvunget Hunderup til at ændre taktik og spille med to i front. Det kort valgte de først meget sent at spille, men så kom der også gang i sagerne.

Frederik Klitgaard kom ind for at skabe ballade og plads i angrebet. Samt for at true i luftrummet. Den lange knægt hørte efter, for kort efter løste han opgaven.

– Der kommer en returbold inde foran mål, som jeg hopper op og header ind mellem venner og fjender, forklarer den 190 lange OB-boksspiller om 1-0 målet.

Enhver om banen kunne med det samme se på Frederik, at han efter scoringen havde en særlig hilsen at sende. Han rettede blikket mod sidelinjen og løftede op i trøjen med et klart budskab, der også var rettet mod træneren.

– Måske får jeg så næste gang lov at starte inde næste gang, det kan man jo håbe.

Under to minutter senere ville den anden angriber også være med. Her fik Robert Borgaard lukket og slukket med 2-0 målet, der gav mestrene deres utrolige 16 sejr i træk. Flot gået.

Se de MANGE fede fotos fra kampen HER

Se fakta fra kampen her

Tavs kaptajn i fremgang
Alexander Hemmingsen spillede også med i Parken. Her stod han ligesom lidt i skyggen af holdets fremragende anfører Johan, der virkelig var en leder og profil på banen. Så ingen var i tvivl om, hvad han ville have sine drenge til at gøre.

I år har Alex overtaget de ærefulde armbind. Ekstra Bladet gav ham lidt kritik efter sidste kamp for som anfører ikke at træde i karakter.

- Det var svært for at løfte opgaven i dag, der sad en i røven af mig hele tiden. Jeg er lidt skuffet over min indsats i dag, fordi jeg ikke fik løst det og kom væk, forklarer Alex med det tunge efternavn efter farmand Michael, der tidligere har været træner i den Superliga, han først selv spillede mange år i.

- I forhold til det med at være anfører, vil jeg gerne give Ekstra Bladet ret. Jeg må hanke op i mig selv og arbejde med det. Mine lederevner skal op i gear, og der skal mere lyd på. Det lover jeg at arbejde på over vinteren, i kvartfinalerne er det bedre, siger anføreren med et stort smil på efter en hård kamp med solide nærkampe om retten til midtbanen.

Hemmingsen havde ikke ikke bolden så meget i kredsfinalen, som han havde den i kampen før. Her tabte han den til gengæld for meget, det gjorde han ikke så tit mod Vejle Midtbyskole, når han endelig kom fri af sin skygge i årets sidste kamp.

Han er en rigtig god spiller fra OB, men han bør kunne slippe fri og skabe rum for sig selv. Og han må og skal træde i karakter som den leder, han har evnerne til at være. Så skal de andre nok følge trop efter ham.

Hjemmearbejde i vinter
Anførerens rolle er et klart emne på listen over emnerne til taktik-møderne i de kolde måneder foran os. Det findes inden i Hemmingsen, som det gjorde i hans far på banen, det skal bare frem her også i Ekstra Bladet Skolefodbold. Lederevnerne er der, tag styringen, Alex!

Det er en del af lektierne, at der skal være synlige ledere på banen. Også i forsvaret. Som peger retningen ud, når det hedt for sig. I kredsfinalen kunne mestrene sagtens være kommet bagud, hvem skulle så have ført dem tilbage på sporet?

Forsvaret er også et godt eksempel. For ofte står der to-tre mand alt for langt tilbage og glor. I stedet for at trække frem og udfordre på offside. De inviterer til de andres angribere om at komme tættere på målet. Det er en anelse dumt. Især mod et af de hold, der er tilbage i Vest, og som de kan risikere at møde i foråret.

Tal sammen, gutter. Få noget lyd på !

Oberst Rasmussen
Holdets største stjerne står udenfor i alle kampe. Han er ikke engang omklædt. Det er hævet over enhver tvivl, at Hunderupskolens største profil er uden rygnummer. Den tidligere prof-spiller i OB og tysk fodbold Morten Rasmussen kan i den grad sætte sine drenge op efter eminente taktiske oplæg.

Det hele minder om militæret, når Morten i total ro med ellers kåde knægte taler. Alle ved, at han er chefen. Samtlige spillere uden undtagelse kaldes KUN ved efternavne, ligesom det oftest er i militæret. Alle kender deres pladser og roller på forhånd. Rasmussen rykker kun lidt på detaljerne lige før kampen.

Han maler ikke skønmalerier for sine drenge. Han fortæller sandheden uden at skælde ud. Og så kommer løsningen på bordet. Leverer spilleren ikke varen, eller gør andet end befalet, tager Rasmussen kontakt til dommeren for at give den spiller en pause ude. Kun de bedste spiller. Sådan er det. Det er hans vej eller hans vej.

Spillerne stoler på Rasmussen, derfor kan han tale uden at blive modsagt. De ved, at han ved mere om fodbold, end hele holdet gør tilsammen.

Indskiftningen af Klitgaard kom naturligvis fra Oberst Rasmussen - på det rigtige tidspunkt. Der var blevet plads til ham. Kort efter fik han ret - 1-0.

Obersten og hans menige vil uden tvivl nærstudere samtlige mulige modstandere på kryds og tværs, så de møder op til andet slutspil i træk i topform.

Mestrene lugter blod igen....

Læs her al info om de sidste kampe for i år.

Bliv fan på Facebook

1 af 6 Lige præcis HER kommer Hunderupskolen foran med 1-0. (Foto: Henrik Schou)
2 af 6 Alexander Hemmingsen var ikke tilfreds med egen indsats efter kampen. (Foto: Henrik Schou)
3 af 6 Farmand Michael Hemmingsen var på stadion for at se sønnen spille sig i kvartfinalen for andet år i træk. (Foto: Henrik Schou)
4 af 6 Medaljer til alle - korte som lange. (Foto: Henrik Schou)
5 af 6 Morten Rasmussen var aktiv på OB’s SAS Ligahold i årrække frem til 2002, hvor han var med til at vinde den danske pokalturnering. Samme år blev han udlandsprofessionel, da han skiftede til den tyske klub Duisburg. (Foto: Henrik Schou)
6 af 6 Frederik Klitgaard med teksten ´Hvorfor så god?´ efter sin scoring kort efter at være sat på banen. (Foto: Henrik Schou)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen