TV: Adam afgjorde målfattig affære

Tæt kamp: Søhusskolens drenge trak det længste strå mod Bogense

Emil Nielsen, Søhusskolens målmand. (Foto: Lars Pedersen)
Emil Nielsen, Søhusskolens målmand. (Foto: Lars Pedersen)

I drengenes andenrunde på Fyn tørnede Søhusskolen og Bogense Skole sammen på Søhus Stadion.

Se kampfakta

Fulde af optimisme
Søhusskolen havde klaret sig videre qua en 3-2 sejr i 1. runde, hvor Bogense Skole havde haft det nemmere, idet de havde en 13-1 sejr med i bagagen.

De mange mål fra Bogense Skole i første runde betød også, at drengene troppede op til kampen  fulde af optimisme, hvilket hurtigt blev overført til spillet på banen.

Se også: Klar parat start

Bogense Skole fik ellers den værst tænkelige optakt til kampen, idet holdets normale målmand Malte Kristensen pådrog sig en skade under opvarmningen, og derfor måtte han overlade målmandstrøjen til markspilleren Christian Mark, der ikke havde nogen erfaring som målmand fra tidligere.

Som nævnt startede Bogense Skole som lyn og torden, og allerede i kampens første minut måtte Bogenses anfører Laurits Lillemoes se sit skud blokeret i sidste øjeblik.

Se også: Anføreren gik forrest

God reserve-keeper
Søhusskolen svarede dog hurtigt tilbage med et godt langskud, men Christian Mark viste med det samme, at han også kunne bruge hænderne.

Kampens første store målchance tilfaldt Bogenses topscorer i turneringen Karl Rymann, da han efter 11 minutters spil trak sig fri på højre kant af straffesparksfeltet, men Søhusskolens målmand Emil Nielsen fik strakt sig helt ud og klarede skuddet.

Se også: Spænding til sidste minut

Efter 18 minutters spil leverede Bogenses Thais Andersen en sublim aflevering frem til Magnus Trads, der i en lidt presset situation fik afsluttet, men Emil Nielsen klarede i stor stil, og var nu for alvor blevet spillet varm, og han skulle senere vise sig som et sandt plankeværk på denne regnfulde mandag.

Kæmpe afbrænder
Efter 21 minutters spil lykkedes det så endelig for Bogenses Karl Rymann at passere Emil Nielsen, men så kom overliggeren i vejen, og riposten sparkede Laurits Lillemoes langt over mål. Når man ikke kan score på sådanne chancer, så er det altså svært at vinde fodboldkampe.

Se også: Kyssede trøjen efter scoring

Med fem minutter tilbage af første halvleg, så viste Laurits Lillemoes prøver på sin driblekunst.

Han afdriblede to mand i straffesparksfeltet og sparkede så direkte på målmand Emil Nielsen. Med lidt køligt overblik så burde bolden blot have været lagt ud i siden af målet, og så havde Emil Nielsen ikke haft en chance.

I halvlegens sidste minut blev Emil Nielsen testet endnu engang, og denne gang var det Emil Rosenkrans, der sendte et langskud afsted,men endnu engang trak Emil Nielsen sig sejrrigt ud af duellen.

Se også: Kraftværket Abdalla gjorde forskellen

Hvis Bogense skole havde ført med to eller tre mål, så kunne ingen have indvendt noget mod det ved pausen. Alligevel var der en løftet pegefinger fra Bogenses træner, der bad sine spillere om at holde presset på Søhusskolen i 2. halvleg, så de ikke lige pludselig skulle score på en omstillingssituation.

Se halvlegssnakken:

Ny energi
Søhusskolens træner valgte at styrke sin centrale midtbane fra starten af 2. halvleg, da han satte Oliver Hoffmann på banen.

En god beslutning for allerede i 2. halvlegs første minut fik Oliver Hoffmann hovedet på et godt indlæg fra fløjen, og selvom bolden gik over mål, så var Bogense Skole advaret.

Se også: Kanon kamp af begge mandskaber

Få minutter efter havde Søhusskolens Adam Moesgaard bud efter det lange hjørne med et godt spark, men en mesterlig redning fra Christian Mark holdt scoren nede på nul.

Allerede i angrebet efter var Christian Mark dog prisgivet, da Thais Andersen ikke fik clearet en bold, og derfor endte Adam Moesgaard med at være alene foran mål, og denne gang svigtede angriberen ikke; 1-0 til Søhusskolen.

Føringen til Søhusskolen var på ingen måde fortjent på dette tidspunkt, men efter målet gik Bogense Skole meget ned spillemæssigt, og den store profil fra 1. halvleg Karl Rymann, så man ikke meget til i resten af kampen.

Se også: Bedre end drengene

Tættere på 2-0
Faktisk var Søhusskolen tættere på 2-0 end Bogense Skole var på en udligning i kampens slutfase.

Efter kampen modtog Søhusskolens målmand Emil Nielsen en fidusbamse for en super flot præstation. På spørgsmålet om, hvem han helst vil møde i næste runde af Pårup skole og Kroggårdsskolen, så var svaret at Søhusskolen kan slå begge hold, om end det nok bliver svært.

Se også: Topscorer-Jeppe

Emil Nielsen og resten af holdet har dog god grund til optimisme, hvis målmanden kan hive sådan en præstation frem næste gang igen.

1 af 4 De to hold går indmarch med dommer David Nordby i front. (Foto: Lars Pedersen)
2 af 4 Christian Mark, vikarierende målmand for Bogense skole. (Foto: Lars Pedersen)
3 af 4 Karl Rymann, Bogense Skole. (Foto: Lars Pedersen)
4 af 4 Emil Nielsen, Søhusskolens målmand. (Foto: Lars Pedersen)