Obel kørte cruise control

Målnæse: Mathilde Obel har scoret alle holdets syv mål i de to første runder

Det var en velspillet kamp med gode mål. Foto: Jens Ole LS
Det var en velspillet kamp med gode mål. Foto: Jens Ole LS

Mens drengene fra både Ødsted Skole og Petersmindeskolen måtte kapitulere efter første runde, så kunne de to skolers piger bryste sig af, at de var nået frem til anden runde af turneringen. De skulle nu dyste mod hinanden om at gå videre til tredje runde.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Obel kørte sejren i hus

Forhåbningsfulde
Inden kick-off udtalte de to holds anførere om deres forventninger til kampen.

- Vi skulle gerne vinde i dag, for så kan vi igen få et dejligt afbræk i hverdagen, og det vil helt sikkert styrke læringen, sagde Petersmindeskolens anfører Josefine D.

Hjemmeholdets anfører Mathilde Obel var tre-måls-skytte i første kamp.

- Jeg håber selvfølgelig, at jeg også i dag kan score nogle mål, og at vi dermed kan vinde, sagde hun inden kampen.

Og håbet blev til virkelighed.

Se også: Kørte sejren hjem

Pres fra start
Gæsterne startede med et voldsomt pres mod hjemmeholdets mål, og havde allerede i det 3. minut en meget stor chance, men bolden blev sendt over målet.

Herefter bølgede spillet frem og tilbage fra den ene banehalvdel til den anden.

Og midt i halvlegen tog hjemmeholdets Mathilde Obel så fat. Hun vandt en tackling lidt uden for feltet, og hurtigt trak hun sig fri. Hun scorede det første af sine fire mål. To af gæsternes forsvarsspillere forsøgte forgæves at redde på målstregen.

Stille og roligt overtog værterne mere og mere af spillet, og her lagde man især mærke til holdets to frontløbere Mathilde Obel og Mia Gram. Den hurtige Mia havde mange fremstød på fløjen, mens Mathilde hele tiden var farlig inde foran gæsternes mål.

Men et godt kæmpende forsvar holdt halvlegen ud.

Ødsted Skoles forsvar havde da også lidt at se til. Foto: Jens Ole LS
Ødsted Skoles forsvar havde da også lidt at se til. Foto: Jens Ole LS

Se også: Højme hoppede højest

Sikkerheden selv
Anden halvleg var kun fire minutter gammel, da Ødsted Skole fik tilkendt et frispark lidt uden for det kriminelle felt. Og det var selvfølgelig Mathilde, der tog sparket. På vej mod målet ramte bolden meget tilfældigt et par forsvarsspillere inden den gik i nettet.

Tre minutter senere var Mathilde igen på spil. Hun blev spillet fri i straffesparksfeltet, og en sådan chance skal man ikke give Mathilde. For i en sådan situation er hun sikkerheden selv. Mathilde kunne ikke nøjes med et hattrick, for midt i halvlegen scorede hun sit og holdets fjerde mål. I to kampe har Ødsted Skole derfor scoret syv gange - og alle gange ved Mathilde Obel.

Petersmindeskolens piger kæmpede godt og havde mange gode spillere, der kombinerede pænt på banens midte. Men kom de for tæt på hjemmeholdets mål, så blev de stoppet af et godt forsvar.

Hos gæsterne var det især keeperen Merisa, der markerede sig. Normalt står Merisa ikke på mål, men da deres keeper meldte fra, meldte hun sig frivilligt. Ikke alene havde hun mange gode redninger fra hjemmeholdets farlige angrebsduo, men hun klarede også meget flot et straffespark.

Efter kampen erkendte gæsterne fra Petersmindeskolen, at de havde tabt til et bedre hold, og Ødsted Skole kan nu se frem til tredje runde i Ekstra Bladet Skolefodbold.