Lystige løjer

Målfesten sat i gang: Der faldt ti mål i den ordinære spilletid, men det var ikke nok

Nynne Holmgård troede på sejr og fik i sidste ende ret. (Foto: Lars Pedersen)
Nynne Holmgård troede på sejr og fik i sidste ende ret. (Foto: Lars Pedersen)

Pigerne fra Skt. Klemensskolen skulle i kampen mod Odense Friskole forsøge at revanchere drengenes tidlige exit fra turneringen fra tidligere på dagen. En opgave, som virkede lidt uoverkommelig på forhånd, da holdet kun råder over ganske få reelle klubspillere. Ikke mindst holdets anfører Nynne Holmgård troede på chancen for avancement, om end hun vidste det ville blive svært.

Odense Friskoles piger kom da også flyvende ud af starthullerne. De truede i kampens indledning med at løbe Skt. Klemens-pigerne totalt over ende. Dommerens ur havde kun snurret i to minutter, da Friskolens helt store profil Freja Adelgaard scorede til 1-0 efter lidt klumpspil i forbindelse med et hjørnespark.

Se kampfakta her.

Målrig affære

Anna Broe spillede en flot kamp for hjemmeholdet. (Foto: Lars Pedersen)
Anna Broe spillede en flot kamp for hjemmeholdet. (Foto: Lars Pedersen)
 

Kom hurtigt igen
I minutterne efter føringsmålet havde Friskolen flere store chancer for at bringe sig yderligere foran, men skarpheden manglede i de afgørende situationer. Det var derfor lidt imod spil og chancer, at Nynne Holmgård efter 10 minutters spil kunne overspurte Friskolens forsvar og score til 1-1 for Skt. Klemens.

Freja Adelgaard var en af sit holds bedste. (Foto: Lars Pedersen)
Freja Adelgaard var en af sit holds bedste. (Foto: Lars Pedersen)
 

Efter et kvarters spil var det så Freja Adelgaards tur til nærmest at spadsere sig igennem hjemmeholdets forsvar og score til 2-1 til Friskolen. Da Asta Andreasen minuttet senere elegant sparkede bolden i kassen til 3-1 til Friskolen, så begravede de fleste hjemmeholdets chancer for at komme tilbage i kampen. Friskolen var stadig meget spilstyrende, men man måtte hele tiden holde et vågent øje med Nynne Holmgård. Det glemte man i det 20. minut, hvor hun overspurtede forsvaret og sparkede bolden ind bag en chanceløs Frida Møller Jacobsen i Friskolens mål til stillingen 2-3.

Optimismen dalede

Fortsatte med at være tæt
I første halvlegs sidste minutter fik Skt. Klemensskolen så mulighed for at udligne på straffespark, men Anna Broe misbrugte det store tilbud på en flot reagerende målmand. Således endte første halvleg med en 3-2 føring til Friskolen.

Odense Friskole kom bedst ud til anden halvleg, men misbrugte nogle meget store chancer, og derfor var det ikke overraskende Skt. Klemensskolen, der slog kontra ved Nynne Holmgård og udlignede til 3-3 efter 40 minutters spil.

Herefter faldt målene i en lind strøm fordelt med to til hvert hold, og stillingen i den ordinære kamp endte således med 5-5. De to hold var nu tvunget ud i en straffesparksafgørelse.

Anna Broe scorede på Skt. Klemensskolens første straffespark og lagde dermed pres på Friskolens skytter. Da Maria Gaard skulle sparke Skt. Klemensskolens femte spark i konkurrencen, så var stillingen 3-2. Da hun sikkert sendte bolden i nettet, så blev Friskolens sidste spark overflødigt og Skt. Klemensskolen kunne trække sig ud af kampen med en samlet 9-7 sejr.

Målmand Maria Gaard afgjorde kampen med det sidste straffespark. (Foto: Lars Pedersen)
Målmand Maria Gaard afgjorde kampen med det sidste straffespark. (Foto: Lars Pedersen)