TV: Var på vej ud over Broen

På afveje: Men til sidst fik pigeholdet rettet op og kørte i slutspillet

Broskolen fejrer deres eneste mål i ordinær spilletid. Fra venstre af: Emma Alber, Cecilie Jensen, Camilla Pilgaard, Michele Hannibaldsen og Frederikke Schlossarek. (Foto: Henrik Schou)
Broskolen fejrer deres eneste mål i ordinær spilletid. Fra venstre af: Emma Alber, Cecilie Jensen, Camilla Pilgaard, Michele Hannibaldsen og Frederikke Schlossarek. (Foto: Henrik Schou)

Pigerne fra Broskole og Aarupskolen leverede en uhyre jævnbyrdig kamp i kredsfinalen på pigesiden i kredsen Fyn. På kunstgræsset på Årslev Stadion kom der et drama uden lige.

Se fakta om kampen

Klar på (u)lige kamp
Forud for kampen var der ikke meget, der tydede på, at det skulle blive jævnbyrdigt.

For det første havde Broskolen i de foregående kampe, lige med undtagelse af en enkelt, vundet komfortable sejre og fået en målscore på 33-3. Derudover havde Aarupskolen i flere af deres kampe kun hevet knebne sejre på ét mål hjem.

I sidste runde måtte de endda ud i straffe for at komme i kredsfinalen. Selvom de havde spillet en kamp mere end Broskolen, havde de kun lavet 18 mål i alt.

Se også: Galleri: Broskolen - Aarupskolen

Dertil kom, at Broskolen har flotte traditioner i Ekstra Bladet Skolefodbold, hvor de ofte er nået langt, mens Aarupskolens piger i de seneste år kun er nået til anden eller tredje runde. Derudover havde Broskolen rutinen på deres side. Seks-syv af deres spillere har været med i flere år. Nogle i tre sæsoner.

Se også: Første kredsfinale afgjort på straffe

I starten begyndte Borskolen da også som forventet med at presse spillet op på modstanderens banehalvdel. Allerede efter tre minutters spil havde hjemmeholdets profil og U16-landsholdsspiller Michele Hannibaldsen en kvalificeret afslutning, der gik lige udenom Aarupskolen-målet. I det hele taget var Michele i starten meget pågående og med sin hurtighed en konstant trussel for Aarup-forsvarerne.

Lidt sløv start
Der skulle gå cirka fem minutter, inden Aarupskolens piger begyndte at røre på sig og i det hele taget komme over midterlinjen. Men så skete der også noget. Især den superfarlige angriber Kickie Nissen havde nærgående forsøg. Blandt andet en afslutning, der ramte overliggeren.

Godt og vel midtvejs i halvlegen fik de sammenspillede piger fra Broskolen dog for en sjælden gangs skyld spillet sig igennem Aarupskolens solide forsvar, der ellers blev godt dirigeret af Micheles kollega på U16-landsholdsholdet - Line Kusk. Det resulterede i en meget smuk og effektiv afslutning af netop Michele - 1-0 til hjemmeholdet og Micheles 17. scoring i årets turnering.

Se også: SLUT: Kristine Larsen sparker Broskolen i kvartfinalen

Stillingen holdt til pausen.

I pausen fremhævede Årupskolens træner, at pigerne havde gjort det godt, og at det lige så godt kunne havde været helt lige - set i lyset af de chancer, de selv havde haft.

- Vi er kun en halv time fra at lave et fremragende resultat, så gå nu ud og få scoret de mål, der skal til for at vinde. Chancerne får vi, slog træneren fast, inden han kom med en afslutningen bemærkning.

- Michele er rykket over i den modsatte side, så hende skal vi være opmærksomme på, lød det.

Det var da også pigerne fra Aarup, der kom bedst ud til anden halvleg og pressede på for en hurtig udligning.

Der gik lidt
Udligningen kom dog først, da profilen Line Kusk trak med op i angrebet og fra venstre side lagde bolden ind over, hvor den blev ekspederet i mål af Mie Steenholdt til udligning 1-1. Flot sat op og sat ind.

Se også: Se selv: Glade Bro-tøser

Herefter havde Aarupskolen flere chancer. Blandt andet et fremragende hovedstød på overliggeren. Det brændte virkelig på hos Broskolen, der slet ikke kunne finde takten fra første halvleg frem igen.

Broskolens spil virkede mere og mere usammenhængende, og holdts træner var da heller ikke helt tilfreds.

- I yder simpelthen for lidt, sagde han kort inde i de sidste 30 minutter.

- I går ikke helhjertet ind i tacklingerne.

Det lykkedes ikke for Broskolen at få sat den sædvanligvis angrebsfarlige Michele Hannibaldesen rigtigt i scene. Hun forsvandt mere og mere ud af kampen. De sporadiske forsøg fra hende på at løbe fra modstanderens forsvarere løb ud i ingenting. Rigtig målfarlige blev Broskolens piger ikke i anden halvleg. De lossede for meget til sidst.

De var dog heldige, at Aarupskolen heller ikke fik scoret. Hver gang fik den forrygende keeper Ane Knudsen klaret. Så måtte det afgøres fra de 11 meter.

Nerverne skulle holdes i ro
Straffesparks-afgørelsen blev mindst lige så spændende som den ordinære kamp. Aarup startede med at lade holdets anfører Line Kusk sparke. Hun scorede sikkert, men Broskolen første skytte udlignede lige så sikkert. Sådan gik de næste spark også. Aarupskolens tredje spark skulle sparkes af en af deres bedste - nemlig Kickie Nielsen. Ane Knudsen havde dog set hende ud og reddede flot ud på stolpen, så den ikke røg ind.

Her scorer Broskolen på et forsøg:

</p><p>Til sidst skulle Broskolens Kristine Larsen forsøge at skyde sejren hjem. Det klarede hun stensikkert, så Bro-pigerne vandt 6-5.</p><a id="_8b336962-a2b9-4cb1-aeec-9674fea11b9b" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/saadan-gik-finalerne-i-2014/4698445">Sådan gik finalerne i Farum</a><br /><br />

1 af 6 Kickie Nissen (rød trøje) med et løb fremad. (Foto: Henrik Schou)
2 af 6 Line Kudsk (i rød) med en aflevering - lige for næsen af Michele Hannibaldsen. (Foto: Henrik Schou)
3 af 6 Kristine Larsen med et hovedstød. Hun lavede det sidste straffesparksmål. (Foto: Henrik Schou)
4 af 6 Mie Steenholdt (th.) fejrer sit mål sammen med Nikoline Gejl. (Foto: Henrik Schou)
5 af 6 Mette Pedersen nyder en Carlsberg Sport efter kampen. (Foto: Henrik Schou)
6 af 6 Broskolen fejrer deres eneste mål i ordinær spilletid. Fra venstre af: Emma Alber, Cecilie Jensen, Camilla Pilgaard, Michele Hannibaldsen og Frederikke Schlossarek. (Foto: Henrik Schou)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere