Levede op til forventningerne

Cruise control: Spillede sig sikkert videre

Der var trængsel foran gæsternes mål, og hjemmeholdet styrede kampen. Foto: Palle Rhode
Der var trængsel foran gæsternes mål, og hjemmeholdet styrede kampen. Foto: Palle Rhode

Kampen mellem Nymarkskolen, Svendborg og Nyborg Friskole fremstod som en kvartfinale i kreds Fyn – drenge. På forhånd regnede Nyborg Friskole sig selv som ”underdogs” i forhold til den traditionelt stærke Svendborg-skole som denne dag var på hjemmebane på Boldklubben Stjernens flotte anlæg i Svendborg.

Nyborg Friskoles lærer/træner Dan Nielsen gjorde, hvad han kunne for at indgyde sine spillere tro på sig selv: 

- Lad være med at lægge jer ned på forhånd, sagde han til sine spillere før kampen.

Se kampfakta her.

Kæmpede til det sidste

Svære forhold
Kampen blev spillet i en meget stærk blæst på langs ad banen, og Nymarkskolens anfører Toke Amtrup valgte vinden i ryggen i første halvleg efter at have vundet lodtrækningen før kampen. Og det skal medgives spillerne fra Nymarkskolen, at de havde bolden meget i første halvleg og lagde et tungt pres på Nyborg Friskole.

Men allerede efter to minutters spil var Nyborg Friskole på chok-mission i Nymarkskolens straffesparkfelt, da Simon Bærholm pludselig befandt sig helt fri 14-15 meter fra mål, men målmand August Hoffmand fik afværget til alt held for favoritterne fra Nymarkskolen.

Derefter pegede pilen mest i retning af en hjemmesejr. Især da Simon Bærholm midtvejs i halvlegen måtte udgå med et vrid i den ene fod.

Direkte adspurgt om muligheden for igen at komme på banen, mente en meget skuffet Simon, at det var umuligt.

- Og jeg har en meget vigtig håndboldkamp på fredag, så det går desværre nok ikke at genoptage kampen, lød det fra Simon.

Og ganske rigtigt. Simon blev ikke klar igen.

Gæsternes træner forsøgte at peppe sine spillere op før kampen. Foto: Palle Rhode
Gæsternes træner forsøgte at peppe sine spillere op før kampen. Foto: Palle Rhode

TV: Holdt nullet igen

Fik hul på bylden
Nymarkskolen førte det ene angreb efter det andet mod Nyborg Friskoles mål, hvis målmand Hans Erik Larsen tog rigtig godt fra. Efter ti minutters spil måtte han dog kapitulere, da en lang aflevering henover forsvaret blev løbet op af Nymarkskolens 'Gabi' Gabriel Nilsson. Et stykke ude i højre side sparkede han fladt og hårdt bolden forbi Hans Erik. 1-0 til Nymarkskolen.

Resten af halvlegen var et stort pres mod gæsternes. Men som det ofte ses, var det svært for holdet med stærk medvind at styre bolden i den kraftige blæst. Så stillingen forblev 1-0 ved pausen.

I pausesnakken lød der anerkendende ord fra Nyborg Friskoles lærer Dan Nielsen, men endnu engang lød det:

- Vi giver ikke op frivilligt.

Og den ros skal Nyborg-spillerne have. De spillede og kæmpede deres chance. Men da Alton Berisha midt i halvlegen fik en aflevering som nærmest var et lob henover forsvaret, levnede han ikke målmand Hans Erik en chance og sparkede endnu en hård og flad bold i nettet udenfor målmandens rækkevidde.

Gabriel Nilsson gør det her til 1-0 for Nymarkskolen. Foto: Palle Rhode
Gabriel Nilsson gør det her til 1-0 for Nymarkskolen. Foto: Palle Rhode

Afgjort på fire minutter

Fortjent sejr
2-0 og således sluttede kampen. Helt fortjent sejr til favoritterne fra Nymarkskolen som har et meget stærkt hold.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Nymarkskolen, Svendborg - Nyborg Friskole, 2-0

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Alton Berisha, Nymarkskolen, Svendborg
Halfdan Nyrop, Nyborg Friskole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Jacob Lund, Nyborg Friskole


Men stor ros til Nyborg Friskole der aldrig før er nået så langt i Ekstra Bladet Skolefodbold. De anerkendte i øvrigt fuldt ud Nymarkskolens sejr.

Fidusbamsen gik på Nyborg Friskoles hold til Halfdan Nyrop, der på venstrebacken gjorde en eminent indsats for at holde modstanderne fra fadet. Ligesom en fair spillende Jacob Lund også gjorde og for sin indsats fik fairplay-håndklædet.

Hos vinderne fra Nymarkskolen er der så mange gode spillere, at det efterhånden er svært at finde fortjente fidusbamsevindere. Men i denne kamp ingen tvivl. Alton Berisha spillede en fremragende kamp som ovenikøbet blev krydret med en scoring. Fortjent fidusbamse til Alton.

To stærke hold afgør, hvem der skal op imod Nymarkskolen i semifinalen på Fyn. Det bliver enten Højmeskolen eller Hunderupskolen.