TV: Kong Velling af Fyn

Nådesløs mod keeper: Emil Velling scorede seks kasser i storsejr

Emil lyser op på banen på flere måder. (Foto: Henrik Schou)
Emil lyser op på banen på flere måder. (Foto: Henrik Schou)

ODENSE (Ekstra Bladet): Banens højeste mod en af banens mindste. Det var menuen for de mange tilskuere ved Holluf Pile Skolen, som tog mindre pænt mod Tingkærskolen. 13-0 og tak for besøget.

Dagens værste vært var uden tvivl anfører Emil Velling, der stod for hele seks af kasserne i massakren. Han blev endda skiftet ud med ti minutter tilbage. Godkendt indsats.  Se de 21 fede fotos fra kampen HER!

Se også: Stærkt spillende keeper kun passeret 13 gange

Faldt fra hinanden
- Sidste år blev jeg sgu sorteret fra til Ekstra Bladet Skolefodbold. Jeg var vist nok nummer 15, hvis nu der kom en skade. Men så røg de jo ud i første runde, de skulle nok have taget mig med, kommer det fra Emil med et smil.

Den 15-årige profil og anfører hos hjemmeholdet spiller også i den lokale klub. Hvor udeholdets keeper faktisk lige er startet. Ham var han så ikke særlig flink over for ved deres første møde i kamp. Seks kasser, men også flere redninger, blev det til. Efter kampen var det bedre:

- Han gjorde det meget godt. Selv om han havde en hård dag på kontoret, så havde han bare ikke en chance. Han har jo ikke noget forsvar, de falder helt fra hinanden, lyder det fra Emil.

Emil efter en fight med anfører Daniel Nielsen hos modstanderne. (Foto: Henrik Schou)
Emil efter en fight med anfører Daniel Nielsen hos modstanderne. (Foto: Henrik Schou)
 

Se også: TV: Ingen chance

Afklapsingen
Røvfulden til Tingkær var således den noget sene debut for Emil.

- Men er du sindssyg, hvor jeg har glædet mig. Vi har talt mange gange om, hvem der skulle spille og starte inde. I år er det vores år. Da vi så læste om vores modstander, så tænkte vi, at dem skulle vi nok klare, fortæller Emil ærligt og smilende efter sidste fløjt.

- Folk var bare for nervøse for længe. Vi scorede jo først efter næsten 20 minutter. Bolden blev ikke spillet, man ville hellere selv. Det går ikke i næste kamp, hvor vi får mere modstand. Det skal vi helt sikkert have talt om.

Den lange fyr bærer det flotte anfører-bind.

- Selvfølgelig har jeg da nok noget at sige på holdet. Jeg er også anfører i klubben, så de andre gav mig det nok bare derfor, tror jeg.

Til trods for de mange mål kan Emil godt før næste runde træne lidt i at råbe sine holdkammerater op. For han var helt stille og dirigerede ikke ret meget inde på græsset. Det er skidt ved stærkere hold på den anden side af midten senere hen.

Se også: TV: Se kongekassen fra 35 meter

Håneretten
Emil Velling spillede godt sin første kamp i Ekstra Bladet Skolefodbold - verdens største skoleturnering - selv om han er 15 år. Men han har spillet masser af kampe i klubben i Holluf Pile. Blandt andet på hold med anføreren på udeholdet, Daniel Nielsen.

- Håneretten er min senere til træning. Jeg synes, at mine støvler da godt kunne bruge, at han lige pudsede dem lidt, storsmiler den lange knægt.

Seks mål blev det til i 13-0 sejren - uden at spille hele kampen. Sådan!

Se også: Stærkt spillende keeper kun passeret 13 gange

1 af 4 Endnu en basse til farmand. (Foto: Henrik Schou)
2 af 4 Emil ved at falde efter en fight med anfører Daniel Nielsen hos modstanderne. (Foto: Henrik Schou)
3 af 4 I nærkamp med den anden anfører. (Foto: Henrik Schou)
4 af 4 Emil lyser op på banen på flere måder. (Foto: Henrik Schou)