TV: Pokkers til krøltop

Døm ikke på forhånd: Hunderupskolens mindste var igen den store oplevelse

Selv efter et skub og på vej ned er Christian Haller stadig farlig. (Foto: Henrik Schou)
Selv efter et skub og på vej ned er Christian Haller stadig farlig. (Foto: Henrik Schou)

HORSENS (Ekstra Bladet): I sekunderne efter 6-1 opvisningen af Hunderupskolen ude mod Stensballeskolen havde den lille Christian Haller en kort snak med Ekstra Bladet om kampen. Pludselig stod to unge tilskuere fra skolen, der ligger lige op ad banen.

- Undskyld, men jeg er nødt til lige at spørge dig: Hvor gammel er du egentlig?

Det spørgsmål har den lille krøltop fået masser af gange. For han ligner virkelig en lille fyr fra måske 6.klasse. På 150 centimeter fra top til tå. Der er ikke langt fra græsset og op til den øverste krølle, og i ansigtet er han bare et stort smil. De fleste skyder nok den 15-årige mere til en, der er med som tilskuer. Lige til de ser ham røre bolden.

Haller tørrer modstanderne på stribe. (Foto: Henrik Schou) Fyn TV: Haller-luja

Fiskeplask
Positionen er højre kant, som han trods vægt og højde fra første fløjt ejer. Det er hans ejendom. Bunker af venstre-backs er vågnet op med mareridt efter kampe mod ham, hvor de har været rundtossede og køresyge af hans trylleri i høj fart. Især fordi de med garanti har undervurderet ham fra start, så er overraskelsen det større.

Ved kampene i Ekstra Bladet Skolefodbold er hans rolle ganske klar:

- Jeg skal ligge ude på kanten og trække ind i banen, hvis det kan lade sig gøre. Og ellers skal jeg udfordre mine modstandere så meget som muligt. Det er så dejligt, det er lige mig, siger han og lyser igen op i smil.

På grund af det lave tyngdepunkt og korte ben kan Haller let vende i fart og bevare balancen. Samtidig med han holder farten og faktisk er med til at sætte tempoet yderligere op. Hunderupskolens klart største styrke er netop, at de så lynende hurtigt erobrer bolden, vender spillet og er lynende farlige. Her passer Haller virkelig som en fisk i vandet.

God stil i pigekampen. (Foto: Lars Poulsen) Skolefodbold Sådan gik finalerne i 2014Held og lykke med at fange Haller i fart. (Foto: Henrik Schou)
Held og lykke med at fange Haller i fart. (Foto: Henrik Schou)


Sideskift
Haller var i kvartfinalen kun i højre side, men tidligere har han skiftet rundt.

- Vi havde talt lidt om det før kampen, men i dag blev jeg ovre i den samme side, forklarer han.

- Men vi havde jo ikke regnet med, at det ville gå sådan her. 6-1 i en kvartfinale i sådan en kæmpe turnering, det er helt vildt, forklarer han om den stensikre sejr. Der var aldrig tvivl om det resultat, men kredsfinalen blev en tæt kamp, hvor holdet faktisk for første gang prøvede at komme bagud. Måske havde det sat dem yderligere op over vinteren, de var ihvertfald skræmmende og langt bedre i denne kamp.

Fire modstandere omkring sig? Ingen problem. (Foto: Henrik Schou) Jyllandmidt TV: General Nikita

Skulle der være en lille bitte svaghed, så er det faktisk netop det manglende sideskift. Holdet burde nok have brugt den sikre kamp til at prøve nye ting af, der kunne blive brug for senere. Herunder at få Haller over i venstre side, så begge backs kan sove med mareridt. Mod Stensballeskolen var Haller igen flere klasser over sin kollega i venstre side, hvilket et lidt bedre hold kunne have udnyttet til deres fordel. Eller kan i næste kamp, hvis de kan nå det...

Rystede krøller
Hunderupskolen vandt finalen i Parken for to år siden, her spillede Christians storebror Frederik med på holdet. Sidste år nåede skolen også finalen, her blev det til et nederlag. I år er de nu blot en kamp fra at lave tre på stribe, krøltoppen er klar til at tage revanche.

- Det er bare en super dejlig følelse at stå her igen så tæt på en finale. For os på Hunderupskolen, er der kun en ting, der tæller. Det er selvfølgelig finalen, siger han og løfter ud i sin spillertrøje med skolens navn på.

- Når vi har haft så stor succes de sidste to år, så er der naturligt nok et større pres på os. Vi skal bare vinde.

Vupti - op på ydersiden og videre med den. Glimrende teknik har han også. (Foto: Henrik Schou) Jyllandmidt TV: Larsen øverst på topscorerlisten

Men for Haller betyder det så, at han kan få lidt flere kampe. Han vil spille altid, hver gang og hele kampen. Derfor var han også meget lidt tilfreds, da han af taktiske årsager blev skiftet ud på et tidspunkt, hvor holdet var i undertal på grund af en 10-minutters udvisning. Haller rystede på krøllerne hele vejen ud af banen, han hader at stå på sidelinjen. Der er jo ingen bolde.

Præcis som på banen med bolden gør han kort proces, når han spørges om holdets chancer fra nu af:

- Jeg regner da klart med at vinde næste gang også, vi stopper ikke før finalen. Next stop Farum, slutter den lille troldmand af. Med et smil.

Hør interview med Haller her:

</p><a id="_0c5418f2-84e1-4826-a36f-e6a7222dd61d" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/nyheder/article4576641.ece">Følg os: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube</a><br /><br />

1 af 4 Udfordre, udfordre, udfordre...en fisk i vandet. (Foto: Henrik Schou)
2 af 4 Haller helt ligeglad med, hvor store de andre er. Han tager alle de nærkampe, han kan få fat i. (Foto: Henrik Schou)
3 af 4 Stensikker scoring på straffe af Haller. (Foto: Henrik Schou)
4 af 4 Selv efter et skub og på vej ned er Christian Haller stadig farlig. (Foto: Henrik Schou)