Hurtig basse

Tæt opgør: Udeholdet fik bolden i nettet fra start og lagde linjen for udfaldet

Danehof-drengene sparkede bolden i kassen efter et minut. (Foto: Carsten Lausten)
Danehof-drengene sparkede bolden i kassen efter et minut. (Foto: Carsten Lausten)

I de første 10 minutter af kampen imellem 4kløverskolen-Ørbæk og Danehofskolen fra Nyborg virkede det som om, at førstnævnte ikke var klar. De kunne ikke ramme hinanden med afleveringerne, de glemte at dække op og værst af alt, de fik ikke sparket bolden væk. Det udnyttede Danehof prompte efter godt et minut. Bolden fik lov til at danse rundt i feltet, den havnede hos William Stilund, der sikkert satte den i kassen.

Trods spilovertag blev det ikke til flere mål i starten. Efter de 10 minutter virkede det som om, 4kløver-drengene begyndte at vågne op. De begyndte at holde i bolden og blev bedre til at udnytte, at de fysisk var stærkere end deres modstandere. De store chancer blev det imidlertid ikke til.

Se kampfakta her.

David mod Goliat

Hjemmeholdet tog overtaget
Et par tåbelige gule kort til Danehof forstærkede tendensen. 4kløver-holdet fik i en kort periode lov til at spille 11 mod ni og frem mod pausen sad de totalt på kampen. Efter 25 minutter kom chancen. Viktor Bergholdt-Damgaard blev spillet fri, men Andreas Søndergaard var hurtigt ude af målet og fik reddet forsøget, og mere blev det ikke til før pausen.

4kløver-holdet kom godt ud til anden halvleg. (Foto: Carsten Lausten)
4kløver-holdet kom godt ud til anden halvleg. (Foto: Carsten Lausten)
 

Danehof startede også anden halvleg i undertal, men kom igen godt fra start og fik kreeret en god mulighed. Derefter overtog 4kløver-holdet igen initiativet. Man skiftede Simon Rasmussen på banen, og det var en god idé.

'Kløverne' knuste modstanden

Efter otte minutter erobrede han bolden midt på banen og driblede fremad med den. Da ingen gik til ham klappede han til den fra 30 meter til 1-1. Bolden sad helt oppe i det ene målhjørne.

Frem og tilbage
Derefter stod kampen og balancerede. Der var lidt mere bold i Danehof-drengene, mens der var mest fysik i 4kløver-holdet. Efter 48 minutter slap Danehofs Begir Demirovic og William Stilund igennem, og sidstnævnte scorede, men målet blev annulleret for offside.

Straffeafgørelsen kom nærmere. Fire minutter før tid måtte 4kløvers forsvarsklippe Mathias Horsevad udgå med en forstrækning efter en glidende takling, og det blev reelt kampafgørende. Minuttet efter var forsvaret nemlig ikke på plads, da Danehofs midtbanemotor Louis Larsen kronede en flot kamp med det afgørende mål. Han blev spillet fri, træk ind i feltet og placerede sikkert bolden i kassen. Kampen endte derfor med en 2-1 sejr til Danehofskolen.

De tre glade prisvindere. (Foto: Carsten Lausten)
De tre glade prisvindere. (Foto: Carsten Lausten)
 

Louis fortalte efter kampen, at han til dagligt spiller på OBs U17 hold.

— Jeg glæder mig til næste runde. Vi skal møde Kerteminde Byskole. Jeg kender nogle af dem og de er gode, lød meldingen fra den glade målscorer.