TV: Se pigerne sparke straffespark

Gyser: Efter 0-0 i ordinær tid måtte det afgøres på straffespark

Joy Andersen (tv) og anfører Kamilla Schmidt fra Glamsbjergskolen. (Foto: Lars Pedersen)
Joy Andersen (tv) og anfører Kamilla Schmidt fra Glamsbjergskolen. (Foto: Lars Pedersen)

Det idylliske Assens stadion lagde torsdag græstæppe til dobbeltkamp mellem Assensskolen og naboerne fra Glamsbjegskolen. Det var pigeholdene, der skulle i aktion først.

Se kampfakta

Overbevist om sejr
På forhånd følte Assensskolens træner sig overbevist om, at hans hold ville gå forholdsvist let videre; den næste time skulle dog vise, at det faktisk blev noget sværere end lige forventet.

Det var pigerne fra Assensskolen, der lagde bedst fra land, uden at det dog blev til oplagte målchancer i begyndelsen af kampen.

Se også: Eksploderede til sidst

Glamsbjergskolen arbejdede sig dog langsomt og sikkert ind i kampen; ikke mindst i kraft af en god indsats på den centrale midtbane af holdets anfører Kamilla Schmidt.

Stærk keeper
Kampens første reelle målchance tilfaldt dog Assensskolen efter et kvarters spil, hvor holdets anfører Anne Katrine Leth pludselig var alene med Maiken Voigt i Glamsbjergskolens mål.

Det var dog Maiken Voigt, der trak det længste strå i denne omgang, idet hun hev en feberagtig fodparade ud af gemmerne.

Se også: TV: Forsvarskamp

Næste store chance tilfaldt også Assensskolen, idet et halvkikset indlæg fra fløjen af Laura Plovgaard pludselig blev til en farlig afslutning, men heldet var med Glamsbjergskolen i denne situation.

Med fem minutter tilbage af 1. halvleg burde Assensskolen have bragt sig foran. Et hjørnespark endte lige i fødderne på Katrine Elmann Nielsen, der på få meters afstand tordnede bolden langt over Glamsbjergskolens mål.

Svære arbejdsbetingelser
Glamsbjergskolen spillede ganske pænt fodbold midt på banen, men træner Lars Hansen valgte bevidst, at stå stærkest i forsvaret, hvorfor angriberne på skift havde svære arbejdsbetingelser, idet der klart manglede støtte bagfra.

Se også: TV: Ramte overliggeren i overtiden og røg ud

Ved pausen var stillingen 0-0; et resultat som Assensskolen ikke kunne være tilfredse med. Spillemæssigt var der kun ros til pigerne i pausen fra træneren, for det var kun målene, som manglede.

2. halvleg blev en tro kopi af 1. halvleg. Glamsbjergskolen stod forholdsvist dybt på banen, og ventede på en tilfældig omstillingssituation, som kunne afgøre kampen.

Se også: TV: Løb tør for kræfter

Maiken spillede flot
Efter 10 minutters spil af 2. halvleg var et godt indlæg af Assensspilleren Emma Madsen ved at havne lige i fødderne på Anne Katrine Leth Rehn, men igen kom Maiken Voigt i målet i vejen i sidste øjeblik.

Emma Voigt spillede en flot kamp, og fik fortjent fidusbamsen, som bevis på sit holds bedste spiller.

Midtvejs i halvlegen fik Laura Plovgaard fra Assensskolen en friløber, men denne gang klarede Maiken Voigt ærterne i stor stil med en fodparade.

Se også: Galleri: Sengeløse Skole - Gadehaveskolen

Straffesparkskonkurrence
Kampens sidste chance tilfaldt såmænd også Assensskolen. Endelig fik Anne Katrine Leth Rehn bolden forbi Maiken Voigt, men denne gang måtte hun så se overliggeren komme i vejen.

Således sluttede den ordinære spilletid 0-0, og de to hold måtte ud i en afgørende straffesparkskonkurrence.

Se den her:

De to hold skiftede til at score og brænde, men til syvende og sidst var det det Assensskolen, som kunne smide sig i armene på hinanden, da de vandt 4-3, og dermed sikrede sig adgang til næste runde.

1 af 3 Maiken Voigt, målmand for Glamsbjergskolen. (Foto: Lars Pedersen)
2 af 3 Anne Katrine Leth Rehn, anfører for Assensskolens pigehold. (Foto: Lars Pedersen)
3 af 3 Joy Andersen (tv) og anfører Kamilla Schmidt fra Glamsbjergskolen. (Foto: Lars Pedersen)