Opsang i pausen

God coaching: Træneren gav sit hold en opsang i pausen og de kom ud som forvandlede

Peter måtte se sig passeret en enkelt gang, men kunne også se sit hold snuppe sejren. (Foto: Lars Pedersen)
Peter måtte se sig passeret en enkelt gang, men kunne også se sit hold snuppe sejren. (Foto: Lars Pedersen)

De to nabobyer Munkebo og Kerteminde fra det østfynske, har gennem mange år, via de lokale boldklubber, kæmpet om at være den bedste klub i området. Det var tydeligt, at den tendens også skinnede igennem, da Munkebo Skoles drenge tog imod gæsterne fra Kerteminde Byskole i turneringens første runde. Mange af drengene kender hinanden indbyrdes, og der var absolut ingen af dem, som havde lyst til at tabe til modparten.

Se også: Tre gange Frederik fightede

Opsang i pausen
Første halvleg blev en lidt kedelig og langtrukken affære uden ret mange målchancer. De to hold havde alt for stor respekt for hinanden. Munkebo startede kampen ganske friskt. De kombinerede fint rundt midt på banen, uden at det blev til de store målchancer. Derfor var det, lidt imod spillets fordeling, gæsterne fra Kerteminde, der kom til den første større målchance i kampen, da Oscar Olsen sendte bolden tæt forbi mål efter små 10 minutters spil.

Mike Halstrøm fra Munkebo Skole, der spiller U16 i odenseanske O.K.S, spiller normalt angriber på sit klubhold, men på skoleholdet var han placeret som midtbanespiller. Det var tydeligt at se, at pladsen ikke bekom ham særligt vel. Han fik dog i glimt vist sin farlighed, når han stødte med frem, men det lykkedes ikke at overliste Kertemindes målmand Peter Bergmann i første halvleg.

Mike Halstrøm spillede på en uvant position i kampen. (Foto: Lars Pedersen)
Mike Halstrøm spillede på en uvant position i kampen. (Foto: Lars Pedersen)
 

En halvlegsstilling på 0-0 var derfor helt i tråd med spil og chancer. En stilling som Kertemindes træner var lidt misfornøjet med, for han havde større forventninger, specielt til sine offensive spillere. En lille opsang i pausen til spillerne gjorde tilsyneladende underværker, for det var et lettere forvandlet Kerteminde-hold, der kom ud til anden halvleg.

Se også: Med næb og klør

Due drev gæk
Pludselig flød kombinationerne midt på banen. Allerede to minutter inde i halvlegen, kom Kerteminde Byskole på 1-0. En lang bold blev slået fra sidelinjen. Simon Due overspurtede Munkebo-forsvaret og kunne let passere Jon Sørensen i Munkebos mål.

Nu skulle man tro, at Munkebos forsvar havde lært noget af situationen. Men tre minutter senere udspillede det samme scenarie sig igen. Denne gang blev Simon Due dog stoppet - desværre for Munkebo - på en ureglementeret måde i straffesparksfeltet. Dommeren fløjtede for straffespark. Mathias Olsen skulle sparke, men hans skud endte på den ene opstander, og på riposten sendte Simon Due bolden på overliggeren.

Jon Sørensen holdt i lange perioder sit hold inde i kampen. (Foto: Lars Pedersen)
Jon Sørensen holdt i lange perioder sit hold inde i kampen. (Foto: Lars Pedersen)
 

Kerteminde havde pludselig sat sig på kampen. Kun flere gode redninger fra Jon Sørensen, holdt Munkebo inde i kampen. Når Munkebo endelig var ved at spille sig igennem til chancer, havde Kerteminde en dygtig styrmand i forsvaret ved Mads-Ole Madsen, der kom på tværs, når det begyndte at brænde på.

Se også: Skoleloven sørgede for godt spil

Se også: Lynende løjer

Med knap 10 minutter tilbage af kampen, faldt afgørelsen. Chris-Nicolai Petersen bragte Kerteminde på 2-0 i en situation, hvor Munkebos spillere og ledere forgæves appellerede kraftigt for offside.  Kerteminde havde chancer til udbygning af føringen, men dygtigt målmandsspil og overliggeren stod i vejen. I stedet for kunne Mike Halstrøm i kampens døende sekunder reducere for Munkebo.

Baseret på særligt anden halvleg, var det dog fuldt fortjent, at Kerteminde Byskole kunne trække sig ud af kampen som vindere. De er derfor videre til anden runde.