Lige ved og næsten

Intenst til sidst: Med to minutter tilbage blev det for alvor spændende

Philip Jørgensen scorede til 2-0 for gæsterne. Foto: Lars Pedersen
Philip Jørgensen scorede til 2-0 for gæsterne. Foto: Lars Pedersen

Slettenskole fra Otterup hjemme imod Ubberud Skole i 3. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Slettenskole havde med besvær sendt Kystskolen ud med 2-1 i 2. runde efter en scoring i kampens sidste minutter, mens Ubberud Skole kom med en frisk 3-0 sejr over Havrehedsskolen i bagagen.

Se kampfakta her.

Luskede med frem

Hurtigt mål
Det stod hurtigt klart, at de to hold stod godt til hinanden både fysisk og spillemæssigt. For kampen igennem var der tale om en ganske lige affære. Det var udeholdet fra Ubberud Skole, der kom først på måltavlen. Christoffer Rasmussen scorede på et frispark fra 25 meters afstand, omend han fik unødig god hjælp af Emil Hansen i hjemmeholdets mål. På dette tidspunkt var der blot spillet seks minutter af kampen.

Slettenskolen lod sig ikke slå ud af det tidlige føringsmål til gæsterne, og i kampens ottende minut kunne Frederik Rasmussen med lidt held have stået for udligningen. Men Rolf Skjold i Ubberud Skoles mål dykkede flot ned i skuddet og afværgede i denne omgang.

Den store forskel på de to hold i første halvleg var, at Ubberud Skole var utroligt træfsikre i forhold til antallet af målchancer. Slettenskolen manglede alt for ofte lige at sætte de afgørende pasninger sammen for at gøre de to angribere Jannik Vinther og Sebastian Vollerup rigtig målfarlige.

TV: Opskriften på succes

Sikker føring
I kampens 17. minut kom Ubberud så på 2-0, da Philip Jørgensen sikkert udnyttede en perfekt spilning i dybden fra Jonas Ramhøj. Ubberud Skoles Philip Jørgensen var med sin gode fysik og hurtighed en konstant trussel for Slettenskoles forsvar. Han viste sig også som en trussel i holdets første kamp, hvor han også scorede.

Jonas Ramhøj stod for kampens flotteste scoring efter 25 minutters spil, da han fra kanten af straffesparksfeltet flot lagde bolden over i det lange hjørne uden chance for Emil Hansen. Udeholdets spillere kunne gå til pause med en solid 3-0-føring.

Det var da også umiddelbart svært at forestille sig, at Slettenskole skulle kunne overliste gæsternes forsvar med Joachim Brink som en sikker dirigent minimum tre gange i første halvleg.

Havde man som tilskuer forventet en offensiv satsning fra Slettenskole straks fra anden halvlegs start, så blev man lidt overrasket. For holdets trænere valgte at bibeholde taktikken med to angribere.

Selvom Slettenskole var mest på bolden i anden halvleg, så burde Ubberud Skole have bragt sig yderligere foran i første halvdel af anden halvleg. Men pludselig var skarpheden fra første halvleg helt væk.

Christoffer Søncksen og Emil Hansen fra hjemmeholdet spillede begge en flot kamp. Foto: Lars Pedersen
Christoffer Søncksen og Emil Hansen fra hjemmeholdet spillede begge en flot kamp. Foto: Lars Pedersen
 
TV: Ny fisk på krogen

Bragte spænding i opgøret
Med et kvarter tilbage af kampen valgte Slettenskoles trænerduo endelig at sætte Jannik Vinther på banen igen og dermed spille med tre angribere. Det resulterede i, at spillet blev presset op mod Ubberud Skoles mål. Men udover en længere række af hjørnespark, så skete der ikke rigtigt noget.

Slettenskole skulle have lidt hjælp af udeholdet for at få scoret. En forsvarsspiller begik helt unødvendigt straffespark med seks minutter tilbage af kampen, og så kunne Fayeq Noori reducere til 3-1.

Scoringen frembragte lidt tumult, da Slettenskole gerne ville have bragt bolden hurtigt op til midten. Værternes Joudi Tammou var lidt for ivrig og fik efterfølgende rødt kort af kampens dommer.

Bagud med 3-1 og en mand i undertal smed Slettenskole alt med frem. Med to minutter tilbage af kampen fik Fayeq Noori reduceret til 3-2 på et flot hovedstød.

Nu havde Slettenskole så to minutter plus dommerens tillægstid til at sikre sig en afgørelse på straffespark. Men når man så vælger at overfuse kampens dommer og modtage en ti minutters straf på sidelinjen, så gør man det unægtelig svært for sine holdkammerater. I en favorabel 11 mod 9 position red Ubberud Skole stormen af.

De er dermed klar til 4. runde via en 3-2 sejr. I næste runde venter Ejby Skole.   

KAMPFAKTA:

Resultat:
Slettenskole - Ubberud Skole, 2-3

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Oliver Nielsen, Slettenskole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Christoffer Søncksen, Slettenskole