Fysikken blev afgørende

Lukkede af for målscorer: Gæsterne sørgede for at holde farlige Nicoline Storgaard fra scoringer

Det var en tæt kamp, hvor fysikken blev afgørende. Foto: Palle Rhode
Det var en tæt kamp, hvor fysikken blev afgørende. Foto: Palle Rhode

Kampen i 5. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold mellem Lillebæltskolen og Erritsø Fællesskole afdeling Bygaden blev i høj grad spændende.

På forhånd anså gæsternes holdleder Carsten, at Lillebæltskolen var favoritter. Men som det siges: Bolden er rund, og alt kan ske i fodbold.

Se kampfakta her.

TV: Målfattigt opgør

Fysikken var afgørende
Lillebæltskolens små, hurtige piger startede godt nok bedst i den meget kraftige vind. En kraftig vind, som gjorde det svært for pigerne at styre bolden. Således kom meget af spillet til at foregå på midten af banen. Af og til så det næsten ud som om, at holdene bestod af 20 midtbanespillere.

Der skulle faktisk gå 18 minutter, før det første hjørnespark blev en realitet. Typisk for kampen, var det gæsterne, der med den større fysik fik tilkæmpet sig dette.

Noget af det charmerende ved Ekstra Bladet Skolefodbold er, at spillerne kommer lige fra 9. klasse og flere klassetrin ned. Sådan var det også i denne kamp. Udeholdet havde hovedsageligt spillere med fra 9. klasse, og Lillebæltskolen havde et stort flertal af spillere fra 7. klasse.

I den stærke blæst fik fysikken en del betydning. Udeholdet fik efterhånden presset spillet ned på Lillebæltskolens banehalvdel. Således stod Mathilde Bøgstrup pludselig fri i Lillebæltskolens straffesparksfelt. Hun fik prikket bolden forbi Cille Bjergmann i hjemmeholdets mål. 1-0 til Erritsø Fællesskole afdeling Bygaden.

Det var også gæsternes fysik, der blev afgørende i kampen mod Fælleshåbsskolen. Her vandt de 3-1 i deres mest målrige opgør.

Lillebæltskolen kløede dog på. Især Nicoline Storgaard var yderst farlig med hurtige løb op ad banen. Men de fysisk stærke spillere fra udeholdet red stormen af inden pausen. Nicoline har vist sig at være meget farlig foran mål. Hun scorede blandt andet hele otte mål i kampen mod Brenderup og Omegns Realskole.

Gæsterne jublede, efter de var gået videre til pigernes kredssemifinale på Fyn. Foto: Palle Rhode
Gæsterne jublede, efter de var gået videre til pigernes kredssemifinale på Fyn. Foto: Palle Rhode
 
TV: Slukkede håbet

Tegner godt for fremtiden
Pausesnakken hos udeholdet gik næsten udelukkende på, hvordan man i anden halvleg skulle passe på Nicoline Storgaard. Nicoline lå nemlig nummer fire på pigernes topscorerliste med 13 mål inden kampen.

Ved tæt opdækning af hende lykkedes det at holde nullet.  Især også ved stærkt spil af målmand Anne-Maj Nikolajsen. En rigtig god målmand, som må tillægges hovedparten af skylden for, at Lillebæltskolen ikke fik scoret på adskillige store chancer. Anne-Maj har også tidligere været kampafgørende. Blandt andet i kampen i 4. runde, hvor de vandt 1-0 mod Glamsbjergskolen.

Da dommeren blæste kampen af, kunne gæsterne juble over sejren på 1-0 og adgang til pigernes kredssemifinale på Fyn. Det er hele tredje gang i denne sæson, at Erritsø Fællesskole afdeling Bygaden har vundet 1-0, hvilket også skete i pigernes seneste kamp.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Lillebæltskolen - Erritsø Fællesskole afdeling Bygaden, 0-1

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Emma Bundgaard, Lillebæltskolen
Emma Wetche, Erritsø Fællesskole afdeling Bygaden

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Mathilde Hauerslev, Lillebæltskolen

Men Lillebæltskolens mange spillere fra 7. klasse havde stor ære af kampen og skabte flest chancer mod de fysisk stærkere spillere.

Det var da også to piger fra 7. klasse, der fik lukket af for yderligere scoringer. Især Emma Bundgaard fik stoppet mange tilløb til farlige angreb. Mathilde Hauerslev lå næsten på samme niveau og leverede en flot indsats.

Hos gæsterne skilte anfører Emma Wetche sig ud, ved på ægte anførervis at styre spillet med fornuft og overblik.

Erritsø Fællesskole afdeling Bygaden er altså videre til en spændende kamp i næste runde, og Lillebæltskolen må rent fodboldmæssigt gå på vinterferie. Men med alle de unge talentfulde spillere på holdet, går de en lys fremtid i møde.