TV: Se det brændte straffe

Uheldigt: Laurits afbrænder knækkede Ådalskolens håb

Anders B. Rasmussen, tremålsskytte for Sanderumskolen. (Foto: Lars Pedersen)
Anders B. Rasmussen, tremålsskytte for Sanderumskolen. (Foto: Lars Pedersen)

Den lille privatskole, Ådalskolen, skulle i drengenes anden runde op mod en af de største skoler i Odense, Sanderumskolen, på udebane. På forhånd en noget ulige match, men Ådalskolens spillere skal have ros for at gå til opgaven fulde af optimisme og med masser af gå-på-mod.

Se kampfakta

Kom blæsende
Dommeren havde dog knapt sat bolden i spil, inden de hvidblusede spillere fra Sanderumskolen kom blæsende hen over stepperne. I kampens andet minut havde Sanderums Daniel Stubberup kampens første chance med et skud fra kanten af straffesparksfeltet, men Rasmus Berg i Ådalskolens mål var på plads og fik flot sendt bolden til hjørnespark.

Se også: Tog nederlag med oprejst pande

Sanderumskolen kom dog på 1-0 allerede efter syv minutters spil. Efter lidt klumpspil endte bolden hos en totalt fri Daniel Stubberup, der med få meters afstand til målet ikke levnede Rasmus Berg Berg nogen chancer.

To minutter senere så var den gal igen. Et langt udspark fra Sanderumskolens målmand Carl-Emil Engelsen fik lov at passere Ådalskolens midterforsvar, og så havde Anders B. Rasmussen frit løb mod mål, og han kvitterede med en sikker scoring til 2-0 til Sanderumskolen.

Se også: Målmageren Marius

Nu kunne man godt frygte, at det berømte korthus skulle skvatte helt sammen for Ådalsskolen, men de fik reddet lidt af stormen af, og efter et kvarters spil fik holdets topscorer Lauritz Plesner faktisk en god mulighed for at reducere, men hans hovedstød sad desværre lige midt på Carl-Emil Engelsen.

Roderi
Kort før pausen kom Sanderumskolen dog på 3-0. Igen var det lidt roderi i Ådalskolens midterforsvar, der førte til, at Anders B. Rasmussen via et flot spark fra kanten af straffesparksfeltet kunne kalde sig dobbelt målscorer.

I pausen forsøgte Ådalskolens træner Jørgen Rolsted at opildne sine spillere med, at de kunne holde fri hele torsdagen, hvis de fik vendt kampen og vandt 4-3.

Se også: Hurtige Hurup

Om det var denne lille gulerod eller noget helt andet, der gjorde udslaget vides ikke, men Ådalskolen var som forvandlede fra starten af anden halvleg. Godt anført af de to dygtige spillere Lauritz Plesner og Alfred Nørgaard, så overtog Ådalskolen initiativet på midtbanen.

Reducering
Efter små fem minutters spil i anden halvleg kunne Philip Darwing reducere til 3-1 for Ådalskolen, da han resolut bankede bolden i kassen fra 20 meters afstand. Flot scoring.

Se også: Elkjær - kampens profil

Kort tid efter scoringen følte Ådalskolen sig vel med rette snydt for et straffespark, og bedst som man stod og ventede på en yderligere reducering fra Ådalskolens side, så slog Sanderumskolen kontra og scorede til  4-1 ved Anders B. Rasmussen, der dermed kunne fuldende sit hattrick. Et hattrick der efter kampen fortjent udløste en fidusbamse til den dygtige angriber.

Straffe
Med ti minutter tilbage af kampen så fik Ådalskolen tilkæmpet sig et straffespark begået mod Lauritz Plesner. En gammel regel siger, at den spiller som straffesparket bliver begået imod, ikke selv skal sparke det. Overtro eller ej, men Lauritz Plesner sendte bolden forbi mål , og dermed svandt det sidste lille håb om, at Ådalskolen kunne komme tilbage i kampen.

Se afbrænderen her:

Det brændte straffespark fik Ådalskolens spillere til at slå lidt op i banen, og Sanderum benyttede de sidste ti minutter til at score yderligere tre gange ved henholdsvis Casper Jensen, Nicholas Schweers og Daniel Stubberup.

Samtidigt fik Ådalskolens Mikkel Tingkær også scoret en enkelt pind, så kampens resultat blev 7-2 til Sanderumskolen, der dermed er videre til tredje runde.

Se også: Manglede lidt medgang

Ådalskolen havde mange spillere med fra syvende og ottende klasse, og det bliver spændende at se, hvor langt de kan nå i næste års turnering, når de får lidt bedre fysik, for teknisk og spillemæssigt var de godt med i specielt anden halvleg, og så kan vi samtidig håbe, at pigerne fra den lille skole også får overtalt deres lærere om, at de skal deltage i næste års turnering.

1 af 4 Rasmus Berg, Ådalskolens målmand. (Foto: Lars Pedersen)
2 af 4 Casper Lehrmann Jensen, Sanderumskolen. (Foto: Lars Pedersen)
3 af 4 Lauritz Plesner, Ådalskolen. (Foto: Lars Pedersen)
4 af 4 Anders B. Rasmussen, tremålsskytte for Sanderumskolen. (Foto: Lars Pedersen)