Keeper stjal showet

Slået knebent: Værter måtte bøje sig efter straffe

Vinding Skole, der scorer på straffespark. Foto: Niels Kjestrup
Vinding Skole, der scorer på straffespark. Foto: Niels Kjestrup

Det blev en brandkamp mellem Mølholm Skole og Vinding Skole, og da størstedelen af spillerne spiller sammen på Vindings fodboldhold til daglig, var der også ære på spil i fredagens kamp i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Se kampfakta her.

De to mandskaber stod godt til hinanden, og som spillet skred frem, kunne det gå begge veje.

Kampen startede i højt tempo, og Vinding Skole havde flere gode angreb, der dog endte uden scoringer. Samtidig havde Mølholm Skole en dygtig målmand og et godt forsvar, som forhindrede gæsterne i at komme foran. Det blev i stedet Mølholm Skole, som fik nettet først, da Mathias Sørensen gjorde det til 1-0. Det var også resultatet, da mandskaberne gik til pausen.

I pausen blev der givet gode råd, og Mølholm Skoles træner var optimistisk og roste spillerne, som nu havde fordel af medvinden. De skulle passe på, at forsvaret ikke stod for dybt.

Vinding Skole drøfter taktikken i halvlegen. Foto: Niels Kjestrup
Vinding Skole drøfter taktikken i halvlegen. Foto: Niels Kjestrup

TV: Obelen blev stoppet

Udligning
Anden halvleg startede også i højt tempo. Vinding Skole erobrede hurtigt bolden, og der skulle kun gå to minutter, før gæsternes Peter Rosenkrantz bragte balance i regnskabet.

Derefter blev bolden givet op, og Peter Rosenkrantz spillede sig igen op til målet, men denne gang reddede målmanden situationen. Fem minutter senere var Peter Rosenkrantz dog på pletten igen, og denne gang bragte han gæsterne foran 2-1.

Kampen bølgede nu frem og tilbage med masser af chancer til Vinding Skole, men Vinding Skole fik ikke udnyttet deres chancer. Det blev i stedet Mathias Sørensen, der lavede sit andet mål og fik udlignet til 2-2 i det 47. minut.

TV: Lykke-show i målfest

Afgørelsens time
Derefter havde begge mandskaber flere chancer at gøre godt med, men flere scoringer blev det ikke til, så opgøret måtte afgøres fra den berygtede straffesparksplet, hvor hjerter knuses, og drenge bliver til mænd.

Spillerne blev udtaget, og begge hold scorede på deres tre første spark. Efterfølgende brændte holdene et spark hver, hvorefter gæsternes keeper, Lukas Døssing, snuppede det sidste spark fra Mølholm Skole. Dermed tog Vinding Skole sejren og er således videre til fjerde runde i Ekstra Bladet Skolefodbold, hvor Kirkebakkeskolen venter.

Trætte prisvindere efter dagens kamp, hvor Vinding Skole løb med sejren. Foto: Niels Kjestrup
Trætte prisvindere efter dagens kamp, hvor Vinding Skole løb med sejren. Foto: Niels Kjestrup

KAMPFAKTA:

Resultat:
Mølholm Skole - Vinding Skole, 5-6 (efter straffe)

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Mathias Sørensen, Mølholm Skole
Peter Rosenkrantz, Vinding Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Frederik Iversen, Mølholm Skole