Dominerede spillet

Fightervilje: Værterne gav aldrig op og kæmpede hele kampen

Frispark til værterne. Foto: Palle Rhode
Frispark til værterne. Foto: Palle Rhode

Mandag tog Ørstedskolen imod Nymarkskolen, Svendborg i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Nymarkskolen har et stærkt hold. Det vidste Ørstedskolen alt om før kampen, og nu ved de det også efter.

Men værterne gjorde et ihærdigt forsøg gennem hele kampen.

Se kampfakta her.

Se også: Målfest i det fynske

Fortjent føring
Det var Nymarkskolen, der lagde et tungt pres fra kampens start, hvor især Jakob Jessen på venstrekanten viste skabende spil. Især med en række farlige hjørnespark voldte han Ørstedskolen problemer.

Det var da også på et velplaceret hjørnespark fra Jacob, at Mervan Argül med et fremragende hovedstød headede bolden i nettet til 1-0.

Samme Mervan scorede faktisk et mål mere i første halvleg. På et angreb lige efter bogen sparkede han en præcis aflevering fra højre i nettet – men blev dømt offside. Det blev han lidt fortørnet over og blev udskiftet, så han ikke fik sagt for meget til dommeren.

Men ret skal være ret: Mervan så ikke ud til at være offside, men den i øvrigt udmærkede dommer dømte, og så må man videre. Hvilket i øvrigt også Mervan erkendte, da han fik sundet sig lidt på sidelinjen.

I det 25. minut stod Gabriel Nilsson fra udeholdet pludselig fri midt i Ørstedskolens straffesparkfelt, og med en vaskeægte tå-hyler sparkede han bolden over Simon Mai i Ørstedmålet til 2-0.

Mervan måtte sunde sig efter at være blevet dømt offside. Foto: Palle Rhode
Mervan måtte sunde sig efter at være blevet dømt offside. Foto: Palle Rhode

Se også: TV: Afgjort fra pletten

Gæsterne dominerede
I pausen dikterede værternes holdleder Andreas Beck en klassisk 4-4-2 opstilling i anden halvleg.

Det var dog stadig gæsterne, der sad tungt på spillet. Netop som det store hjemmepublikum havde indstillet sig på 2-0, befandt Gabriel Nilsson alene foran Ørstedskolens mål. Og han svigtede ikke. 3-0 i sidste minut.

Ørstedskolens anfører Jacob Lund var den, der viste sine kammerater det rette kampinstinkt, og derfor modtag han fortjent fidusbamsen.

Hos vinderne viste Hjalte Gaarde sig som den store hærfører, der ryddede alle tilløb til farlige angreb fra Ørstedskolen af vejen. Det var derfor oplagt, at han modtog fidusbamsen.