TV: Thyre-hviskeren

Kudsken førte an: Line Kudsk skiftede fra forsvar til midtbane og vendte spillet

Bekymret mine hos Line Kudsk inden straffesparkskonkurrencen. (Foto: Lars Pedersen)
Bekymret mine hos Line Kudsk inden straffesparkskonkurrencen. (Foto: Lars Pedersen)

I pigernes sjette rrunde tog de fynske piger fra Aarup Skole imod Thyregod Skole fra Vejleområdet.

Se også: Defensiven dominerede

På forhånd var der lagt op til en åben kamp mellem de to hold. Aarup-pigerne har turneringen igennem været flittigt scorende, og samtidig har Thyregod Skole udmærket sig ved at have en bomstærk defensiv.

Så hinanden an
Begge hold startede kampen forsigtigt af frygt for at blotte sig allerede i åbningsfasen. Tilskuerne måtte vente 13 minutter, inden de fik kampens første scoring, og til deres store skuffelse var det gæsterne fra Thyregod Skole, der bragte sig foran 1-0.

En af de bærende kræfter hos Thyregod Skole, Emma Høg, sendte et godt langskud af sted, som totalt snød Mette Steenholdt i Aarups mål.

Begge hold havde svært ved at tilspille sig åbenlyse målchancer i resten af halvlegen, og i flere tilfælde forsøgte spillerne sig med langskud, men rigtigt farligt blev det ikke. Thyregod Skole kunne således gå til pause med en 1-0 føring i ryggen.

Trådte i karakter
Aarup Skoles stærkeste kort, U16 landsholdsspilleren Line Kudsk havde ageret midterforsvarer i første halvleg, men hun blev straks fra starten af 2. halvleg sendt frem på midtbanen i forsøget på at presse spillet længere frem.

Rokeringen viste sig hurtigt at være en god beslutning. Thyregod Skole blev presset meget langt tilbage på banen; ikke mindst var sammenspillet mellem Line Kudsk og den hurtige venstre kant Kickie Nielsen i særklasse.

Se også: Landsholdsspiller lavede 5 kasser

Der skulle dog lidt held til, inden Aarup Skole midtvejs i 2. halvleg fik udlignet til 1-1. Kickie Nielsen tog et hjørnespark, og bolden gik via den ene opstander direkte i mål.

Aarup-pigerne havde trods udligningen på ingen måde tænkt sig at slække på tempoet, og det ene angreb afløste det andet i kampens sidste 10 minutter.

Thyregod forsvarede sig dog flot, og når det endelig kneb, så havde holdet en meget dygtig målmand i Emma Kristensen, der til dagligt vogter målet på VB's U18 mesterrækkehold.

Lige ved slutfløjt
Der blev dog ikke scoret mere i den ordinære spilletid, og derfor måtte det hele afgøres i en straffesparkskonkurrence.

Efter to gange fem spark var stillingen stadig uafgjort; 2-2, og nu skulle der vælges en skytte af gangen fra hvert af de to hold.

Kickie Nielsen bragte Aarup foran 3-2 til trods for, at Emma Kristensen havde hænderne på afslutningen, og da Aarups Mette Steenholdt leverede en flot redning på det efterfølgende straffespark, så kunne jublen bryde ud.

SE DE AFGØRENDE STRAFFE HER

</p><p>Aarup skole blev en fortjent vinder af kampen, men Thyregod-pigerne har bestemt også grund til at være stolte over deres præstation i årets turnering.</p><a id="_58352bb0-13c4-4239-87e1-32a5bd63cce6" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/nyheder/fyn/article4589135.ece">TV: Landskampe i august - skolefodbold i september</a><br /><br /><p>Kampen var i øvrigt den sidste for Thyregod skole med Niels Chr. Christensen ved roret, for han går på pension inden længe. Niels Chr. Christensen har været med i Ekstra Bladets turnering i de sidste 20-25 år, så han var lidt ærgerlig over, at det ikke kunne afsluttes med en landsdækkende finale til foråret. Men han var nu meget stolt af sine piger trods nederlaget.</p><p>I den anden sjette runde kamp mødes Broskolen og Hunderupskolen, og efter kampen blev Line Kudsk spurgt om, hvilket af de to hold hun helst vil møde i kredsfinalen:</p><p>- På Broskolens hold spiller Michelle Hannibaldsen, som jeg spiller sammen med på U16 landsholdet, og hos Hunderupskolen er der flere dygtige O.B.-spillere, så uanset hvem af de to hold, der kommer i finalen, så bliver det en svær kamp for os, sluttede Line.</p><a id="_91fd02c0-d5e5-4ef5-b845-39e2e4f1f9ac" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/nyheder/fyn/article4543573.ece">Kudsk førte an i Aarup-march</a><br /><br />

1 af 4 Emma Kristensen Thyregod skole. (Foto: Lars Pedersen)
2 af 4 Kristina Karlskov (Thyregod Skole) måtte til tælling. (Foto: Lars Pedersen)
3 af 4 Signe Andersen, Maria Kjærgård og Emma Høg, Thyregod Skole. (foto: Lars Pedersen)
4 af 4 Bekymret mine hos Line Kudsk inden straffesparkskonkurrencen. (Foto: Lars Pedersen)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere