Sikkert videre

I kontrol: Styrede kampen fra start til slut

En af Glamsbjergs bedste i opgøret var Katharina Holm, der fandt vej til netmaskerne to gange i opgøret. Foto: Lars Pedersen
En af Glamsbjergs bedste i opgøret var Katharina Holm, der fandt vej til netmaskerne to gange i opgøret. Foto: Lars Pedersen

Glamsbjergskolen fra Vestfyn tog hjemme imod Østre Skole fra Middelfart i pigernes tredje runde. Begge hold havde kvalificeret sig via smalle sejre i de første to runder, så det var svært på forhånd at pege på en klar favorit, men da Østre Skole kun stillede med tre piger fra 9. klasse, så stod det hurtigt klart, at de ville få det svært rent fysisk.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Albans vilde jubel

Værterne bedst fra land
Der var da også kun spillet fire minutter, da hjemmeholdets Anna Andersen løb igennem Østre Skoles højre forsvarsside, og med et præcist indlæg fandt hun en fri Katharina Holm få meter fra mål, og så var hjemmeholdet allerede foran 1-0.

Der fulgte nu et massivt pres fra Glamsbjergskolen, men Østre Skole fik stabiliseret forsvaret med en stærkt spillende Emma Kjærgaard som styrmand, og når det kiksede, så var målmand Amalie Tirsvad en sikker sidste skanse. På gæsternes midtbane forsøgte Julie Holm at binde kæderne sammen, men holdet nåede sjældent i nærheden af hjemmeholdets mål.

I kampens 15. minut blev det så 2-0 til Glamsbjergskolen, da Anna Andersen pillede bolden fra en forsvarsspiller på kanten af straffesparksfeltet, og så var det ingen sag at udplacere Amalie Tirsvad i målet.

Resten af halvlegen stod der hjemmeholdet på, men hver gang holdets angribere var ved at komme igennem, så blev de løbet op af Emma Kjærgaard, der simpelthen var både her og der i Østre Skoles forsvar.

Stillingen var således stadig 2-0 til Glamsbjergskolen, da holdene gik til pause. Der var stor tilfredshed i hjemmeholdets spillertrup i pausen, selvom flere nævnte, at 2-0 er den farligste føring. En gammel kliche udtalt af en legendarisk fynsk landstræner, men generelt er det svært at være pessimist med en 2-0-føring i bagagen.

Emma Kjærgaard spillede en flot kamp for Østre Skole, men måtte alligevel se skolen tabe. Foto: Lars Pedersen
Emma Kjærgaard spillede en flot kamp for Østre Skole, men måtte alligevel se skolen tabe. Foto: Lars Pedersen

Se også: TV: Slukkede håbet

Mere jævnbyrdigt
Det var da også lidt svært at se, hvordan Østre Skole skulle komme tilbage i kampen, men med Emma Kjærgaard i en mere offensiv rolle og forsvaret overladt i hænderne på blandt andet Sabine Harders og Celina Hansen, så blev anden halvleg en mere lige affære, end første havde været. Det store problem for Østre Skole var dog stadig, at holdet reelt ikke spillede sig frem til målchancer, for Glamsbjergskolens forsvar var for godt organiseret.

I kampens 43. minut var Østre Skole så alligevel ved at skabe lidt spænding i kampen. En flot dribletur af Emma Kjærgaard forbi tre-fire modstandere endte med, at forsvaret måtte tage ulovlige midler i brug. Frispark på kanten af straffesparksfeltet. Emma Kjærsgaard sparkede hårdt og præcist, men Caroline Johansen i hjemmeholdets mål fik slået bolden op på overliggeren og i spil igen.

Kampen fandt sin afgørelse med otte minutter tilbage. Efter et par smarte driblinger i feltet af hjemmeholdets Simav Ali, så endte bolden hos Katharina Holm, der kvitterede ved at sende bolden op i nærmeste målhjørne. Ingen af holdene formåede at score yderligere, og dermed er Glamsbjergskolen videre til fjerde runde efter en sikker 3-0-sejr. I næste runde skal Glamsbjergskolen møde Erritsø Fællesskole.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Glamsbjergskolen - Østre Skole, 3-0

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Simav Ali, Glamsbjergskolen
Sabine Harders, Østre Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Emma Kjærgaard