Sikker smal sejr

Aldrig i fare: Et mål var nok

Gæsterne var bedst. Hjemmeholdets målmand kom derfor på arbejde. Foto: Per Bo Christensen
Gæsterne var bedst. Hjemmeholdets målmand kom derfor på arbejde. Foto: Per Bo Christensen

Nr. Lyndelse Friskole tog hjemme imod Stokkebækskolen, og det skulle vise sig at blive en målfattig affære.

For trods en stor overvægt i målchancer i både første og anden halvleg endte kampen med en sejr på 1-0 til Stokkebækskolen. En af årsagerne skal nok findes i, at specielt hjemmeholdets målvogter Anna Hovath stod en flot kamp, da hun overtog trøjen fra holdets startende målmand Matilde Holm.

Anna havde en række sikre indgreb og forhindrede, at udeholdet fik scoret flere mål. Der var derfor også stor anerkendelse af, at hun blev hjemmeholdets modtager af Fidusbamsen.

Se kampfakta her.

Se også: Sejrede på enligt straffe

God oplevelse trods nederlag
Før kampen fangede vi Sigurd Bording, som er den ene af hjemmeholdets trænere. Vi spurgte ham om forventningerne til kampen med tanke på, at holdet sidste år gik sejrsrigt ud af de første to runder, inden man måtte overgive sig til Broskolen i tredje runde.

Det korte svar fra Sigurd lød følgende.

- En god oplevelse for pigerne. Så nok underforstået. Vi nåede vist ikke så langt i år, men en god oplevelse var det nu nok, selvom det blev til et spinkelt nederlag. Der blev i hvert fald kæmpet og fightet af alle spillere, og selvom man fik et skrub, som det skete for Josefine Frimoth i starten af anden halvleg, så var hun snart klar igen til at fighte videre og derfor også en værdig modtager af fairplay-håndklædet.

En af de typiske situation i løbet af kampen. Foto: Per Bo Christensen
En af de typiske situation i løbet af kampen. Foto: Per Bo Christensen

Se også: Venskaber kommer først

Langsom start
At Stokkebækskolen skulle ende som vinder, var dog ikke til at se i starten af kampen. Der gik således mere end otte minutter, inden bolden blev rørt af Matilde Holm, der vogtede hjemmeholdets mål i første halvleg. Men pludselig viste chancen sig, da Emma Bødker efter en længere dribletur i højre side sendte et fladt spark forbi en chanceløs Matilde i hjemmeholdets mål. Dermed var stillingen 1-0 til gæsterne.

Herefter overtog gæsterne mere og mere af spillet, og de tilspillede sig også flere oplagte chancer men var ikke skarpe nok i deres afslutninger.

Meget anderledes var det ikke efter pausen, og her tilspillede Stokkebækskolen sig igen en række chancer, men som nævnt var der en sikker skanse i Anna Hovarth, der blandt andet med en god fodparade i kampens slutning forhindrede et mål mere.

Dermed tog Stokkebækskolen en smal men forholdsvis sikker sejr på 1-0 og er videre til næste runde i Ekstra Bladet Skolefodbold.

1 af 2 Der blev gået til den i nærkampene. Foto: Per Bo Christensen
2 af 2 Gæsterne var bedst. Hjemmeholdets målmand kom derfor på arbejde. Foto: Per Bo Christensen