TV: Øboerne tog sejren

Flot: Phønix Efterskole avancerede med en 3-0-sejr

Phønix Efterskoles tilhængere havde medbragt stortromme og banner til. (Foto: Preben Nielsen)
Phønix Efterskoles tilhængere havde medbragt stortromme og banner til. (Foto: Preben Nielsen)

Det lykkedes ikke for de raske drenge fra Rask Mølle skole at besejre de fysisk stærkere drenge fra Phønix efterskole. Kampen endte 3-0 til drengene fra skolen på den lille ø Hjernø, der ligger i mundingen af Horsens Fjord.

Se kampfakta

Kun 33 elever
Mulighederne for Rask Mølles drenge burde ellers være til stede, idet efterskolen på Hjernø kun har ialt 33 elever, drenge og piger.

Alligevel var de i dag i stand til at stille et så slagkraftigt drengehold, at de forholdsvis let kunne besejre Rask Mølle skoles drenge, som absolut ikke var uefne udi fodbold.

Se også: Vanvittigt comeback

Phønix efterskoles træner Halil Becer fortalte, at skolen som nævnt kun har 33 elever og på den lille ø er der ikke en egentlig fodboldbane til træning, men fodbold spilles på den plads, der nu er til rådighed i nærheden.

Derfor er der ingen organiseret træning. Eleverne kommer til skolen, der kun har 8. og 9. klassetrin, fra alle egne af landet og er på skolen et eller to år, selvfølgelig har en stor del af dem spillet fodbold, der hvor de kommer fra.

I år er de så heldige, at en del af spillerne også var med i skolefodbold-turneringen sidste år.

Se også: Scorede efter otte sekunder

Bundsolide Hakan
Det er dog helt tilfældigt, om der som i år er en stor del, der er fodboldspillere eller har talent for fodbold, og talent det har de og fysisk styrke også. Eksemelvis modtageren af fidusbamsen, den bundsolide, hurtige og krobsstærke "stopper" Hakan Altinkas.

Også dagens første målscorer Furken Gøkce, viste både styrke, sparketeknik, da han med usvigelig sikkerhed sparkede Phønix drengene i front, direkte på frispark lige udenfor feltet. Han havde set, at Rask Mølles lille målmand, nok ville have besvær med at nå et spark placeret lige under overliggeren og ganske som forudset, den endte i netmaskerne.

Se frisparksmålet:

Se også: Sidste års semifinalister røg ud

Mikaiel scorede to mål
Phønix efterskole råder også over en rigtig tankcenterforward Mikaiel Kale, der senere i første halvleg øgede til 2-0 og også i 2. halvleg gjorde det til slutcifrene 3-0.

Det var ellers en kamp præget af mange frispark, uden at være egentlig hårdt spillet, men enkelte af drengene, nok uden den helt store fodbold rutine fra Phønix Efterskole faldt let, når de blev tacklet.

Den eneste udvisning tilfaldt dog Phønix efterskoles Kubiley Dûgec, ret sent i kampen.  Han sagde om udvisningen, jeg faldt og kom til at ramme modstanderen. Nu bliver de nok lidt mere nærgående, når vi mangler en mand, men sejren var han helt sikker på, med den korte tid, der var tilbage af kampen.

Se også: TV: Nynne til forskel

Glad for sejren
Træneren Halil Becer var naturligvis glad for sejren, han fortalte, at, hvis holdet får hjemmebane i næste kamp, så har de en fodboldbane på fastlandet i Glud, så en modstander behøver ikke med færge for at komme til spillestedet. Nu tager holdet med de mange tilhængere, trommeslager, fotograf mv. tilbage til Hjernø med færgen fra Snaptun.

Se også: Fysikken gjorde forskellen - tabte 16-0

Efter kampen fik hjemmeholdets anfører Christian Overgaard Jørgensen overrakt fidusbamsen. Fairplay-håndklædet fik hjemmeholdets meget fair spillende Magnus Rasmussen.

1 af 5 Phønix skoles anfører og solide forsvarsspiller med den velfortjente fidusbamse. (Foto: Preben Nielsen)
2 af 5 Phønix efterskoles træner Halil Becer giver gode råd i pausen. (Foto: Preben Nielsen)
3 af 5 Phønix efterskoles medbragte stortromme bruges til skriveunderlag, da holdsedlen skulle udfyldes. (Foto: Preben Nielsen)
4 af 5 Phønix efterskoles Kubiley Dügec, der måtte lide den tort, at få et gult kort. (Foto: Preben Nielsen)
5 af 5 Phønix Efterskoles tilhængere havde medbragt stortromme og banner til. (Foto: Preben Nielsen)