En stor mundfuld

Uden chance: Kunne intet stille op

Der blev kæmpet til det sidste, selvom gæsterne var klart det bedste hold på banen. Foto: Sebastian Panton
Der blev kæmpet til det sidste, selvom gæsterne var klart det bedste hold på banen. Foto: Sebastian Panton

Ådalen i Odense lagde kunstgræstæppe til opgøret mellem pigerne fra Hunderupskolen og Sct. Hans skole. Underlaget var derfor optimalt til godt spil. Det var dog en noget blæsende affære, hvor solen kun sjældent gjorde sit vigør. 

Hunderupskolen havde på forhånd lagt sig selv i en underdog-rolle, men de ville ikke lægge sig fladt ned uden kamp, og holdlederen havde således medbragt både te, kaffe og kakao, som der blev nydt godt af. Ydermere havde alle pigerne til kampen anlagt rottehaler, så sammenholdet kom endnu mere i spil.

Se kampfakta her.

Fyn Kæmpede til det sidste

Gæsterne klart bedst
Sammenhold skulle der vise sig at blive brug for. De dygtige spillere fra Sct. Hans lagde ud med et hårdt pres, som udmøntede sig i et korrekt dømt straffespark til udeholdet, efter en af hjemmeholdets spillere brugte hånden i feltet. Den velspillende Thilde Wiig fik til at opgave at bringe Sct. Hans foran, men desværre for hende måtte hun se sit forsøg ende langt over mål.

Lidt efter fik gæsterne endnu en god chance med et frispark lige på kanten af straffesparksfeltet, da hjemmeholdets målmand tog med hænder uden for feltet. Heller ikke her lykkedes det dog Sct. Hans at få hul på bylden. 

I stedet var det tæt på at blive 1-0 til hjemmeholdet, da Hunderupskolens klart bedste spiller Sofia Ryge fik en stor mulighed midt for mål, som hun dog misbrugte med et forsøg midt på målmanden. Der var ingen tvivl om, at hvis Hunderupskolen skulle blive farlige, skulle holdets nummer 11 være med i sekvensen. Hos Sct. Hans derimod var der mange om buddet, som også blev vist med fine kombinationer frem i banen. Sct. Hans er de største rent fysisk, men de er hurtige og vævre og spiller godt sammen.

Angrebene væltede ned mod hjemmeholdets mål. Foto: Sebastian Panton
Angrebene væltede ned mod hjemmeholdets mål. Foto: Sebastian Panton

Gæsterne forsvarede med næsten alle mand. Foto: Erling Christensen Fyn Overmagten var for stor

Målene kom
Efter 20 minutters spil gik den så ikke længere for Hunderupskolen. Gæsterne fik endnu engang et straffe efter hånd på bolden, og her var anfører Caroline Andersen sikkerheden selv og gjorde det til 1-0 for gæsterne. Herefter gik det stærkt, og Sct. Hans scorede således tre gange yderligere inden pausen, så de kunne gå til pause med en føring på 4-0.

Anden halvleg startede, hvor første slap med spil på Hunderupskolens banehalvdel. De havde svært ved at spille sig ud af gæsternes pres, og når de gjorde, stod gæsternes forsvar og parerede godt. I stedet var det som om, at den modvind som Sct. Hans kom op imod i anden halvleg, gjorde dem endnu skarpere, og de scorede således både på spark udefra og godt sammenspil, som endte med at give dem en sejr på hele 11-0.

Cadeau til Hunderupskolen for at have godt humør hele vejen igennem både på banen og på sidelinjen, selvom de var oppe mod en bedre modstander.