Bedst i blæst

Barske forhold: Knækkede alligevel koden

Der blev holdt på hat og briller før kampstart i en kamp, hvor blæsten spillede en stor rolle. Foto: Palle Rhode
Der blev holdt på hat og briller før kampstart i en kamp, hvor blæsten spillede en stor rolle. Foto: Palle Rhode

Et par stenkast fra Storebælt stod vinden skråt på langs ad banen i Nyborg, og det var bidende koldt denne dag i oktober. Det var da også svært for pigerne fra Nyborg Privatskole og Kerteminde Byskole at få ordentlig struktur på spillet.

Se kampfakta her.

Oppe mod overmagten

Brugte vinden
Men godt hjulpet af kraftig medvind i første halvleg var bolden oftest på fødderne af hjemmeholdet fra Nyborg.

Især højresiden anført af Nora Lassen som boltrede sig som en fisk i vandet, førte det ene angreb efter det andet frem mod Kertemindes mål. Men der manglede effektivitet, og der måtte da også et straffespark til efter ti minutter for at få hul på bylden.

Anfører Vigga Fredslund eksekverede sikkert. Kerteminde Byskole forsvarede sig bravt, og kun endnu et straffespark bragte hjemmeholdet på 2-0. Igen sikkert scoret af Vigga Fredslund. Om samme Vigga er der at sige, at hun besidder den sjældne evne, at hun sparker lige godt med begge ben.

Hun sparkede alle hjørnespark og frispark for Nyborg Privatskole. Skiftevis med højre og venstre ben. Imponerende af så ung en fodboldspiller.

Det blev til tider en rodet kamp grundet de barske vejrforhold. Foto: Palle Rhode
Det blev til tider en rodet kamp grundet de barske vejrforhold. Foto: Palle Rhode

Lige ved og næsten

Holdt stand
Der blev set frem til anden halvleg med spænding. Kunne Kerteminde ændre noget, når de fik den stærke vind i ryggen?

Men bortset fra et par friløbere som desværre for Kerteminde blev brændt, var hjemmeholdet fra Nyborg spilstyrende også i modvinden. Dog stadig uden at kunne score. Således blev første halvlegs resultat også kampens resultat. 2-0 til Nyborg Privatskole.

Hos vinderne fra Nyborg var der ingen tvivl om fidusbamsen. Den gik til den storspillende Nora Lassen efter en især fremragende første halvleg. Nyborg Privatskole må hjem og træne lidt afslutninger på alle Noras flotte indlæg.

Hos gæsterne fra Kerteminde Byskole var der faktisk flere fine præstationer. Især Michella Bjørn-Dørsing var stærkt spillende på venstrebacken. Stor kamp af hende og fortjent fidusbamse.

Dermed er Nyborg Friskole videre til næste runde, hvor de skal møde pigerne fra Sct. Hans Skole.