Klarede sig uden profil

Videre: Spillede sig videre til tredje runde uden en af holdets store profiler

Højme-pigerne klarede sig uden en af deres største profiler og er videre til tredje runde. (Foto: Carsten Lausten)
Højme-pigerne klarede sig uden en af deres største profiler og er videre til tredje runde. (Foto: Carsten Lausten)

Højmeskolen og Rasmus Rask Skolen er naboskoler. Dagens lokalopgør havde også trukket den lokale ugeavis med reporter og fotograf af huse, for at følge pigernes opgør. Begge hold havde vundet stort i første runde, men Rasmus Rask-træner Jesper tvivlede lidt på sit holds evner inden kampen:

— Højme har mange, der spiller til dagligt. Det bliver forskellen.

Se kampfakta her

Højme var svækket inden kampen, da holdets helt store profil i det første opgør, Ida Kronlund, har brækket benet.

Den lokale avis var klar til kampen. (Foto: Carsten Lausten)
Den lokale avis var klar til kampen. (Foto: Carsten Lausten)
 

Styrede begivenhederne
Det kunne man imidlertid ikke se var noget handikap. Angrebene rullede af sted fra første fløjt og allerede efter fire minutter gav det uddeling. En bold i feltet fik forsvaret ikke væk, og så kom Sophie Poulsen og hakkede den ind.

Højme styrede kampen, men Rasmus Rask, anført af Signe Demant, forsøgte mere og mere at angribe. De kom længere frem på banen.  Efter 17 minutter var det tæt på udligningen. Højmes målmand Freya Rendbæk løb ud af sit mål for at sparke bolden væk og ramte den skævt. Den røg ud i fødderne på Signe Demant, der fra straffesparksfeltets hjørne skød lige ved siden af. Den skulle have været der, for straffen faldt prompte i den anden ende.

Se også: Mestrenes lærling tryllede

Se også: Jeppe Måltyv

Josefine Lund blev sendt af sted og hun bankede den sikkert i kassen til 2-0. Frem til pausen fortsatte Højme med at dominere, men den sidste aflevering manglede kvalitet. Ellers blev forsøgene snuppet af Rasmus Rasks gode målmand Camilla Hansen.

— Jeg har aldrig prøvet at stå på mål før, fortalte Camilla efter kampen.

Men det var nu ikke til at se, for hun havde flere gode redninger.

I pausen fokuserede Rasmus Rask i at stå rigtigt for at lukke ned for Højmes spil. Højme fokuserede på at bolden skulle spilles noget mere, så de kunne undgå at komme ind i de mange nærkampe med modstanderen.

Pausesnak hos Rasmus Rask-pigerne. (Foto: Carsten Lausten)
Pausesnak hos Rasmus Rask-pigerne. (Foto: Carsten Lausten)

Se også: TV: Lige ved og næsten

Anden halvleg blev meget lige med flere gode chancer til begge hold. Ikke mindst Rasmus Rask havde fortjent at få et trøstemål med hjem for deres fight og den pæne buket af gode chancer, de fik skabt efter pausen. I den anden ende var Josefine Lund hele tiden en trussel og hun skylder et mål eller to til den næste kamp.

Højmeskolen videre til tredje runde. Det er fire år siden de kom så langt sidst.

1 af 3 Klar til kamp. (Foto: Carsten Lausten)
2 af 3 De tre prisvindere. (Foto: Carsten Lausten)
3 af 3 Højme-pigerne klarede sig uden en af deres største profiler og er videre til tredje runde. (Foto: Carsten Lausten)