Fra målmand til målmager

Trak fra efter pausen: Overvandt skade og vendte kampen

Jeppe Frandsen smed handskerne efter pausen og scorede føringsmålet. Foto: Palle Rhode
Jeppe Frandsen smed handskerne efter pausen og scorede føringsmålet. Foto: Palle Rhode

Jo nærmere man kommer på kredsfinaler, des stærkere bliver holdene – naturligt nok.

Det var netop, hvad fredagens kamp mellem Højmeskolen og Pårup Skole 2 viste. Nemlig to meget stærke hold, der gav hinanden en meget lige kamp.

Se kampfakta her.

TV: Revanche til gode

Jævnbyrdig start
Højmeskolen begyndte til manges overraskelse med Jeppe Frandsen i målet. Jeppe er kendt som en stærk angriber.

Træner Ulas Kilic forklarede:

- Vi har ikke deciderede målmænd på Højmeskolen, så Jeppe er det bedste bud. Det kan så godt være, vi bytter rundt i anden halvleg.

Første halvleg var ganske jævnbyrdig på Sanderum Boldklubs kunstbane i Højme. Spillet bølgede frem og tilbage uden de helt store chancer til nogen af holdene.

I det 23. minut vurderede dommeren, at Oliver Busk fra udeholdet gik for voldsomt til en modspiller med gult kort til følge. Det vakte meget utilfredshed hos Pårup Skole.

- Jeg rørte jo kun bolden, forklarede Oliver.

Men gæsterne formåede stadig at lægge et vist tryk på Højmeskolen. I det 27. minut tog den store organisator Lucas Nielsen sagen i egne fødder og rykkede uimodståeligt til baglinjen i venstre side og lagde en perfekt bold ind til en fri Jacob Bendtsen. Han scorede sikkert.

1-0 til Pårup Skole 2 lige inden pausen.

Oliver Busk var ikke helt tilfreds med sit gule kort. Foto: Palle Rhode
Oliver Busk var ikke helt tilfreds med sit gule kort. Foto: Palle Rhode

TV: Revanche til gode

Målmand på tavlen
Som advaret skiftede Højmeskolen ud på målmandsposten. Ud i angrebet med Jeppe Frandsen og på mål med Oscar Breckling.

Oscar gjorde det fortræffeligt i Højmeskolens mål, og Jeppe Frandsen medvirkede kraftigt til, at Højmeskolen lagde et større pres på gæsterne i anden halvleg.

Jeppe havde iøvrigt modtaget fidusbamsen i en tidligere kamp som målmand. Så der var tale om en alsidig ung mand.

Efter ni minutter befandt Mathias Larsen sig fri i modstandernes straffesparkfelt, og han bankede bolden i kassen til 1-1.

Siden boltrede Højmeskolens Casper Hjortebjerg sig som en ål i vandet på højrekanten. Han virkede nu skadesfri og sendte flere farlige afleveringer ind til sine angrebskammerater i løbet af halvlegen. På en af disse scorede så målmand/målmager Jeppe Frandsen i det 17. minut.

Med til historien hører, at Casper før kampen meddelte sin træner Ulas Kilic, at han ikke kunne spille på grund af problemer med sit venstre ben. Men det lykkedes tilsyneladende at få ham gjort kampklar til en rigtig god anden halvleg.

I allersidste minut var han på spil igen og spillede den hyperfarlige Mass Sise fri til scoring. 3-1, og Højmeskolen er nu nærmere slutkampene på Fyn.

Mass Sise har med det afgørende mål nu scoret i alle skolens kampe, og det er blevet til seks mål i alt. Blandt andet scorede han to mål i holdets første kamp.

Det var en flok glade spillere, der sikrede sig en plads i 5. runde. Foto: Palle Rhode
Det var en flok glade spillere, der sikrede sig en plads i 5. runde. Foto: Palle Rhode

TV: Chokstart grundlagde triumf

Homogent hold
Højmeskolen består af et meget homogent hold uden svage punkter. Der arbejdes hårdt for sagen, og denne gang var det især bagerste mand og anfører William Pedersen, der gik forrest som den rette anfører. Fortjent fidusbamse til ham.

Pårup Skole 2 var som nævnt også et stærkt hold og også med en meget stærk bagerste mand i Oliver Busk. Selvom han og holdet var lidt ophidsede over det gule kort i slutningen af første halvleg, fortjente han fidusbamsen for en rigtig god kamp.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Højmeskolen - Pårup Skole 2, 3-1

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
William Pedersen, Højmeskolen
Oliver Busk, Pårup Skole 2

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Nikolaj Kaufmann, Pårup Skole 2

Også Nikolaj Kaufmann gjorde det rigtig godt på midtbanen, og med en god og fair indsats af ham gik fairplay håndklædet til ham.

Tillykke til Højmeskolen. Det bliver spændende at se, hvor langt det rækker for dette stærke, homogene mandskab. De er nu videre til 5. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.