Bed på krogen

Videre: Fem scoringer afgjorde affære

Klar til kamp. Foto: Lars Pedersen
Klar til kamp. Foto: Lars Pedersen

Blot en time før kampen i første runde mellem drengene fra Kroggårdsskolen og Søhusskolen, var der lidt panik i Søhusskolens trup, da holdets leder havde valgt at suspendere fire spillere fra 8. årgang af disciplinære årsager. Der blev dog hurtigt fundet erstatninger, og holdet bestod af 13 spillere, da kampen blev fløjtet i gang. Se kampfakta her.

Trods den lidt uhensigtsmæssige forberedelse til kampen, så var det Søhusskolen, der lagde bedst fra land. Holdets anfører Frederik Rasmussen burde have scoret i kampens indledning. Efterhånden som kampen skred frem, så gik noget af gassen af Søhusskolens prespil, og Kroggårdsskolen arbejdede sig langsomt og sikkert ind i kampen.

Velspillet
Kampens første mål faldt i det 19. minut. Fra sin position i venstre forsvarsside sendte Mikkel Ladefoged bolden op langs sidelinjen til Law Salomonsen, der flot tog bolden til sig og spurtede mod baglinjen, hvorefter han lagde bolden ind foran til Lucas Schwartz, der sikkert omsatte det gode tilbud til en 1-0 føring til Kroggårdsskolen.

Søhusskolen forsøgte fra starten af anden halvleg at få bedre greb om midtbanen ved blandt at trække holdets bedste, angriberen Frederik Rasmussen, ned på den centrale midtbane og give venstrekant Jeppe Runge nogle flere bolde at arbejde med. Desværre for Søhusskolen så nåede man aldrig rigtigt at se effekten af disse tiltag, inden Kroggårdsskolen bragte sig på 2-0 ved Lucas Schwartz straks i anden halvleg.

Se også: Bach bankede til

Slukkede håbet
Målet punkterede Søhusskolens håb om et comeback, og kampen blev reelt afgjort med 20 minutter tilbage, da Law Salomonsen overspurtede sin direkte modstander og gjorde det til 3-0 til Kroggårdsskolen.

Kampens flotteste mål var scoringen til 4-0. Kroggårdskolens Mikkel Ladefoged modtog bolden lidt uden for straffesparksfeltet, hvorefter han driblede sig forbi fire forsvarsspillere, inden han lidt nonchalant kunne trille bolden over stregen.

Jeppe Runge var en af kampens oplevelser, og han fik fairplay-prisen efter kampen Foto: Lars Pedersen
Jeppe Runge var en af kampens oplevelser, og han fik fairplay-prisen efter kampen Foto: Lars Pedersen

Se også: Klasse-Krog klappede til

Reducering ikke nok
Med ti minutter tilbage af kampen fik Søhusskolen reduceret til 1-4 ved Anders Bødker, der nærmest tacklede bolden ind over mållinjen. Et lidt bizart mål, men de tæller som bekendt også med i statistikken. Det så ikke ud som om, at spillerne fra Søhusskolen for alvor troede på et comeback trods 1-4 reduceringen, men de angreb alligevel med mange spillere af gangen, og så var det rent slaraffenland for Mikkel Ladefoged at drible rundt mellem de få tilbageværende forsvarsspillere.

Kampens sidste mål til resultatet 5-1 til Kroggårdsskolen faldt derfor netop efter et sublimt forarbejde af Mikkel Ladefoged, der efter en længere dribletur fandt Rasmus Helmer fri inde foran mål.