TV: Værterne trak fra

Overlegne: I anden halvleg kunne gæsterne intet stille op

Line Bisgaard med en flot tackling. Foto: Lars Pedersen
Line Bisgaard med en flot tackling. Foto: Lars Pedersen

I pigernes anden runde på Fyn tog Havrehedskolens pigehold hjemme imod Søndersøskolen.

Havrehedskolen har netop på pigesiden stolte traditioner i Ekstra Bladet Skolefodbold og plejer generelt at nå langt.

Holdet i denne sæson består af en stribe gode fodboldspillere, men også en håndfuld spillere, der normalt ikke spiller fodbold.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Arnautovic på pletten

Smal føring inden pausen
I kampens første 15 minutter var der tale om en svingende kamp, hvor det meste af spillet foregik midt på banen. Og begge hold havde svært ved at tilspille sig åbenlyse målchancer. Det stod dog herefter klart, at Havrehedskolen havde den klart største bredde af de to hold, og at holdet var fysisk bedre rustet til 60 minutters kamp på en meget varm efterårsdag.

Værterne fik en scoring korrekt underkendt for offside efter et kvarters spil, og herefter var der store målchancer til såvel Frida Lassen, Lærke Sievertsen og Ida Jørgensen. Men Line Bisgaard i gæsternes mål stod en flot kamp og holdt sit hold inde i kampen.

Udeholdet havde kun nogle få aflastningsangreb i form af lange bolde frem til deres hurtige angriber Sara Madsen. Alt for ofte lå hun dog alene fremme i angrebet, og der var hurtigt en forsvarsspiller fra Havrehedskolen over hende.

Der var spillet 28 minutter af kampen, da Havrehedskolen fortjent bragte sig foran 1-0 ved Ida Jørgensen, der satte foden på et hjørnespark. Her bragte kampens dommer sig i en lidt uheldig situation, da han tillod hjemmeholdet at tage hjørnesparket, samtidigt med at han var ved at få nogle tilskuere væk fra området omkring hjørneflaget.

I dommerens tillægstid scorede Havrehedskolens anfører Frida Lassen til 2-0 direkte på frispark, hvilket var stillingen, da de to hold gik til pause.

Line Bisgaard stod en rigtig flot kamp trods nederlaget. Foto: Lars Pedersen
Line Bisgaard stod en rigtig flot kamp trods nederlaget. Foto: Lars Pedersen

Se også: TV: Ægte herrefight

Overlegne
Havrehedskolens træner Claus Bertelsen var naturligvis godt tilfreds med sit holds præstation i første halvleg. Kunne de fortsat lukke ned for de lange afleveringer til Sara Jensen, så mente han ikke, at sejren ville komme i fare. Som sagt så gjort, for Havrehedskolen var knusende overlegne igennem hele anden halvleg.

I kampens 36. minut blev det så 3-0 til Havrehedskolen, da Frida Lassen sendte et præcist hjørnespark lige ind i fødderne på Ida Jørgensen, der dermed kunne kalde sig dobbelt målscorer. I sikker overbevisning om, at sejren aldrig ville komme i fare, så fik Ida Jørgensen efterfølgende en længere pause på udskiftningsbænken.

Efter 42. minutters spil blev det så 4-0 til hjemmeholdet, da Lærke Sievertsen spillede Frida Lassen fri foran mål, og dermed kunne Frida Lassen også kalde sig dobbelt målscorer.

Claus Bertelsen valgte herefter også at tage Frida Lassen ud for at give spilletid til alle. Udskiftningerne af de to profiler svækkede ikke umiddelbart hjemmeholdets spil så meget, som forventet. Så i det 51. minut blev det 5-0 ved Asta Laustsen på straffespark.

Gæsternes spillere virkede noget opgivende på dette tidspunkt, men humøret steg lige et par grader, da Eline Hummelgaard kunne reducere til 1-5 efter lidt uheldigt målmandsspil af Mellanie Andersen i hjemmeholdets mål.

Ida Jørgensen fik lov til at komme på banen igen, da der resterede nogle få minutter. Det udnyttede hun prompte og scorede sit tredje mål i kampen efter en flot solopræstation. Havrehedskolen vandt kampen 6-1 og er dermed videre til turneringens tredje runde.

Se Frida Lassens mål til 2-0 her (Vær opmærksom på meget høj lyd):