Generalen ledte tropperne i finalen

Fight: Anfører Sille Fuhlendorff gik forrest i semifinalen

Sille Fuhlendorff har konstant lyd på. Foto: Henrik Schou
Sille Fuhlendorff har konstant lyd på. Foto: Henrik Schou

KOLDING (Ekstra Bladet): Man ser af og til, at en anfører på et hold i en skoleturnering ’bare’ er den bedste spiller på holdet, som træneren har valgt at sætte det skriggule anførerbind på armen af.

Heldigvis ser man også, at anførerne påtager sig det ansvar som indpisker, optimist og leder, som hvervet skal bære med sig.

Men det er trods alt ikke ofte, man finder en anfører i samme kaliber som Sille Fuhlendorff fra Brændkjærskolen. Som en ægte general i krig gik hun fra første fløjt forrest, da pigerne fra Kolding fightede sig vej til finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold med en fuldt fortjent 2-1 over Muldbjergskolen fra Hjørring.

Sille Fuhlendorff råbte, skreg og dirigerede sine tropper med en sådan indlevelse og gejst, at man ikke kunne undgå at tænke, hun gav sine holdkammerater og sig selv de sidste to procent, som det krævede at køre sejren hjem i slutminutterne, da nordjyderne for alvor pressede på for en udligning.

- Vi vidste, det ville blive en meget lige kamp, og vi havde aftalt, at vi alle sammen skulle være villige til at give vores højre arm for at vinde. Vi har haft to tætte kampe i kvart- og kredsfinalen, så vi vidste, hvad der skulle til, og jeg er stolt over det, som vi leverede for at vinde i dag (mandag, red.), sagde Sille Fuhlendorff og forklarede, at der var en ekstra årsag til, at hun og holdkammeraterne skruede op for kampgejsten fra første fløjt.

- Vi kunne høre på Muldbjergskolens træner, at de ikke var særlig oplagte under opvarmningen. Han gik og råbte, at de skulle komme i gang og komme op i gear. Derfor aftalte vi, at det var vores store chance at presse på for fuld smadder i første halvleg, og det virkede, sagde Kolding-pigernes verbale kraftværk.

Fuld fokus fra anføreren. Foto: Henrik Schou
Fuld fokus fra anføreren. Foto: Henrik Schou

TV: 'Jeg kunne ikke fatte det'

Heftigt pres
Ja, taktikken lykkedes til fulde. Muldbjergskolen havde ikke været under pres i turneringen hidtil, og man kunne se på pigerne fra Hjørring, at de blev rådvilde, hver eneste gang, der sad en grøn Brændkjær-spiller i haserne på dem og lukkede ned for alle spilmuligheder.

Derfor blev presset a la Zorniger i Brøndby vekslet til et spilovertag på midten, hvor Sille Fuhlendorff og Ajla Julardzija styrede løjerne fuldstændigt. De to midtbanespillere, hvoraf Sille er den offensivt orienterede, lå hele tiden og støbte kuglerne til de angreb, der bølgede frem mod Hjørring-målet.

Ajla Julardzija bragte hjemmeholdet foran efter otte minutters spil på et tordendrøn. Og bedst som man troede, det ikke kunne blive meget flottere, så slaskede Freja Kristensen bolden ind over landsholdsmålmand Laura Jensen fra 35 meters afstand fire minutter inden pausen.

- Det var virkelig flotte mål, som Ajla og Freja lavede. Det kunne jeg ikke have gjort meget bedre selv, lød det med et smil fra Sille Fuhlendorff, der ellers scorede to mål i kvartfinalen, hvoraf det sidste blev braget ind med en sådan kraft fra 30 meter, at det var et mirakel, nettet holdt oppe i højre hjørne.

Galleri: Brændkjærskolen - Muldbjergskolen

Ved at løbe tør før kræfter
De to fantastiske mål i semifinalen mod Muldbjergskolen fik dog ikke koldingenserne til at slippe foden fra gaspedalen. Nej, der blev knoklet på så længe, der var kræfter på lager. De varede indtil ti minutter inde i anden halvleg. Herfra forsøgte Muldbjergskolen et comeback, men sejren kom hjem på rå vilje og fight.

- Vi var trætte i anden halvleg. Det var jeg også selv. Jeg havde spillet kamp for min klub både lørdag og søndag, så jeg havde heller ikke så meget energi til slut. Men vi fik en fed opbakning her på hjemmebanen, og så ville vi bare i finalen i Odense. Det bliver så fed en oplevelse for hele holdet, sagde Sille Fuhlendorff, der i 6. klasse nåede frem til kredsfinalen med sin tidligere skole.

- Det er noget særligt at repræsentere sin skole, og det kan godt være, der kommer kriller i maven inden finalen. Der er mediedækning og opmærksomheden er stor, så det kan være, der er nogen, der får lidt præstationsangst. Men jeg vil sige til mine holdkammerater, at de bare skal nyde oplevelsen og have det sjovt, sagde den 16-årige Kolding Q-spiller, der til daglig spiller med den ældre årgang i U18.

Sille Fuhlendorff har stor betydning for holdet. Foto: Henrik Schou
Sille Fuhlendorff har stor betydning for holdet. Foto: Henrik Schou

Her spilles finalerne

Har lovet at snuppe handskerne igen
Semifinalen blev ellers også en historie om mangler på Brændkjærskolens hold. Ikke nok med at Kolding-pigerne manglede U16-landsholdets førsteangriber, Sofie Hornemann, som ikke måtte spille pga. landsholdssamling de to følgende dage. Men Brændkjærskolen har heller ikke nogen målmand på holdkortet – en mangel, der normalt viser sig kostbar.

Men afløserne løste deres opgaver flot. Særligt den normale markspiller, der måtte trække i målmandshandskerne, Emilie Billing, fik ros af sin anfører efter sejren.

- Selvfølgelig manglede vi Sofie Hornemann, for hun kunne have givet noget ro på bolden, da vi kom under pres i anden halvleg. Men sådan var det, og Mie (Schelde, red.) gjorde det godt oppe foran.

- Men jeg er mest imponeret over Emilie, som vi har haft mange diskussioner med, fordi hun egentlig ikke har lyst til at stå på mål. Hun havde nogle vigtige redninger, og så er hun god med fødderne oven i købet. Nu har hun lovet, at hun tager finalen i kassen også, grinede Sille Fuhlendorff.

Generalen leder sit hold ind til finalen på Odense Stadion torsdag 26. april.

Hør Sille fortælle om forventningerne til finalen: