Overblik: Læs ALT om Nymarkskolen her

Kæmper til det sidste: Spillerne giver den hele armen

Der var stor jubel efter sejren i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Der var stor jubel efter sejren i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou

Frem til kredsfinalen mod Kolding Realskole havde Nymarkskolen fra Svendborg ikke lukket et eneste mål ind.

Det blev der dog lavet om på i kredsfinalen, hvor de vandt 2-1 efter et dramatisk opgør.

Efter kun seks minutter kom de bagud 1-0, og det så længe ud som om, at kampen allerede var afgjort. Efter et par taktiske genistreger i pausen og gennem anden halvleg formåede drengene dog at vende kampen til deres fordel.

Først kom indskiftede Gustav Storm på tavlen, og med kun seks minutter tilbage kunne Oliver Olsson sikre sejren med et stensikkert spark fra straffesparkspletten.

Se også: TV: Svensker afgjorde fremragende kamp

Kæmper om alle bolde
Holdets defensiv har gennem meget af turneringen været deres sande styrke. De går også ind til kvartfinalerne med kun et enkelt mål imod sig.

I forsvaret er det særligt anfører Toke Amtrup, der styrer spillet med hård hånd. I kredsfinalen var der dog episoder, hvor de ikke helt havde styr på Kolding Realskoles hurtige angriber Thais Paulsen. Han kom frem til flere chancer og burde egentlig have lukket kampen før udligningen til 1-1.

Thais og Kolding Realskole viste også, at Nymarkskolens forsvar ikke har det nemt med hurtigt spil langs jorden. De er alle ekstremt høje og har fysikken med sig, så de har det ikke altid lige nemt med de hurtige kombinationer langs jorden.

Fysikken skal modstanderne dog ikke udfordre Nymarkskolen på. For hvis ikke Oliver Olsson har bolden, så står Toke klar lige bag ham. Udover de to er der flere spillere på holdet, der har både højden og fysikken med sig.

Det er ikke smart at udfordre Oliver Olsson i luftrummet. Foto: Henrik Schou
Det er ikke smart at udfordre Oliver Olsson i luftrummet. Foto: Henrik Schou

Toke Amtrup indrømmede da også efter kampen, at han havde spillet sin dårligste kamp i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold. Hvis de formår at spille, som de tidligere har gjort, så vil de kunne skabe problemer for ethvert angreb. Men nu hvor holdene kun bliver bedre, så er der ikke længere råd til ikke at spille op til sit bedste.

Spillerne har dog alle vist, at de er klar til at kæmpe om hver eneste bold. I kredsfinalen lavede de den ene tackling efter den anden, og drengene var frygtløse i duellerne.

Der er samtidig stadig tvivl om målmand August Hoffmands evner. Han har endnu ikke været særlig udfordret, og Thais store chance blev ikke reddet - den blev brændt. Thais skød bolden lige i hænderne på August, og han behøvede ikke at rykke sig en meter.

Drengene er ikke bange for at gå ind i de hårde tacklinger. Foto: Henrik Schou
Drengene er ikke bange for at gå ind i de hårde tacklinger. Foto: Henrik Schou

Se også: Anfører: 'Fuck ja - vi skal i finalen'

Små problemer i angrebet
Der er hele 12 spillere, der har fundet vej til netmaskerne fra Nymarkskolen. I de tidligere kampe har det betydet, at de ikke har været afhængige af en enkelt spiller i angrebet.

Det er Gabriel Nilsson, der er holdets topscorer med ni mål. Han scorede dog seks af disse mål i de to første kampe, hvor modstanden ikke var lige så hård.

I kredsfinalen havde Gabriel det heller ikke nemt, og han kom ikke frem til de store chancer. Det var først, da de i pausen besluttede af spille med to mand på toppen, at de for alvor udgjorde en trussel offensivt.

Hvis Nymarkskolen derfor møder et hold, der har en stærk defensiv, i kvartfinalen, vil de gøre klogt i at spille med flere mand fremme fra start. Ellers kan det være svært for dem at lægge et stort pres på modstanderne.

Oliver Olsson afgjorde kredsfinalen med et forrygende straffespark. Foto: Henrik Schou
Oliver Olsson afgjorde kredsfinalen med et forrygende straffespark. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Storm skabte spænding

Sultne efter mere
Det er tredje sæson i streg, at Nymarkskolen har været i kredsfinalen. Det er dog først i denne sæson, at de har formået at spille sig i kvartfinalen.

Seks spillere var med sidste sæson, og det er derfor drenge, der før har tabt en af de vigtigste kampe i sæsonen. Men det ser ud til, at det har givet drengene endnu mere blod på tanden.

De giver den hele armen, og flere af spillerne har givet udtryk for, at de vil nå helt til finalen. Der er derfor ikke tvivl om deres gåpåmod indstilling til verdens største skolefodboldturnering.

Nymarkskolens vej til kvartfinalen:

6. september: Nymarkskolen - Skårup Skole, 11-0

17. september: Ørstedskolen - Nymarkskolen, 0-3

25. september: Nymarkskolen - Carl-Nielsen-Skolen, 7-0

10. oktober: Nordagerskolen - Nymarkskolen, 0-2

31. oktober: Nymarkskolen - Nyborg Friskole 2-0

9. november: Nymarkskolen - Hunderupskolen 4-0

14. november: Kolding Realskole - Nymarkskolen, 1-2

Se også: Tredje gang var lykkens gang

De største profiler
Toke Amtrup har gennem hele sæsosen vist sig om en ægte styrmand i forsvaret. Han styrer sine medspillere med hård hånd. Samtidig er han god til at føre bolden frem, og han er dygtig til at fordele spillet.

Toke Amtrup er ikke bleg for at tage en duel. Foto: Henrik Schou
Toke Amtrup er ikke bleg for at tage en duel. Foto: Henrik Schou

Oliver Olsson er manden, der rydder op foran forsvaret. Han er tårnhøj og vinder de fleste dueller i luftrummet. Han har et godt blik for spillet, og så er han ikke bleg for at tage de hårde dueller.

Oliver Olsson sørger altid for at rydde op, og så er han ikke bange for at give den en ekstra skalle. Foto: Henrik Schou
Oliver Olsson sørger altid for at rydde op, og så er han ikke bange for at give den en ekstra skalle. Foto: Henrik Schou

William Jensen er hængende angriber, men spiller til daglig på midtbanen. Han har et godt blik for sine medspillere, og han lurer altid på chancen. Samtidig er han en god afslutter.

Glæden var ikke til at tage fejl af efter sidste fløjt i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Glæden var ikke til at tage fejl af efter sidste fløjt i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou

Gustav Storm har været skadet meget af sæsonen, men i kredsfinalen viste han, hvad han betyder for holdet. Han havde rollen som supersub, og han kvitterede med målet til 1-1.

Gustav Storm jublede efter sin scoring til 1-1. Foto: Henrik Schou
Gustav Storm jublede efter sin scoring til 1-1. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Nymarkskolen får guldmedaljer

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen