TV: Enestående Emilie

Talent: Den dygtige anfører vakte opsigt

Emilie Nancke, Pårup Skoles anfører. (Foto: Lars Pedersen)
Emilie Nancke, Pårup Skoles anfører. (Foto: Lars Pedersen)

Pårup Skoles piger havde hjemmebanefordelen, de de var værter for skolen med de stolte traditioner i EkstraBladets skolefodboldturnering Havrehedskolen. Havrehedskolen vandt turneringen tilbage i 2011 og igen i år har man et godt hold med i turneringen, så der var basis for optimisme inden dagens kamp.

Se kampfakta

Det var da også Havrehedskolen, der kom bedst i gang med dagens kamp, og allerede i kampens 2. minut satte Victoria Riisager Pårup Skoles målmand Matilde Petersen på sin første prøve, da hun resolut helflugtede bolden afsted fra kanten af straffesparksfeltet, men Matilde Petersen var vågen og afværgede i sikker stil.

Dygtig anfører
Der var dog ikke spillet mange minutter af kampen, inden man fra Havrehedskolens lejr kunne høre flg. sætning

- Hende nr. 10 kommer til at give os problemer i den her kamp. Ordene var møntet på anføreren for Pårup Skole, Emilie Nancke, der strøede om sig med fine afleveringer og gode driblinger, så det var en sand fryd for øjet. Emilie Nancke spiller for den lokale klub T.P.I her i efteråret, efter at hun netop har haft en afstikker til den odenseanske talentfabrik Næsby Boldklub.

Se også: En mærkelig kamp

Efter 10 minutters spil var Pårups Emilie Nancke alene igennem; men Sofie Boesen i Havrehedskolens mål afværgede med en flot fodparade.

Første halvleg bød på et lille spilovertag til Pårup Skole, men Havrehedskolen var især farlige i forbindelse med dødbolde, hvor de to høje Klara Pejs og Line Duus var meget dominerende i luftrummet.

Gult kort
Efter 20 minutter måtte Havrehedskolens Caroline Dons tage plads på udskiftningsbænken i 10 minutter efter et gult kort for hands. Dette burde Pårup skole have udnyttet til en scoring, da Emilie Nancke med en flot frispilning fandt Laura Hansen på kanten af straffesparksfeltet, men Sofie Boesen viste atter flot målmandsspil og klarede i stor stil.

Første halvleg sluttede uden scoringer, men kampen var hele tiden spændende, og spillet var fin propaganda for pigefodbolden.

Se også: Herrekamp mellem drenge

Med Camilla Dons tilbage på banen fra starten af 2. halvleg, så fornemmede man, at Havrehedskolen overtog mere og mere af spillet i kraft af en lidt bedre fysik end hjemmeholdet. Det var derfor også fuldt fortjent, at det var Havrehedskolen, der bragte sig foran 1-0, da Alberte Foss Kjeldsen fik sidste fod på et godt indlæg fra venstre fløj.

Sen målchance
Der skulle gå et helt kvarter af 2. halvleg, inden Pårup Skole fik næste målchance, men til gengæld var den værd at vente på. Emilie Nancke blev spillet fri i dybden, og alene med Sofie Boesen, så svigtede hun ikke; 1-1 og stor jubel fra de mange tilskuere, som havde fundet vej til kampen.

Kampens sidste kvarter blev en lang belejring af Pårup Skoles mål, men Havrehedpigerne manglede i den grad skarphed i de afgørende situationer, og det hele mundede ud i lige ved og næsten. Den ordinære spilletid sluttede således 1-1, og man måtte ud i en nervepirrende straffesparkskonkurrence.

Se videoklip her:

Her viste Havrehedskolen sig som de mest træfsikre, og endte således med en 5-3 sejr og videre avancement til næste runde. Pårup Skole spillede deres chance i kampen, men alt i alt var det det mest homogene hold der vandt, og det bliver spændende at se, hvor langt Havrehedskolen kan bringe det til i årets turnering.

Se også: Karen fra 5. klasse tog sagen i egen hånd

Referat indsendt af Lars Pedersen, 4018. Vedhæftet er der et billede af kampens helt store spiller Emilie Nancke. Jeg har lagt en optagelse fra straffesparkskonkurrencen op på Youtube.

1 af 3 (Foto: Lars Pedersen)
2 af 3 (Foto: Lars Pedersen)
3 af 3 Emilie Nancke, Pårup Skoles anfører. (Foto: Lars Pedersen)